• Informacje na temat:

    dobry przepis na tatara

Przepisy na temat: dobry przepis na tatara
  • Jak przyrządzić pysznego tatara?

    Dobrego tatara nie tak łatwo przyrządzić. Oprócz świeżej polędwicy wołowej potrzebny jest jeszcze szereg dodatków. Jakich - wyjaśnia PAP Life prawdziwy "tatarowy" ekspert, kucharz Tomasz Marcinkowski.

  • Kuchnia wege dodaje mi skrzydeł!

    .... Wystarczy wejść na naszą stronę www.zostanwege.pl i zostawić swój adres mailowy. Każdego dnia otrzyma się zbilansowane przepisy na posiłki bezmięsne. Można też ściągnąć sobie aplikację na smartfony(...) ma takiej potrzeby. Dajmy sobie czas, wrzućmy na luz i powoli delektujmy się prostymi przepisami. Można je znaleźć między innymi w mojej ostatniej książce "Warzywa górą! Od korzeni po liście". To aż...

  • Kuchnia miętą pachnąca

    ...przyjemności spotkań towarzyskich, których główną atrakcją są fajka wodna i taniec brzucha. Dla każdego coś miłego. Poczytaj też o kuchni tureckiej . Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!" . Najlepsze przepisy nagradzamy! Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Artykuły na temat: dobry przepis na tatara
  • Dobre jedzenie naprawdę może być zwyczajne

    ...dobre rzeczy” z autorskimi przepisami.

  • Czym kierujesz się przy wyborze mięsa, jakie podajesz swojej rodzinie? Ceną, smakiem, właściwościami odżywczymi, a może kalorycznością? Jeśli wszystkie wymienione aspekty mają dla ciebie znaczenie, to znak, że powinieneś wybrać mięso z kurczaka. Mimo iż w ostatnim roku ceny drobiu wzrosły, to i tak pozostaje on najtańszym z mięs. Średnia cena za kilogram całego kurczaka to tylko 6,83 zł - dla porównania: za kilogram schabu zapłacimy około 18 zł, czyli ponad dwukrotnie więcej! Jednak...

  • Dieta liściasta

    ...wymieszaj z cebulką. Dopraw tatara szczyptą mielonego imbiru, papryczki słodkiej, solą oraz pieprzem. Skrop obficie sokiem z cytryny, posyp natką pietruszki. Napełnij tatarem łódeczkowe listki cykorii(...) nie stracą dietetycznych walorów. Podstawowy przepis: 2 łyżki oliwy utrzyj z 1 łyżką soku z cytryny i odrobiną pieprzu. Taki sos można doprawić czosnkiem, estragonem, bazylią, musztardą albo odrobiną...

  • Jak przygotować aromatyczny i sycący gulasz, który swym smakiem zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy? Oto kilka wyjątkowych propozycji naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Podstawą większości gulaszy jest mięso. Ponieważ potrawa ta gotuje się bardzo długo, a mięso ma czas zmięknąć, nie musimy kupować perfekcyjnych kawałków - mogą być one np. poprzerastane tłuszczem. Jednak nie oznacza to, iż kupowane przez nas mięso może być byle jakie. W końcu to właśnie ono przesądza o...

  • „Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści”

    Suwała - szef kuchni restauracji Butchery & Wine i Aleksander Baron - szef kuchni restauracjo-baru Solec 44. Dodatkowo swoje ulubione przepisy prezentują ich dostawcy. Szalony Rzeźnik, czyli Grzegorz Kwapniewski, wyjaśnia, jak zrobić naprawdę dobry rosół czy tatara, a Pan Sandacz, czyli Dariusz Wolszczak, poleca między innymi flaki z lina i swoją słynną zupę rybną. I jeszcze barman, czyli Julian...

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel W wigilijny wieczór zapach aromatycznego makowca wita gości już od progu, wskazując drogę do zastawionego pysznymi potrawami stołu. Mimo że nie każdy jest jego fanem, ma on swoje stałe miejsce w bożonarodzeniowym menu. W jaki sposób mak wpływa...

  • Południowy Tyrol: Całkiem inne Włochy

    ...pięciu potraw, w rozsądnych cenach. W okolicach San Candido warto polecić co najmniej dwa miejsca, których szefowie kuchni są uznanymi we Włoszech autorami oryginalnych potraw, na które przepisy(...) - autor 75 przepisów na włoskie makarony, specjalizujący się w ravioli. Ten kulinarny wizjoner podał nam między innymi pierożki z nadzieniem szpinakowym i kapustą, chleb nasączony sokiem z buraków...

  • W Święta Bożego Narodzenia na stołach nie może zabraknąć śledzi. Podaj je w nowej, eleganckiej odsłonie. Składniki:   2 filety śledziowe 1/2 posiekanej czerwonej cebuli 1/2 posiekanej papryczki chili Sok i skórka z połowy limonki 1/2 posiekanego pęczku szczypiorku 1/2 posiekanej natki pietruszki 1 łyżka musztardy francuskiej 2 łyżki oliwy lub oleju 1/2 jabłka pokrojonego w drobną kostkę Świeżo mielony czarny pieprz Do podania: grzanki z bagietki lub pieczywo żytnie   Wykonanie: Śledzie...

  • Być jak celebrytka

    Anna Lewandowska. Pierwsza odradza mięso, dopuszcza gluten. Druga wyklucza gluten, je mięso, poleca nawet steki i tatara. Obie podają receptury na niezliczoną liczbę naparów i koktajli. Energetyzujących, oczyszczających, detoksykujących, poprawiających nastrój, spalających kalorie.Od czego zacząć, której zaufać? Przepisy Lewandowskiej są krótsze, łatwiejsze, ale diabeł tkwi w szczegółach. Do...

  • Mimo różnych pozycji goszczących w świątecznym menu, dwie z nich są niezmienne i obecne na każdym stole – ryba (przede wszystkim karp) i barszcz czerwony. Dziś podamy wam przepis na najlepszy i najzdrowszy barszcz wigilijny. Fot. 123RF/Picsel Wigilia, ten najpiękniejszy wieczór w roku, kojarzy nam się niezmiennie z ciepłem, rodzinnym spotkaniem i pysznymi potrawami przygotowanymi z dbałością o najbliższych. Dwanaście dań serwowanych w czasie tej wyjątkowej kolacji jest także podtrzymaniem...