• Informacje na temat:

    dodatek do mielonego

Przepisy na temat: dodatek do mielonego
  • Sekrety idealnych kotletów mielonych

    Kotlety z mięsa mielonego od lat należą do ulubionych dań obiadowych Polaków, oczywiście zaraz za schabowymi. Jak je przygotowywać, by były najsmaczniejsze?

  • Świetny i bogaty w witaminę C

  • Rolady z mielonego mięsa

    Świetnie smakują i apetycznie wyglądają. Możesz je serwować na codzienne obiady i rodzinne przyjęcia. A jeśli ci zostanie kawałeczek rolady – także jako smakowity dodatek do kanapek, zamiast zwykłej wędliny!

  • Fajna, kolorowa surówka. Polecam.

  • Mielone bez mięsa

    Zdrowsza i lżejsza alternatywa dla klasycznych kotletów.

  • pieczone papryki u nas sa swietnym dodatkiem do obiadu- oboje uwielbiamy je z mezem. przepis jest prosty, a danie pyszne i aromatyczne :) zawsze to jakas odmiana od tradycyjnej surowki obiadowej :)

  • Mielone z marchewką

    Składniki na 5 porcji 70 dag mielonego mięsa jajko 1 kg marchewki 2-3 łyżki śmietany 30 proc. szklanka wywaru mięsnego duża cebula pęczek natki pietruszki 6 łyżek masła 2 łyżki mąki sucha(...). Podawaj z kotletami, udekoruj natką pietruszki i np. orzechami. Jako dodatek serwuj ziemniaki lub pieczywo. Przygotowanie: 30 min Porcja: 420 kilokalorii...

  • Chrupiąca dymka to wspaniały dodatek do ziemniaków, kopytek, kaszy ale i kanapek. Polecam.

  • Rolady z mielonego mięsa

    Zachwycają wybornym smakiem i apetycznym wyglądem. A jeśli kawałeczek pieczeni zostanie z obiadu, będzie smakowitym dodatkiem do kanapek, zamiast zwykłej wędliny

  • Rozgrzewający syrop do herbaty. Taka herbatka w sam raz w mroźne dni...

Artykuły na temat: dodatek do mielonego
  • Ulubione mielone

    Koniec roku skłania do spojrzenia wstecz. Staram się uświadomić sobie, co nowego wydarzyło się w moim gastronomicznym życiu. I zdaję sobie sprawę, że obok rzeczy nowych pojawiły się także te już prawie zapomniane.

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Szaszłyki z mięsem mielonym

    Sposób przygotowania: 1. Kromkę chleba tostowego namaczamy w wodzie i odciskamy. Cebule obieramy. Jedną kroimy na ćwiartki, drugą drobno siekamy. Obrany czosnek przepuszczamy przez praskę. Papryki kroimy w dużą kostkę.  2. Do mielonego mięsa dodajemy odciśnięty chleb, jajo, cebulę, czosnek, doprawiamy pieprzem, wędzoną papryką, solą i wyrabiamy, by składniki się połączyły. Z powstałej masy...

  • Co zrobić, aby wyrwać się z kuchennej rutyny i zaserwować bliskim wyjątkowy obiad? Nie musicie spędzać długich godzin w kuchni, czasem wystarczy postawić na ciekawy dodatek, który zupełnie odmieni oblicze dobrze wam znanych potraw. Fot. 123RF/Picsel Trudno wyobrazić sobie obiad bez warzywnych dodatków. To niezbędna nam porcja witamin, dzięki której nawet tradycyjny kotlet z ziemniakami nabiera zupełnie nowego wyrazu. Jednak co zrobić, gdy czas nagli, a nam brakuje kulinarnej weny? W tym...

