• Informacje na temat:

    dobre danie z muszelek makaronu

Przepisy na temat: dobre danie z muszelek makaronu
  • Dania z makaronem

    Daria Ładocha w kuchni "Dzień Dobry TVN" zdradziła przepisy na dania z makaronem. Razem z pomocnikami Mateuszem i Maćkiem przygotowała świderki z dynią,...

  • Pyszne danie jednogarnkowe :)

  • Światowy dzień makaronu

    Produkty zbożowe, w tym wysokiej jakości makarony, to jedna z podstaw zdrowego, różnorodnego menu. Światowy Dzień Makaronu jest zatem doskonałym momentem, zarówno by przypomnieć korzyści płynące z jego obecności w diecie dzieci, jak też możliwości, które daje ten uwielbiany przez najmłodszych przysmak w jej komponowaniu. Liczne kształty makaronu pobudzają wyobraźnię małych i dużych, będąc źródłem...

  • poprawiacz humoru , szczególnie dla spragnionego lasu grzybiarza

  • Rodzinny obiad na szybko? Zapiekanka z makaronem!

    Mamo, co dziś na obiad?! Z pewnością nieraz słyszysz to zdanie. Zadowolić Twojego głodomora nie jest łatwo. Gorączkowo zastanawiasz się, co przygotujesz szybko, smacznie i zdrowo? Z opresji uratuje Cię nie kto inny jak bohaterka wszystkich rodzicielek – zapiekanka z makaronem!

  • Ulubione danie mojego syna. Podawać kto z czym lubi ja podałam tak jak lubią moje dzieci czyli bez dodatków.

  • Nazywa się dobre bo jest dobre!

  • przepis J. Oliviera. Tylko 5 składników.

  • Uwielbiam nasze polskie schabowe, ale nie wyobrażam sobie smażenia ich przy 30 stopniach!. Wolę poszukać szybszych rozwiązań. Czas wykonania tego pysznego dania zamyka się w 25 minutach łącznie z przygotowywaniem.

  • Smaczny przepis na danie z makaronem. Nie uwierzysz jakie to proste! Zachęcam spróbować!!!

Artykuły na temat: dobre danie z muszelek makaronu
  • Ostro i po turecku

    Wakacyjne podróże pełne są nie tylko wrażeń wizualnych, ale również smakowych. Może warto tym razem, zamiast muszelek, porcelanowych figurek, kamiennych popielniczek i złotych wisiorków przywieźć coś do jedzenia. Zaproście znajomych i przy zdjęciach z plaży, ucztujcie po polsku ze smakiem... światowym.

  • Rozpoczynając odchudzanie, eliminujemy ze swojej diety produkty powszechnie uznawane za niezdrowe. Jak się okazuje, nie wszystkie z nich powinny automatycznie trafiać na naszą czarną listę, gdyż po dokładnej analizie, okazują się całkiem zdrowe. Popcorn, czekolada, makaron - to tylko niektóre z produktów, które wykreślany z naszego jadłospisu, gdy zaczynamy o siebie dbać. Jeśli zrezygnowanie z nich było dla was sporym wyrzeczeniem, mamy dobrą wiadomość. Chociaż powszechnie są uznawane za...

  • Lżejsza o 4 kilogramy w miesiąc!

    ...cały rok! Śniadanie Owoce z nabiałem i zbożami Czas wykreślić z menu słodkie dżemy, parówki, białe bułeczki z masłem i wędliną, gotowe smarowidła do pieczywa... Idealne śniadanie powinno być(...) mleku, odtłuszczonego jogurtu lub twarożku. Smaczną propozycją jest też sałatka owocowa, np. przyprawiona octem balsamicznym (ale niedosładzana) z kromką razowego pieczywa. Ważne, by owocowe danie zawsze...

  • Większość list, zawierających najpopularniejsze dania świata, otwierają potrawy makaronowe. A mówiąc o makaronach, nasze myśli w sposób naturalny wędrują do Włoch. Oto lista makaronowych dań, które każdy z nas powinien znać Fot. 123RF/Picsel Włoskie pasty pokochał cały świat, gdyż łączą w sobie prostotę, harmonijne smaki oraz poszanowanie do rodzimych produktów. Nic więc dziwnego, że wielu z nas, chcąc przygotować naprawdę dobre danie makaronowe, sięga właśnie po receptury, pochodzące z...

  • Tanio, błyskawicznie, ale za to do syta i smacznie? Tak! Jest to możliwe, jeśli do przygotowania dania wybierzemy uniwersalny produkt, jakim jest makaron. Fot. 123RF/Picsel Statystyczny Polak zjada około 5 kilogramów makaronu rocznie, dlatego warto dowiedzieć się w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Wiele osób uważa, że jak ognia powinny unikać go wszystkie osoby na diecie. Wynika to z powszechnego mniemania, że jest to potrawa niezwykle tucząca. Jak się okazuje, wcale tak nie jest....

  • Dania kuchni włoskiej cieszą się w Polsce popularnością nie od dziś. Jak wskazuje „Raport 2013, Rynek Gastronomiczny w Polsce”, smaki pochodzące z kraju pizzy i makaronów, odpowiadają bardzo szerokiej rzeszy konsumentów. Pizza powoli staje się w naszym kraju potrawą narodową. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że danie to pochodzi z Włoch. Ale czy wiedzą, że było także ulubionym przysmakiem polskiego króla?Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już...

  • Masz zaplanowany ważny obiad z mięsem w roli głównej i nie wiesz, jak się do tego zabrać? Zacznij od przygotowania się do zakupów. Dzięki temu zdobędziesz najlepszy kawałek i ugotujesz z niego danie, które goście będą długo wspominać. Poszukaj dobrego dostawcy mięsa i nawiąż z nim dobry kontakt. Zaglądaj często, zamawiaj nietypowe rzeczy, a na pewno cię zapamięta. Nie bój się zadawać pytań, bądź dociekliwy. Jeśli chcesz wiedzieć skąd pochodzi mięso albo jakimi rodzajami sklep dysponuje, po...

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Fot. www.barillastudio.it Przede wszystkim dlatego, że z przyzwyczajenia popełniamy wiele istotnych błędów. Oto 5 największych mitów. Gotowanie w zbyt małym naczyniu Zbyt mały garnek, a co za tym idzie śladowa ilość wody do gotowania, to murowana recepta na sklejony makaron, który w efekcie końcowym...

  • Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez pierogów. To niemal narodowe danie, które na całym świecie kojarzy się z naszym krajem. Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską. Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz...

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Gotując makaron z przyzwyczajenia popełniamy wiele błędów. Oto najpopularniejsze z nich, przez które możecie całkowicie zrujnować ulubione danie. Dolewanie do wody oleju lub oliwy Ten prosty trik z logicznego punktu widzenia nie ma żadnego uzasadnienia. Prawdopodobnie powodem był fakt, że większość...