• Informacje na temat:

    dobre ciasto slonecznikowe

Przepisy na temat: dobre ciasto slonecznikowe
Artykuły na temat: dobre ciasto slonecznikowe
  • Kruche ciasto czekoladowe z owocami

    To ciasto nie wymaga dużo pracy, możesz do niego wykorzystać owoce sezonowe. Poniżej przedstawiamy przepis.

  • Dobre dla serca

    Nadwaga ciągle jeszcze zbyt rzadko kojarzona jest z niekorzystnym działaniem na samo serce. Kilogramów mamy często zbyt wiele, a serce tylko jedno.

  • Ciasta z kokosem

    Dobre rady Aromatyczne wiórki Dodawane do wypieków wiórki kokosowe będą bardziej aromatyczne, jeżeli uprzednio uprażysz je, mieszając, na suchej patelni.  Kolejność ucierania Gdy trzeba(...) zimnej wody i ubić na sztywno z 7,5 dag cukru. Pianę z białek połączyć z żółtkami. Mieszając, małymi porcjami dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do wyłożonej pergaminem...

  • Karnawałowe wypieki

    Tort śmietanowy Skład na 15 porcji: - Ciasto: - 6 jaj - 1 szklanka cukru - 1 szklanka mąki tortowej - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka octu(...) delikatnie łyżką, żeby ciasto nie opadło. Wylewamy do formy, pieczemy około 40 min. Wyjmujemy ciasto na deseczkę i odstawimy do wystygnięcia. 2. Z soku odlewamy 0,5 l. Rozpuszczamy w nim 3 budynie...

  • Dieta w rytmie kobiecego cyklu

    Nasze samopoczucie i nastrój zależą od hormonów. Ich poziom zmienia się w różnych fazach cyklu. Te wahania poskromi jadłospis, który zapewni nam dobrą formę.

  • Przepis na święta

    Marta jest z Warszawy, Darek miał przyjechać tu tylko na studia, ale został na dobre. Kiedy się spotkali, ona pracowała w dziale marketingu pisma o modzie, on właśnie założył swoją firmę piarowsko(...) Zosia, Igor i Aluś wynieśli z domu dobre nawyki żywieniowe. Wszyscy jedzą dużo świeżych warzyw i owoców, mało cukru i tłuszczu. Ta zasada obowiązuje też w święta. Wielkanoc nie jest dla Marty i jej...

  • Dieta w rytmie kobiecego cyklu

    Nasze samopoczucie i nastrój zależą od hormonów. Ich poziom zmienia się w różnych fazach cyklu. Te wahania poskromi jadłospis, który zapewni nam dobrą formę.

  • Moda na gotowanie panuje już od kilku lat. Dzięki kulinarnym talent shows i blogom z przepisami coraz odważniej eksperymentujemy w kuchni. Za tym trendem próbują nadążyć producenci i importerzy żywności. Półki sklepowe uginają się od olejów smakowych, tłoczonych z orzechów, pestek, a czasem z nasion, o których istnieniu nie mieliśmy pojęcia. Zaciekawieni kupujemy taki nieznany olej, a potem używamy niezgodnie z przeznaczeniem. Trzeba wiedzieć, że nie wszystkie oleje nadają się do wszystkiego....

  • Gluten – dlaczego powinniśmy go unikać i w jakich produktach jest go najwięcej?

    ...to, jak szybko i "bujnie" rośnie ciasto, odpowiada właśnie gluten. Jeszcze na etapie zarabiania i wyrabiania ciasta łączy się on z wodą, wiążąc przy tym jednocześnie pęcherzyki dwutlenku węgla, które(...) - gąbczasta - będzie struktura ciasta. Im mniej - tym ciasto słabiej wyrośnięte i bardziej zbite, gorzej "napowietrzone". Należy podkreślić, że gluten nie jest tolerowany zwłaszcza przez chorych na...

  • Oleje cenne dla zdrowia i urody

    Choć są tłuszczami, to nie musimy ich sobie żałować. W przeciwieństwie do smalcu czy słoniny, mają same zalety – leczą, odmładzają, a nawet… odchudzają!