  • Placek z dodatkiem wieprzowiny

    1. Szparagi oczyścić, pokroić na ukośne kawałki, ugotować (2 minuty) w osolonej wodzie z 1 łyżeczką cukru, odcedzić, ostudzić. 2. Dymkę opłukać, białą...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Szaszłyk z mielonego mięsa

    Przygotowanie: Kromkę chleba tostowego namaczamy w wodzie i odciskamy. Cebule obieramy. Jedną kroimy na ćwiartki, drugą drobno siekamy. Obrany czosnek przepuszczamy przez praskę. Papryki kroimy w dużą kostkę. Do mielonego mięsa dodajemy odciśnięty chleb, jajo, cebulę, czosnek, doprawiamy pieprzem, wędzoną papryką, solą i wyrabiamy, by składniki się połączyły. Z powstałej masy formujemy 12

  • Mogłoby się wydawać, że przygotowanie kotletów mielonych to przysłowiowa bułka z masłem. Jednak aby smakowały naprawdę dobrze, warto zadbać o kilka detali. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób traktuje kotlety mielone jako smaczne, ale dosyć nudne danie, które serwuje się jedynie wtedy, gdy nie ma czasu na przygotowanie czegoś bardziej skomplikowanego. Tymczasem odpowiednio zrobione mięso może stać się gwiazdą każdego posiłku. Należy tylko uzbroić się odpowiedni przepis. Jak kupić dobre mięso...

  • Miel i smaż

    Pojawia się w różnych formach w większości kuchni świata. W Meksyku z mięsa mielonego przygotowuje się głównie chilli con carne, czyli... gulasz z dużą ilością papryki i czerwonej fasoli. Serwowane(...) hamburgerów, chilli con carne i jako dodatek do kotletów mielonych. Wieprzowe: najlepsze do gołąbków i jako podstawa klopsów i kotletów mielonych. Dobrze sprawdza się w sosie bolońskim do spaghetti...

  • Choć walory serów zostały docenione wieki temu, znana dziś doskonale deska serów stała się popularna dopiero w XX wieku. Dlaczego? Głównie ze względów ekonomicznych. Dawniej ser był przysmakiem i nawet zamożni nie zawsze mogli sobie pozwolić na to, aby na ich stole gościło kilka gatunków jednocześnie. Zdjęcie 123 RF/Picsel Dziś trudno sobie wyobrazić przyjęcie urodzinowe, wesele czy letnie garden party bez deski serów. Jak więc przygotować serową ucztę, aby zachwycić gości? Oto kilka...

Wideo na temat: dodatek do mielonego
  • Mielone bez mięsa

    Na polskich stołach bardzo często goszczą kotlety mielone w wielu różnych wariantach - smażone lub delikatni podpieczone, typowo mięsne lub z dodatkami warzyw. W kuchni programu Daria Ładocha przygotowywała mielone, z których ucieszą się osoby, który zrezygnowały z jedzenia mięsa. Jakie przepisy zdradziła?

  • Jak zrobić sos pomidorowy do greckich kotletów mielonych?

    Keftedes to danie prosto z Grecji. Piotr Ogiński zaprezentował krok po kroku jak przygotować te pyszne i zaskakujące w smaku kotlety mielone. Istotne są tu dodatki. Czerwona cebulka, feta, oliwki i świeże zioła to tylko część składników, które sprawią, że pulpety będą miały wyjątkowy smak. Jeśli marzą wam się greckie smaki, koniecznie wypróbujcie ten przepis! (Źródło: Kocham Gotować/ x-news)

  • Czerwona cebula, feta, oliwki, zioła - jak przyprawić mięso mielone na Keftedes?

    Keftedes to danie prosto z Grecji. Piotr Ogiński zaprezentował krok po kroku jak przygotować te pyszne i zaskakujące w smaku kotlety mielone. Istotne są tu dodatki. Czerwona cebulka, feta, oliwki i świeże zioła to tylko część składników, które sprawią, że pulpety będą miały wyjątkowy smak. Jeśli marzą wam się greckie smaki, koniecznie wypróbujcie ten przepis! (Źródło: Kocham Gotować/ x-news)