• Informacje na temat:

    dobre pasztety drobiowe

Przepisy na temat: dobre pasztety drobiowe
  • Pasztety

    Dziś na ogół pasztety są mniej wymyślne, ale samych przepisów jest bez liku. Choć niektórzy historycy jedzenia skłonni są pierwszych pasztetów upatrywać w mięsnych, zapiekanych daniach starożytnego Rzymu, tak na dobrą sprawę pasztety pojawiły się dopiero w nowożytnej Francji. To właśnie francuscy "pasztetnicy" cieszyli się ogromną sławą od XVII w., a swoje dzieła tworzyli nie tylko na królewskich...

  • Oferuję wspaniały przepis na smażone paszteciki mięsne. Ciasta są bujne i miękkie, a nadzienie jest bardzo delikatne i smaczne. Również to ciasto nadaje się do każdego smażonego ciasta.

  • Jak nie przytyć podczas świąt?

    ...mięsa z gęsi czy z kaczki. Jeśli zależy nam na uniknięciu nadmiaru tłuszczu, wybierajmy białe mięso (pierś) zamiast skórki. Tuczące są też pasztety (warto zastanowić się nad ich lżejszymi, wegetariańskimi...

  • Pyszne danie jednogarnkowe :)

  • Pyszna sałatka łatwa w wykonaniu.

  • Surówka - bardzo łatwa w przygotowaniu. Propozycja - dodatek do niedzielnego obiadu.

  • Pyszne i bardzo zdrowe, bomba vit.B i jeszcze raz B.

  • Kefir z ananasem czyli przyjazne bakterie i enzymy trawienne. Ze szczyptą kardamonu i odrobiną mięty nabiera unikalnego smaku.

  • Włoski naturalny sposób na niestrawność żołądka po większych imprezach rodzinnych . Napar z cytryny -canarino. Zapraszam na mój kanał na youtube na filmik.

Artykuły na temat: dobre pasztety drobiowe
  • Dobre dla serca

    ...cukrzyca, wysoki cholesterol i pogorszenie pracy serca. Chcąc czy nie przypominamy o przewadze produktów, które mogą powodować powyższe groźne schorzenia. Należą do nich: - tłuste mięsa, pasztety(...), z dzika, mięso drobiowe zawsze bez skóry (kurczak, indyk), - ryby duszone, gotowane, zapiekane lub grillowane, ryby wędzone zawsze bez skóry, z owoców morza - ostrygi, - sałatki owocowe, bezy...

  • Spokojnie sobie świętuj!

    ...? Przyrządź go z mięsa o niskiej zawartości tłuszczu. Najlepszym wyborem będzie zatem mięso z królika, kaczki lub jagnięcina.  Warto także zrezygnować z  dodawania wątróbki drobiowej, która znacznie podnosi zawartość tłuszczu w potrawie. A najlepiej zamień pasztet mięsny na jarski. Różnica w smaku jest nieznaczna, za to korzyści dla zdrowia - nieocenione. Pasztety wegetariańskie są mniej kaloryczne...

  • Co można jeść, a czego lepiej unikać

    ...​Twój sposób odżywiania ma wpływ na zdrowie i rozwój maleństwa. Ma też wpływ na to, jak szybko wrócisz do pięknej sylwetki po porodzie. Sprawdź, jak nie popełniać błędów żywieniowych i sięgać tylko po to, co dobre dla was obojga.

  • Dodajmy sobie energii, czyli co jeść, gdy masz więcej niż 35 i 45 lat

    ...i przyrządzać z nich pasty, pasztety czy kremy. W takiej postaci są lżej strawne także dla osób z wrażliwym układem pokarmowym. W fitohormony bogate są kasze, jabłka i czosnek. Posypuj dania...

  • Chrzan i jajka są super

    ..., królik i mięso drobiowe. Taki pasztet nam nie zaszkodzi. Najgorsze - i odradzam takie produkty- są gotowe pasztety. Nie wiemy, co w nich zmielono. Często są to tłuste skórki i najgorszej jakości mięso...