• Informacje na temat:

    dobra pizza z anchois

Przepisy na temat: dobra pizza z anchois
Artykuły na temat: dobra pizza z anchois
  • Bartek Kieżun: Polska to Włochy tylko na północy

    ...dobry?" - Dobry albo niedobry - to pewnie zależy (śmiech). W Polsce wciąż używamy sformułowania "włoska pizza", a przecież niemal w każdym regionie przygotowuje się ją inaczej. - W ogóle nie powinniśmy używać sformułowania "kuchnia włoska", bo to jest mega krzywdzące. Gdzie kuchnia Tyrolu, a gdzie kuchnia Sycylii? Pszenica, ziemniaki, żytni chleb kontra bakłażany, pomidory, tuńczyk, anchois...

  • Celebruj, jedz, kochaj, żyj! O śródziemnomorskiej diecie

    ...jeść choćby dwa razy w tygodniu. Szczególnie polecane, ze względu na dużą zawartość dobroczynnych kwasów omega-3, są łososie, anchois, śledzie, tuńczyk i sardynki. Jeżeli wybieramy ryby w puszce, zwracajmy uwagę na to, by towarzyszyła im dobra oliwa. Produkty mleczne, jaja i drób należy jeść tylko w małych ilościach. Jogurty oraz sery zawierają nasycone kwasy tłuszczowe, stąd zalecane...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    ...beef stew. Z grzybami? - Nie, to inny przepis. Zrobiliśmy wołowinę z anchois. Wbrew pozorom nie ma smaku anchois, ale dzięki niemu powstaje taki gęsty, włoski sos. Ale przede wszystkim...

  • Comfort food

    ...; żadnych konkretów i raptem kilka ostrzeżeń. Małą Nigellę uczono sztuki kulinarnej nie dla jej dobra, ale dlatego, że matka wierzyła w efektywność dziecięcej pracy. - Dominica ominęły lekcje gotowania(...), wzięła się - jak twierdzi - z humorystycznego rysunku Mela Calmana przyczepionego taśmą klejącą do kuchenki jej matki. Na obrazku widniała kobieta harująca przy gorącym piekarniku. "Dobra pieczeń dla niego...