• Informacje na temat:

    dobra polewa czekolada

Przepisy na temat: dobra polewa czekolada
  • Polewa idealna: nie kupuj gotowej, zrób ją sama!

    ...z siebie wszystko na sam koniec. Polewę przygotuj samodzielnie. Specjalnie dla ciebie przygotowaliśmy kilka wskazówek, które sprawią, że uda się ona doskonale. Idealnie dobrane składniki Jakich(...), w którym wszystko rozpuścisz. Jeżeli dosładzasz swoją polewę, zamiast białego cukru możesz także używać miodu lub syropu klonowego. Rodzina nie poczuje różnicy! Aby polewa wyszła idealnie gładka, warto...

  • Kurczak, banany w cieście i gorąca czekolada

    Kurczak na słodko, sałatka warstwowa, banany w cieście kokosowym oraz gorąca czekolada z chili - te kulinarne propozycje przygotowali w studiu "Dzień Dobry...

  • Pyszne kremówki: takie łatwe, bo bez pieczenia!

    ...rozpuszczoną żelatynę. 4. Blachę (35x35 cm) wyłóż pergaminem. Ułóż w niej warstwami krakersy i krem. Chłodź 4 godziny. Wierzch posyp brązowym cukrem. Dobra rada cukiernika Jeżeli przemiksujesz śmietanę(...). 4. Foremkę z kremem wstaw do lodówki na 4 godz. Potem wyjmij krem z formy. Oblej stopioną polewą. Posyp posiekanymi orzechami. Dobra rada cukiernika Prosty i szybki sposób, by szybko rozdrobnić orzechy...

  • Dieta prawie bez cukru

    Podpowiadamy, gdzie kryje się cukier w menu malucha i czym go zastąpić, by było zdrowiej, ale nadal pysznie.

  • Domowa kawa jak z kawiarni

    ...polecam dodanie cukru wanilinowego lub połączenie jej z przyprawami: kardamonem czy cynamonem. Ciekawym rozwiązaniem jest polewa do lodów dolana bezpośrednio do napoju kawowego (gęsty sos zdecydowanie...

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    ...amerykańskich drobno starta skórka z 1 nienawoskowanej cytryny 2 duże jajka 150 ml niskotłuszczowego jogurtu naturalnego 2 łyżki mleka 2% 50 ml oleju słonecznikowego Polewa cytrynowa 100(...) łyżki polej tą masą babeczki i odczekaj co najmniej 30 minut przed podaniem, żeby polewa zastygła. Wskazówka: Jeśli chcesz, możesz upiec te babeczki, zastępując borówki amerykańskie gorzką...

Artykuły na temat: dobra polewa czekolada
  • Jak jada się w Nowym Jorku? Muffinki czekoladowe na dzień dobry!

    Pulchne, miękkie, słodziutkie… o czym mowa? Oczywiście o jedynych w swoim rodzaju muffinach! Apetycznym babeczkom trudno jest się oprzeć. Od lat cieszą one nie tylko nasze podniebienia, ale i oczy. Zachwycają finezją smaków, wyrazistymi kolorami, rozmaitością dodatków, niesamowitymi zdobieniami. Dziś powrócimy do klasyki i przeniesiemy się na zatłoczone zaułki nowojorskich ulic. Właśnie tam od lat niezmiennie królują muffiny czekoladowe. Słodkości uwielbiane przez wszystkich! Dasz się skusić?

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Poznaj Redakcję M!

    Słyszysz szelest? Czujesz zapach czekolady? Jest to znak, że najmniejsza, najlepsza redakcja świata coś kręci! Poznaj dobry skład, trzech wspaniałych, czyli paczkę Redakcji M!

