• Informacje na temat:

    dobra polewa do babki

Przepisy na temat: dobra polewa do babki
  • Tego nigdy nie podawaj swojemu dziecku!

    Choć wyglądają bardzo apetycznie, to niejednokrotnie zawierają mnóstwo sztucznych barwników i konserwantów. Mowa o różnego rodzaju ciastach i ciastkach, w których często polewa nie jest czekoladowa, tylko czekoladopodobna, śmietana nie jest kremówką, a miksem białkowo-tłuszczowym, zaś apetyczna babka drożdżowa ma bardzo długą listę składników. - Konsument ma wybór: czy wybierze produkt gorzej...

  • idealna dekoracja świątecznej baby

  • Smaczny deser dla całej rodziny.

  • pyszszna ryba zapiekana w warzywach w sosie beszamelowym

  • lekka bardzo dobra i niezawodna polewa do wszystkiego!

  • Od kilku dni córki męczyły mnie o kokosanki, zrobiłam :) ze zwykłej babki i polewy kakaowej obsypane wiórkami kokosowymi. Wyszły bardzo smaczne.

  • Polewa trochę inaczej

  • Polewa ze śmietaną Zott Natur 18%

  • Przepis od wielu lat stosowany przeze mnie. Sprawdzony, niezawodny:) a do tego przepyszny:)

  • ZAWSZE WYCHODZI ,JEST TWARDA JAK KUPNA

Artykuły na temat: dobra polewa do babki
  • Babki godne cesarza!

    ...płatki migdałowe  Formę do babki wysmarować masłem i wysypać płatkami migdałowymi, najwięcej na spodzie. Rozgrzać piekarnik do temperatury ok. 170°C z termoobiegiem. Masło(...) i wysmarować formę do babki płynnym masłem. Masło utrzeć z żółtkami na puszystą masę, dodać cukier puder i wymieszać na kremową masę. Dodać cukier waniliowy i trochę skórki cytrynowej. Ubić...

  • Odchudzamy wielkanocne smakołyki

    Żurek, wędliny, pieczenie, faszerowane jajka... I oczywiście serniki, babki, mazurki... Choć bardzo smaczne, mogą być prawdziwym wyzwaniem dla naszego układu krążenia oraz wątroby. Wszystko przez(...) - likwiduje wzdęcia chrzan - przyspiesza przemianę materii jogurt naturalny - dostarcza tzw. dobrych bakterii i zapobiega zaparciom natkę pietruszki - chroni przed biegunką Dobra rada...

  • Baby drożdżowe

    ..., a po 20 minutach okazuje się, że uwolniliśmy z mąki tyle glutenu, iż ciasto jest elastyczne, miękkie i już nie klei się do rąk. A jeśli po świętach zostanie nam kawałek babki, można ją, owiniętą(...), 1/2 opakowania proszku do pieczenia, 100 g pokruszonej czekolady deserowej. Polewa: 100 g masła, 20 g kakao, 100 g cukru pudru, 100 g migdałów w płatkach. Przygotowanie: Z białek i połowy cukru...

  • Ciasta z kokosem

    Wiórki kokosa wzbogacają smak wypieków i nadają im cudowny aromat.