• Informacje na temat:

    dodaj składnik gotowanie

Przepisy na temat: dodaj składnik gotowanie
  • Sałatka z gotowanym kurczakiem

    Sposób przygotowania: 1. Dynię (ze skórką) ułóż na blasze, piecz 25-30 min w 180ºC. Ostudź, obierz, miąższ pokrój w kostkę. Pierś ugotuj w osolonym wrzątku, porwij na kawałki. Cieciorkę osącz. Opłucz rukolę. Wszystkie składniki wymieszaj. 2. Zrumień bez tłuszczu i posiekaj orzechy. Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę, utrzyj z 5 łyżkami oleju. Dodaj 2-3 łyżki wody, sól, pieprz i sok z cytryny...

  • ​Doskonały składnik diety

    Fasolka szparagowa ma wiele pożytecznych właściwości. W Polsce spotyka się jej dwie odmiany - żółtą i zieloną. Obie są bogate w witaminy i składniki mineralne. Do tego mają sporo zastosowań kulinarnych, świetnie wspierają odchudzanie oraz pozytywnie wpływają na przebieg ciąży.

  • Planowanie gotowania – jak nie spędzać więcej niż 30 minut na gotowaniu obiadu?

    Gotowanie wcale nie musi być czasochłonne. Wystarczy wyrobić w sobie parę nawyków i wykorzystać najnowsze technologie, które w dużym stopniu wyręczają nas w kuchni.

  • B jak burak. Warzywo z masą składników odżywczych!

    W okresie zimowym szczególnie powinniśmy stawiać na pokarmy bogate w składniki odżywcze. A doskonale w tym wypadku sprawdzą się buraki – warzywa, w których znajdują się m.in. wspomagające odporność antycyjany. ​Warto również pamiętać o niezwykłych walorach smakowych oraz o mnogości możliwości wykorzystania ich w przeróżnych daniach. Dokładnie 24 listopada obchodzimy Dzień Buraka. Tego dnia warto...

  • Gotowanie ryżu - sztuka czy dyscyplina?

    Ugotowanie ryżu wydaje się proste. Jeśli jednak zagłębimy się w mnogość przepisów i liczbę jego odmian, sprawa staje się trudniejsza. Na perfekcyjną konsystencję ziaren wpływa i czas gotowania, i rodzaj użytego naczynia, i sposób podgrzewania.

  • Pasztet z kapusty, niecodzienna potrawa z najzwyklejszych składników

    ...zewnętrznych liści i sparzamy je w osolonym wrzątku, odkładamy, by przestygły. Pozostałą kapustę drobno siekamy, całą (czyli także i głąb), przekładamy do garnka, dodajemy miód, kolendrę, sok z cytryny...

  • TEST – Takie gotowanie to ja rozumiem!

    Polacy pokochali gotowanie! Gotują w programach telewizyjnych i konkursach kulinarnych, babcie próbują swoich sił z wnukami, a gospodynie domowe z przedsiębiorcami. Przed tą sympatyczną skądinąd modą broniłam się długo, ale ile można jeść ryż z warzywami i makaron ze szpinakiem?

  • 7 rad, jak gotować ziemniaki

    ...1. Bulwy włożone do zimnej wody ugotują się równomiernie. 2. Włożone do wrzątku stracą mniej wartości odżywczych. 3. Ważne, aby zalewać je minimalną ilością wody. 4. Żeby ziemniaki nie ściemniały po ugotowaniu, przed włożeniem do garnka wstaw je na kilka minut do lodowatej wody. 5. Ziemniaki w mundurkach ugotują się szybciej i nie stracą cennych składników. Skórka zejdzie bez trudu po...

  • Gotowana kiszona kapusta

    Składniki: słoik kapusty kiszonej liść laurowy ziele angielskie 3 ząbki czosnku wywar z rosołu imbir świeży 2 małe cebule czerwone kminek sól pieprz łyżeczka koncentratu pomidorowego 10 dkg chudego boczku Sposób przygotwania: Kiszoną kapustę należy przepłukać. Gdy będzie za bardzo kwaśna zagotować i odlać pierwszy wywar. Następnie dodać inne składniki i gotować kapustę do...

  • Gotowane pierogi z mozzarellą

    Składniki: 2 duże czerwone cebule 1 średnia cukinia 15 dag mozzarelli 2 łyżki masła 30 dag mąki 3 jajka olej sól pieprz Przygotowanie: 1. 1 cebulę obierz i posiekaj. Pół cukinii odkrój, resztę obierz, pozbaw nasion i pokrój w kosteczkę. Podobnie pokrój mozzarellę. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę. Dodaj cukinię, chwilę smaż razem. Zdejmij z ognia...

