• Informacje na temat:

    dobry prosty krem do tortu

Artykuły na temat: dobry prosty krem do tortu
  • Jak skomponować idealne menu weselne?

    Decydując się na konkretne potrawy na stołach, powinno się wziąć pod uwagę porę roku, w której odbywa się wesele. Latem i wczesną jesienią warto postawić na różnorodność warzyw i owoców - aromatyczny krem(...) kwiatami oraz figurkami nawiązującymi do motywu przewodniego. W ostatnim czasie często rezygnuje się z tradycyjnego tortu na rzecz babeczek. Pozwala to uniknąć czasochłonnego krojenia i jest bardzo...

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • ...u Abrahama na piwie - będzie miło. I tak to się zaczeło. "Wnuczęta" przybyły i swym podejściem do sprawy obchodów Dnia Babci rozczuliły mnie do łez i powaliły na łopatki. Upominki dostałam! Krem na(...).  Chętnie tam jeszcze zajrzę.           A tym czasem dobranoc i dzień dobry :)     F. popółnocna                                      

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Dzieci umarłych

    ..., a krem z tortu rzeczy niebywałych, lecz samemu przeżytych, kapie im z brody. Proszę popatrzeć, jak ostro góry wwiercają się w błękitną glazurę nieba! (Być naturą to być postrzeganym!) Czujni i dowcipni(...), kręcąc się na jałowym biegu? Tutaj wytrysnęły cztery osoby, oczywiście nieprzypięte, i teraz, niczym kleksy bitej śmietany czy kremu, stanowią rzucik na stromym trawiastym poboczu, które wraz ze szczątkami...

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...

  • ...chwili nie mogl sie zdecydowac, co kupi swojej mamie. w koncu kupil zestaw kremow i to byl, jak sie pozniej okazalo, strzal w dziesiatke. wigilie mielismy pracowita. troche pomagalam tesciowej...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Czy tłuszcze w każdej postaci szkodzą naszej sylwetce? Czy za wszelką cenę powinniśmy starać się wyeliminować go z naszej diety? Na te i wiele innych pytań odpowiada dietetyczka Agata Ziemnicka-Łaska. Często słyszymy, że tłuszcze są niezdrowe i powodują tycie, dlatego powinniśmy wyeliminować je z diety. Tymczasem to w nich rozpuszczają się ważne dla zdrowia witaminy, m.in. A,D,E i K. Z których tłuszczów należy zatem całkowicie zrezygnować, a które ograniczyć? Agata Ziemnicka - Łaska: -...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...