• Informacje na temat:

    dobry na pierogi z serem

Przepisy na temat: dobry na pierogi z serem
  • Rady na dobry apetyt

    ...składników. Zamiast makaronu z serem zaproponuj mu makaron carbonara lub z owocami i śmietaną. W zamian za paluszki z kurczaka, zaserwuj rybne. W zastępstwie jajecznicy usmaż omlet z warzywami...

  • Wigilia po włosku

    Boże Narodzenie zachwyca swym ciepłem, rodzinną atmosferą i pysznymi potrawami. Na polskim wigilijnym stole nie może zabraknąć takich potraw jak: barszcz z uszkami, pierogi z grzybami czy karp. Jednak jak wiele jest krajów, tak samo dużo zwyczajów i tradycji. Zatem jak przebiegają świętą np. w regionach śródziemnomorskich? Aby zobaczyć, co podczas tego okresu łączy i różni nas z Włochami...

  • Dynia - na konfitury i do obiadu

    ...rodzaju, możemy ją upiec, napakować do pierogów, makaron zrobić... Jeśli robimy pierogi z dynią, to dorzuciłbym jeszcze słodkiego ziemniaka i wędzony ser. Makaron? Robimy ciasto jak zwykle, tylko dodajemy...

  • Pyszności na cały tydzień

    .... Znasz inicjatywę, która potrzebuje wsparcia? Masz możliwość pomagać, a nie wiesz komu? Wejdź na pomagam.interia.pl i wprawiaj z nami dobro w ruch! Pierogi z kaszą i boczkiem Sposób(...). Ciasto rozwałkuj, wytnij szklanką kółka, kładź farsz i formuj pierogi. Gotuj we wrzątku 5 minut od wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj z masłem i szczypiorem.  *** #POMAGAMINTERIA Inżynierowie...

  • 10 łatwych przepisów na jabłka!

    Zupa owocowa To dobry pomysł, gdy chcesz zjeść coś lekkiego i zdrowego. Zupę jabłkową (np. kremową) możesz przygotować w wersji dla dzieci, doprawiając ją tylko cynamonem i podając z makaronem, lub(...) Jeden z najzdrowszych, najlepszych napojów, to sok wyciśnięty ze świeżych jabłek. Warto regularnie częstować nim całą rodzinę! Pierogi Z farszem z jabłek i odrobiny białego sera smakują wprost...

  • Portugalska kuchnia wspaniale opowiada historię tego kraju

    ...udziwnień. Tymczasem w Polsce wciąż króluje garnisz, fikuśna dekoracja, wszystko tonie w sosie. - A takie pierogi leniwe podawane z cukrem? Bardzo prosta historia. Wierzę, że dałoby się znaleźć...

  • Dieta bez glutenu - moda czy konieczność?

    .... Potrawy z dodatkiem mąki i bułki tartej: np. pasztety, kotlety mielone, naleśniki, pierogi, potrawy z panierką. Napoje: kawa zbożowa, napoje słodzone słodem jęczmiennym, piwo. Inne: sos sojowy...

  • Ważne zasady żywienia na wakacjach

    ...nigdy nie wiadomo, jakiej jest jakości. Unikaj też tłustych panierek, które są bardzo ciężkostrawne. Lepiej zamów dla swojego smyka zupę, udko kurczaka, pierogi z owocami czy naleśniki z serem...

  • Ulubione letnie przysmaki

    ...opakowanie). M jak młode warzywa Gdy na straganach jest pełno świeżych jarzyn, to dobry moment, aby próbować przekonać do nich brzdąca. Żeby były smaczne i dostarczyły mu maksimum soli mineralnych(...), sparzone gorącą wodą, bez z pestek i skórki. P jak pierogi na słodko Wprawdzie samodzielne zrobienie tego dania wymaga sporo czasu i umiejętności, ale pierogi z jagodami, truskawkami, czy białym...

  • Co jest lepsze?

    ...powinien jadać go w ilości większej niż plasterek kilka razy w tygodniu. Za to z sera białego, najlepiej półtłustego - można wyczarować mnóstwo zdrowych przysmaków. Naleśniki czy makaron z serem, pierogi leniwe czy twarożek ze szczypiorkiem to ulubione potrawy dzieci. Kasza czy ryż? Ryż jest lekkostrawny i rzadko wywołuje alergie, a kasze są świetnym źródłem mikroelementów i błonnika. Na...