  • Czekoladowy krem z dodatkiem mango, polewa malinowa - to wszystko znajduje się w cieście zaproponowanym przez Rafała. Ciasto parzone125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej5 jaj Krem czekoladowy z mango750 ml mleka160 g drobnego cukru do wypieków1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej2 czubate łyżki kakao150 g czekolady deserowej250 g masła (w temperaturze pokojowej)1 mango Polewa malinowa¾ szklanki malin6 łyżek wody1 łyżka skrobi ziemniaczanej Dekoracjaświeże...

  • Torty marzeń

    Smakołyki, bez których nie mogą się odbyć żadne podniosłe uroczystości. Choć każda okazja jest dobra, żeby skosztować przynajmniej kawałek!

  • Gorzka, mleczna, nadziewana, z orzechami, a może biała? Niewątpliwa królowa deserów oraz słodyczy. O czym mowa? Oczywiście o czekoladzie! Pyszna, uwodzicielska i uzależniająca, wykorzystywana w kuchni jako afrodyzjak. 12 kwietnia jest jej światowym świętem, które należy koniecznie uczcić chociaż małą kosteczką. Fot. 123RF Ponoć osobowości każdego człowieka odpowiada dany typ czekolady. Nie istnieje chyba osoba, która za nią nie przepada, wyłączając osoby na nią uczulone. Jej ogromna...

  • "Chou" z rozanym kremem

    Czy znacie cos pyszniejszego? Miniaturowy ptys zwany po francusku "chou" nadziany rozanym kremem, polany rozana polewa i udekorowany malinami oraz platkami...

  • W codziennym pędzie, natłoku obowiązków, w nieustającym poczuciu, że coś musimy jeszcze zrobić, o czymś pamiętać – często zapominamy o własnych potrzebach, o tym jak pachnie powietrze po deszczu, jak smakuje dobra czekolada, czy jak szumią drzewa. Pragniemy więcej, dalej i szybciej, choć wcale nie sprawia to nam radości. Brzmi znajomo? Zwolnij. Zobacz, jak wiele Ci umyka. To właściwy moment, żeby odetchnąć i naprawdę poczuć to wszystko, co dzieje się wokół Ciebie. Praktyka Mindfulness pozwala...

  • Muffinki piernikowe

    Babeczki wyszły bardzo smaczne, długo zachowujące świeżość - nawet na trzeci dzień po upieczeniu były dobre :) Można je dowolnie dekorować np. polać polewą czekoladową.

  • Mamy dobrobyt, sklepowe półki uginają się od ciężaru wędlin i mięs. Jednak czy faktycznie sklepowe mięso jest takie dobre? Czy wędliny dostępne w sklepach są zdrowe? FOT. 123RF.COM/PICSEL Mięso na wędlinę - fakty Z 1 tony mięsa można wykonać około 850 kg wędliny - bardzo dobrej jakości wyrób wędliniarski (bez żadnych ulepszaczy), który możemy bez obaw zjeść sami albo podać dzieciom. W tradycyjnej kiełbasie może się znajdować aż 95 proc. mięsa wieprzowego, pozostałe 5 proc. to przyprawy, sól i...

Wideo na temat: dobra polewa czekolada
  • Piotr Kucharski i jego odświeżone przepisy na potrawy wielkanocne

    Piotr Kucharski zaprezentował w studiu "Dzień Dobry TVN" odświeżone przepisy na klasyczne dania wielkanocne. Kucharz przygotował między innymi babę rumową z polewą z białej czekolady i szafranu, paszteciki z królika z pistacjami, masło rzeżuchowe oraz chipsy z kindziuka, które połączył z płynnym jajkiem i żurkiem na zakwasie.

  • Kuchenne triki Andrzeja Polana

    Jak ubić śmietankę, by się nie zważyła? Jak rozpuścić czekoladę, by się nie przypaliła? Jak przygotować jajko w koszulce? Co zrobić, by czekoladowa polewa pięknie lśniła? Andrzej Polan pokazał triki, które przydadzą się niejednej perfekcyjnej gospodyni. (Dzień Dobry TVN/x-news)