• Informacje na temat:

    dobre gołabki

Przepisy na temat: dobre gołabki
  • Perfekcyjne gołąbki według przepisu Mikołaja Reya

    Gołąbki są często stawiane w rankingach popularności w Polsce na równi z pierogami lub bigosem. Co zrobić, by ich smakiem zaskoczyć rodzinę?

  • Gołąbki te robię dosć często gdyż sa bardzo dobre i nie trzeba ich długo robić.

  • Gołąbki (po 12. miesiącu)

    To prawda, że są bardzo pracochłonne. Jednak domowy smak gołąbków to prawdziwe niebo dla podniebienia. Obiad jest mało kaloryczny, za to bardzo wartościowy. Ryż jest dobry dla dzieci, bo nie zawiera glutenu, nie uczula, jest delikatny dla żołądka, lekkostrawny, zawiera mało sodu dzięki czemu woda nie jest zatrzymywana w organizmie.

  • Nazywa się dobre bo jest dobre!

  • Gołąbki z młodej kapusty

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" Piotr Kucharski oraz krytyczka literacka Kazimiera Szczuka przygotowali wiosenne potrawy. W menu m.in. znalazły się: gołąbki...

  • Pyszne danie jednogarnkowe :)

  • Gołąbki wigilijne z kaszą i grzybami według przepisu Konrada Gacy

    Święta to szczególny czas, kiedy to chcemy pozwolić sobie na nieco więcej przyjemności próbując różnorodnych przysmaków na świątecznych stole. Odwiedzamy bliskim i delektujemy się specjałami polskiej kuchni – również kalorycznymi deserami, których na co dzień staramy się unikać. Czy jest jakiś sposób na to, aby cieszyć się smakiem tradycyjnych świątecznych potraw, a po świętach zachować dobre...

  • Pyszna sałatka łatwa w wykonaniu.

  • Gołąbki (po 12. miesiącu)

    Kapusta - dostarcza nam fosforu, manganu, miedzi, potasu, wapnia, żelaza, sodu oraz witamin A, C,E i z grupy B. Znajduje się w niej wiele siarki-pierwiastka, który upiększa włosy, cerę i paznokcie. Niby nic, a takie bogactwo w tej zielonej głowie.

  • danie wigilijne, które ja uwielbiam i mogłabym jeść cały rok

Artykuły na temat: dobre gołabki
  • Gołąbki bez mięsa

    Znana od setek lat, zapomniana, teraz wraca na nasze talerze. Kasza jaglana- to właśnie ona pomoże ci w walce o dobre samopoczucie.

  • Polska należy do drugiej, zaraz po Chinach, truskawkowej potęgi świata. Rocznie produkuje się u nas od 150 do 200 tysięcy ton słodkich owoców. Czekamy na nie cały rok, zajadamy się nimi nie dłużej niż 6 tygodni, a co o nich wiemy? Fot. 123RF/Picsel Czy potrafimy kupować dobre truskawki?   Na początek trochę historii. Truskawka kiedyś była poziomką - docenioną na dworze króla Francji Ludwika XVI. Znany z licznych podbojów miłosnych król szukał w poziomce siły do kolejnych romansów. Niestety...

  • Gołąbki – prosty przepis na zero waste

    Nie lubisz, gdy coś się marnuje? Uważasz, że wszystkiemu należy dać drugą szansę? Chcesz by Twoja kuchnia tętniła w rytm zrównoważonego życia? Na wiele pytań mamy jedną odpowiedź: zrób gołąbki i obierz kurs na zero waste!

  • Wszystkich rodzajów chleba chyba nikt nie zliczy. Jak rozpoznać ten najlepszy i najzdrowszy? Fot. 123RF/Picsel Stojąc przed półką z pieczywem, możemy być naprawdę skołowani. W końcu piekarnie oferują nam obecnie tak wiele rodzajów chleba, że trudno zdecydować się na jeden konkretny. Oczywiście, najważniejszym kryterium, jakim zazwyczaj się kierujemy, jest smak. Ale co jeszcze powinniśmy wziąć pod uwagę? Który chleb najbardziej pozytywnie wpływa na nasze zdrowie? Zdrowy chleb czyli jaki?...

  • Dolmades

    Gołąbki w liściach winogron.

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • Bajkowa miłość jest dobra dla dzieci

    ...niezawodnym sprzymierzeńcem naszego związku. Zostańmy razem na dobre i na złe Jesteśmy ze sobą w chorobie i w zdrowiu, w dobrobycie i w biedzie. Ładnie powiedziane, ale jak to rzeczywiście wygląda...

  • Specjalnie dla użytkownków serwisu Smaker.pl Marcin Moczydłowski (utalentowany Barista, trener w Akademii Espresso) opowiedział i pokazał jak przyrządzić znakomite Espresso. Mistrz Polski Barsitów pokazał również technike LatteArt. Skąd pochodzi Espresso? Co oznacza jego nazwa? Jak przyrządzić ten rodzaj kawy według włoskiej zasady 4M? Tego wszystkiego możesz dowiedzieć się oglądając pokaz Marcina Moczydłowskiego!

  • :)

    ...picie gołąbki...narobiłam się :)  Dobre wyszły :)  Do zrobienia barszczyk, uszka i pierogi , sałatka warzywna , ciasta ... koniec... Bez obżarstwa. Byłam sie zarejstrować do lekarza... jakoś mnie...

  • Rozpoczynając odchudzanie, eliminujemy ze swojej diety produkty powszechnie uznawane za niezdrowe. Jak się okazuje, nie wszystkie z nich powinny automatycznie trafiać na naszą czarną listę, gdyż po dokładnej analizie, okazują się całkiem zdrowe. Popcorn, czekolada, makaron - to tylko niektóre z produktów, które wykreślany z naszego jadłospisu, gdy zaczynamy o siebie dbać. Jeśli zrezygnowanie z nich było dla was sporym wyrzeczeniem, mamy dobrą wiadomość. Chociaż powszechnie są uznawane za...

Wideo na temat: dobre gołabki
  • Perfekcyjne gołąbki Mikołaja Reya

    Gołąbki to danie uwielbiane przez wielu Polaków. W kuchni „Dzień Dobry TVN” Mikołaj Rey pokazał swój przepis na idealne gołąbki. Jak przygotowuje kapustę?

  • Gołąbki na trzy sposoby

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" Andrzej Polan przygotował gołąbki na trzy sposoby: z młodej kapusty z ziemniakami, z rzymskiej sałaty z indykiem oraz z kiszonej kapusty z wieprzowiną. Kucharz pokazał również co zrobić, aby kapusta podczas gotowania nie straciła swojego koloru. Źródło:Dzień Dobry TVN Dostawca: x-news

  • W końcu po zimie przyszedł czas na wyczekiwane przez każdego nowalijki. W kuchni „Dzień Dobry TVN” Katarzyna Bukowska postanowiła podzielić się swoimi przepisami na młodą kapustę. Jak przygotować klasyczną wersję z koperkiem i boczkiem? A jaki jest jej sposób na gołąbki?