Artykuły na temat: dobry na pierogi z serem
  • Dobre jedzenie naprawdę może być zwyczajne

    ...z ogrodu dziadków, jedzony na chlebie z masłem, agrest prosto z krzaka, ciepłe ciasto drożdżowe czy zapiekanki z pieczarkami i serem. Co jeszcze? Potrafiłabyś przyporządkować konkretny smak ważnym momentom z dzieciństwa np. pierwszemu dniu w szkole? - Pierwszemu dniu w szkole nie, ale na pewno momentom ważnym dla wszystkich, czyli np. Bożemu Narodzeniu. To były przepyszne pierogi z kapustą i grzybami...

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • Sześć sposobów na dobre mrożenie

    ...do zamrażalnika. A dopiero potem, po kilku godzinach, zsyp je do pudełka lub torebki. Pierogi i kluski można też przemrozić najpierw na tacy albo wysmarować olejem lub wrzucić od razu do pojemnika...

  • Któż nie pamięta smaku pierogów z truskawkami, przygotowanych przez babcię? Dla nas to najprawdziwszy smak wakacji. Pamiętajcie jednak, że pierogi na słodko to nie tylko te truskawkami, ale również cała masą innych receptur, które przypominają nasi użytkownicy! Fot. 123RF/Picsel Nie ma co dyskutować: Polacy uwielbiają pierogi. Od kilku lat potrawa ta podbija również światowe salony. Amerykanie, Anglicy, czy tez Australijczycy zachwycają się smakiem naszych ruskich lub pierogów z kapustą i...

  • ...dzień bardzo na plus. Byłam u fotografa, jestem podwrażeniem. Koncepcja fotek uległa modyfikacji, pomysl jest super, plan na wykonanie tez, teraz czas i realizacja. Spotkanie z rodzicami w małej wiejskiej szkołce n.t. przemocy wyszło ciekawie. Dyrekcja zadowolona, rodzice nie znudzeni. Do domu wrócilam zadowlona zahaczając o market. Kolacja to mamine pierogi z serem. Potem lekcje...

  • Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez pierogów. To niemal narodowe danie, które na całym świecie kojarzy się z naszym krajem. Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską. Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz...

  • Rady na dobry apetyt

    ...składników. Zamiast makaronu z serem zaproponuj mu makaron carbonara lub z owocami i śmietaną. W zamian za paluszki z kurczaka, zaserwuj rybne. W zastępstwie jajecznicy usmaż omlet z warzywami...

  • Trudno wyobrazić sobie bez nich polską kuchnię, nie mówiąc już o świętach Bożego Narodzenia. Jak je przygotować, aby były naprawdę dobre? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF Pierogi to zawsze doskonały pomysł na obiad. To tradycyjne danie podbiło serca Polaków oraz wielu obcokrajowców. Sekret idealnych pierogów tkwi nie tylko w pysznym farszu, ale także w doskonałym cieście - niezbyt grubym, ale też niezbyt cienkim, lekkim, miękkim i dobrze wyrobionym. Jak je przygotować?...

  • Na przedświąteczne oczyszczenie – postne, smaczne, nie nudne

    Do Bożego Narodzenia zostało nam już tylko kilka dni. W gorączce obowiązków nie zapominajmy o tym, by do świąt przygotować także swój organizm. Lżejsza dieta bez mięsa i wprowadzenie kilku zdrowych nawyków pomoże nam oczyścić układ pokarmowy, któremu łatwiej będzie poradzić sobie z ciężkostrawnymi daniami wigilijnymi, jak smażony karp czy pierogi.

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

Wideo na temat: dobry na pierogi z serem
  • Masło orzechowe i kolorowe pierogi Katarzyny Bosackiej

    przygotować w domu? Postanowiła to sprawdzić Katarzyna Bosacka z "Dzień Dobry TVN". Dziennikarka w kuchni programu przygotowała także kolorowe pierogi. Na stole pojawiły się: zielone pierogi ruskie, pierogi żółte ze śliwką i grzybami, pierogi czerwone z kozim serem i rozmarynem oraz pierogi.

  • Polska kuchnia w wykonaniu Katarzyny Bosackiej

    Katarzyna Bosacka przygotowała w "Dzień Dobry TVN" klasyczne dania kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie. Na stole pojawił się śledź w mrożonych, cytrynowych łódkach, krem z buraków z porto, pierś kaczki w miodzie pitnym z pietruszkowymi kopytkami oraz pierogi czekoladowe z serem, jabłkiem i białą czekoladą na deser. (Dzień Dobry TVN/x-news)