Artykuły na temat: dodaj składnik gotowanie
  • Opanuj sztukę gotowania: Majonez i masło

    Fat Acid Heat. Cztery składniki".

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych dań. Oto kilka składników, bez których nie zrobicie dobrego rosołu. Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć wyzwanie. Początki mogą być...

  • Woda po gotowanym ryżu, zamiast kawy?

    ...wyleczy cię z ospałości. Zapomnisz o znużeniu i ociężałym ciele.  Trenerzy personalni zalecają picie mikstury przed treningiem. Żeby smak nie był mdły, można dodać trzy składniki: imbir, miód(...) zawiera kwas foliowy tak bardzo potrzebny w okresie prenatalnym. Woda po ryżu podstawowy składnik domowego SPA Płukanka do włosów Lśniące, połyskujące w świetle ze zdrowymi końcówkami...

  • Napoje energetyczne są wśród młodych ludzi prawie równie popularne jak kawa. Mimo, iż faktycznie dodają energii, należy być z nimi ostrożnym - spożywanie ich w zbyt dużych ilościach może nam zaszkodzić. Fot. 123RF/Picsel Napoje energetyczne i izotoniczne pojawiły się na rynku w ciągu ostatnich kilkunastu lat i zrobiły oszałamiającą karierę. Producenci reklamują je jako idealny środek dla osób w stanie wzmożonej aktywności fizycznej bądź psychicznej, jako wzmacniające koncentrację i...

  • Zdrowe gotowanie dla twojego dziecka

    Starasz się kupować dla dziecka produkty świeże i najlepszej jakości, w sprawdzonych miejscach. Ale czy wiesz, że duże znaczenie ma też sposób, w jaki je przyrządzasz? Niewłaściwe gotowanie może pozbawić potrawę cennych składników odżywczych. A łączenie niektórych produktów może utrudnić lub ułatwić przyswajanie witamin i składników mineralnych. Zwłaszcza tych, których rosnące dziecko...

  • Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, dlatego nasza redakcja postanowiła sprawdzić co pojawi się na świątecznym stole Michela Morana oraz kilku znanych blogerek. Fot. materiały prasowe Kilka dni temu mieliśmy okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych marki Kenwood. Głównym prowadzącym był Michel Moran - ambasador marki, znany wam chociażby z show Masterchef. Swoimi świątecznymi przepisami podzieliły się z nami również popularne blogerki. Kulinarne wskazówki Przedświąteczne spotkanie...

  • Gotuję, nie marnuję!

    .... Grzanki cynamonowe Łyżeczkę cukru wymieszaj z cynamonem. Umyj jajko i wbij do miski. Dodaj 4 łyżki mleka i wymieszaj tak, by jajko całkowicie się rozbiło i oba składniki dobrze się połączyły(...) lśniącej masy dodaj łyżeczkę mąki ziemniaczanej i łyżeczkę soku z cytryny. Wmieszaj składniki do białek, tak by wszystkie dobrze się połączyły. Nakładaj masę łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do...

  • Zobacz, jakie to proste! Zaloguj się na swoje konto. Kliknij na przycisk ‘Dodaj przepis' - prawy górny róg strony.     Pojawi się formularz dodawania przepisu. Formularz składa się z trzech prostych kroków: Krok 1 - Wprowadź ogólne informacje o przepisie oraz dodaj zdjęcie główne, czyli to, które będzie prezentowane w miniaturce w całym serwisie. Po dodaniu zdjęcia pojawi się edytor, który pozwoli Ci na odpowiednie wykadrowanie. Kadrować możesz za pomocą myszki rozciągając lub zmniejszając...

  • Na czym najlepiej gotować zupę?

    Wywar to cenne źródło składników mineralnych. Znajdź dobry dla siebie.

  • 800 pyszności na czas kryzysu! Zupy, zapiekanki, potrawy z kaszy i ryżu, pizze ,tarty, grzanki, sałatki, surówki, przystawki, dania z warzyw, drobiu i ryb, sosy, desery, ciasta, napoje Z najprostszych składników można wyczarować bogactwo smaków! Tadeusz Barowicz - mistrz kuchni, którego książki trafiły do dziesiątek tysięcy klientów KLUBU DLA CIEBIE - zaprasza na kurs taniego gotowania. Zdziwisz się, na jak wiele sposobów można przygotować mielone mięso, filety rybne lub kaszę gryczaną! Z...

Zdjęcia na temat: dodaj składnik gotowanie