• Informacje na temat:

    dobry przepis na ogórki w occie

Przepisy na temat: dobry przepis na ogórki w occie
  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    ..."Ta książką jest niesamowita. Gotuję z nią prawie codziennie. Co za zmiana! Największym sukcesem jest to, że mój mąż zrzucił 22 kg. Jestem z niego niesamowicie dumna!". To zdanie Nicholi Beard, która mówi o książce "Kudłaci kucharze". Chcesz schudnąć, ale lubisz jeść? Prezentujemy wam pięć przepisów z tej właśnie książki. Dietetyczne jedzenie jeszcze nigdy nie smakowało tak dobrze!

  • Smaczny pomysł na "Ogórki w occie z cebulką"

  • Witaminowa bomba, czyli pomidor niejedno ma imię

    ...zdrowie" Eliza Mórawska, autorka bloga "White Plate". Do przygotowania gazpacho według przepisu Mórawskiej potrzebne będą następujące składniki: 1 kg świeżych, bardzo dojrzałych pomidorów; 300(...) z pozostałymi pomidorami, ogórkami. Podawaj z awokado i rzodkiewkami, oprószone kolendrą" - instruuje autorka przepisu.

  • Mam swój ogród i mogę nazwać go ekologicznym. Nie używam polepszaczy aby rośliny wydały plon. Te ogórki robię bez kupnych mieszanek a tylko z dodatkami zebranymi na ogrodzie.

  • Kuchnia bułgarska

    ...na serwetce i ułamują po kawałku. W restauracji kelnerzy zwykle pytają, ile kromek chleba sobie życzmy (albo bułek) do obiadu. Oto kilka przepisów: • Szopska sałata ( dla 5 - 6 osób ) - 40 dag(...) i ostrej pieczemy w piekarniku, po ostudzeniu obieramy ze skórki, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy na drobne kawałki. Pomidory i ogórki obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy na cieniutki...

  • Wypróbowany przepis na "Szczodraki na dobry rok"

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...cukini (koloki) czy papryki (piteria), posypanej kawałkami sera feta. Na dobry początek na stole musi obowiązkowo znaleźć się jogurt z czosnkiem i świeżym ogórkiem czyli tzatziki. Kolejna przekąska to(...) Kretę turyści a razem z nimi popłynęła struga pieniędzy - takie dziko rosnące rośliny jak mlecze, liście chrzanu, pokrzywy, endywia stanowiły ważny składnik kuchni kreteńskiej. Niczym w dobrym...

  • Sprawdzony przepis na "Ciastka - buźki na dobry dzień"

  • Smaczny pomysł na "Ogórki i pomidorki w occie"

  • Przepis na sałatkę do słoików z ogórków i papryki w delikatnej zalewie z oleju i octu.

Artykuły na temat: dobry przepis na ogórki w occie
  • Consommé ze świeżych ogórków i koperku

    Wspaniały zielony półprzezroczysty płyn, esencja smaku ogórka i kopru. Orzeźwiający, zaskakujący, absolutnie pyszny! Idealny na upalne dni, zwłaszcza gdy towarzyszą mu tagliatelle z ogórków. Przepis pochodzi z książki "Zupa dobra na wszystko" Jolanty Naklickiej-Kleser.

  • Ogórki są w porządku. Są zielone, smaczne i orzeźwiające. Na nasze stoły najczęściej trafiają długie i dorodne ogórki szklarniowe, zwane także wężowymi. Gruntowe, małe i brzydkie, wędrują do słoików. Czy tak być powinno? Fot. 123RF/Picsel Nie dyskryminujmy ogórków gruntowych tylko za wygląd... Na początek trochę o zdrowiu. Ogórki zawierają ponad 96% wody, a ich kaloryczność jest znikoma - 10 dag zawiera około 10 kcal. Jeśli chodzi o witaminy, to ogórki nie robią wrażenia - śladowe ilości A,...

  • Dobre pomysły na kiełbasę

    .... Sos: 4-5 łyżek oleju, 1 łyżka ostrej musztardy, sól, pieprz, cukier, 2 łyżki octu winnego. Kiełbasę pokroić w skośne plasterki, ogórki w półplasterki, ser w słupki, a paprykę pociąć w paseczki(...)-15 minut, aż odparuje większość bulionu i sos stanie się gęsty. Do miseczek nalać po porcji sosu, włożyć podgrzane ponownie kiełbaski i podawać z chlebem. Zobacz więcej przepisów z kiełbasą w roli...

  • Jaki wpływ wywarł ocet na elity Rzymu? Czym jest ocet czterech (siedmiu) złodziei? Dlaczego stosować go można jako środek odkażający? Jakie działanie ma masaż octowy? Czy wiesz, że ocet jabłkowy dodaje energii, poprawia formę i utrzymuje w zdrowiu? Od wieków wykorzystywany w medycynie ludowej - o wszechstronnych zastosowaniach: poprawia nastrój, działa bakteriobójczo, krwiotwórczo, pomaga schudnąć - zmniejsza apetyt na słodkie, przyspiesza przemianą materii, poprawia kondycję jelit. Naucz się...

  • Opanuj sztukę gotowania: Majonez i masło

    ...podawanie dokładnej temperatury w przepisach na potrawy z użyciem masła nie jest przypadkowe. Masło o temperaturze pokojowej jest bardziej plastyczne, co spowoduje, że ciasto szybciej napełni się...

  • Entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się kiszoną kapustą, a przez całe lato na stołach królują ogórki małosolne. Fot. 123RF/Picsel Zrobienie dobrych ogórków małosolnych jest prawdziwą sztuką, wokół której narosło już wiele legend i przesądów. Nie będziemy rozstrzygać, które z nich są prawdziwe, a które nie. Postaramy się jednak stworzyć możliwie jak najbardziej uniwersalny katalog zasad, które powinny zagwarantować wam...

  • Trzy rośliny, które warto jeść, kiedy masz żylaki

    Dzika róża, aronia i mięta to superzestaw niezastąpiony w walce z żylakami. Jeśli przyrządzisz je według naszych przepisów, będą pyszne i nie stracą zdrowych składników.

  • Kiszenie to jeden z najprostszych sposobów konserwowania warzyw, Fot. 123RF/Picsel Kiszone warzywa są nie tylko smaczne, ale również niezwykle zdrowe. Możemy traktować je jako naturalne i łatwo dostępne probiotyki, które doskonale wpływają na nasz układ odpornościowy. Kwas mlekowy, zawarty w różnego rodzaju kiszonkach, oczyszcza organizm i chroni przed wieloma chorobami. Jednak to nie wszystko - badania wykazały również, iż wspomaga on trawienie, przyśpiesza przemianę materii oraz zmniejsza...

  • Katarzyna Bosacka o zaletach polskiej kuchni

    ...polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej".

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się...