• Informacje na temat:

    dobra mizeria

Przepisy na temat: dobra mizeria
  • Patent na schabowe idealne

    ...oraz wybranymi warzywami (do schabowego pasują m.in. mizeria i kapusta zasmażana).

  • Smaczny deser dla całej rodziny.

  • Kotlety schabowe

    ...i serwujemy z ulubionymi dodatkami - ziemniakami, frytkami bądź kluskami oraz wybranymi warzywami (do schabowego pasują m.in. mizeria i kapusta zasmażana). *** #POMAGAMINTERIA Zróbmy małym pacjentom...

  • Mizeria

  • Kuchnia staropolska - mozaika smaków

    Pierogi, schabowy - to zagraniczni goście znają w polskiej kuchni najlepiej. Ba, sami kojarzymy to najczęściej z tradycyjną kuchnią. Niesłusznie, bo ta kulinarna tradycja sięga o wiele dalej, a paleta jej smaków jest bogatsza, i nie jednego może zaskoczyć.

  • pyszszna ryba zapiekana w warzywach w sosie beszamelowym

  • Mizerię jadł chyba każdy, a przepisów jest tyle ilu kucharzy. Dziś wstawiam przepis na mizerię słodko-kwaśną ze śmietaną.

  • Świeże ogórki ze śmietaną, nic odkrywczego. Jadłam mizerię podaną na różne sposoby i z wieloma przyprawami. To jest mój sposób. smak dzieciństwa. Nigdy i nigdzie nie smakowała mi tak mizeria, jak u mamy. Jej sposób podania i przyprawienia, stał się moim sposobem, moim przepisem.

  • Uwielbiam mizerię,łatwe i zdrowe jedzonko.

  • Mizerie w takim wydaniu wole najbardziej

Artykuły na temat: dobra mizeria
  • Magda Gessler: Ogórek mizerny i niemizerny

    ...soli i pieprzu i jesteśmy w szwabskim niebie. Pamiętam, że smakowała mi też odmiana tej sałatki przyrządzona ze świeżych ogórków, choć nie była tak dobra, jak ta z kiszonych. Większość Polaków(...) kroi się ogórki grubo, gdzie indziej cienko. Tu kroi się w skórce, tam porządnie obrane. Moja ulubiona mizeria to taka pokrojona cienko, zatopiona w kwaśnej śmietanie z koprem, odrobiną octu, cukru...

  • Rewolucja na talerzu

    Okrzyknięta polską Julią Child. Obie panie miały podobny plan na życie - być dobrą żoną i matką. Przy okazji zaangażowały się mocno w gotowanie i dzięki niemu odniosły niebywały sukces. Oto fragment książki o Lucynie Ćwierczakowiczowej "Pani od obiadów" Marty Sztokfisz.

  • ...liniami..- przechlapane do końca życia, bo zawsze pamietasz ten raz z szampanem. I po co? I tak jest z wszystkim. Sezon ogórkowy - widać i czuć. MIzeria. Bo co by nie mówić "Rozpustnik" - mimo,że Malkovich,że Depp, ale nic nie uratuje tego filmu.To nie film na lato - bo zgniły, błotnisty i szczurowaty. Raczej na deszcz niż upalne lato (chyba,że ktoś lubi kąpiele błotne). Bardzo dobra Samantha...

  • Ogórek polski, wileński, niemiecki…

    ...i jesteśmy w szwabskim niebie. Pamiętam, że smakowała mi też odmiana tej sałatki przyrządzona ze świeżych ogórków, choć nie była tak dobra, jak ta z kiszonych.  Większość Polaków spożywa jednak surowe(...) grubo, gdzie indziej cienko. Tu kroi się w skórce, tam porządnie obrane. Moja ulubiona mizeria to taka pokrojona cienko, zatopiona w kwaśnej śmietanie z koprem, odrobiną octu, cukru, soli i pieprzu...

  • Katarzyna Zielińska: Mistrzyni wpadek

    ...koniec ciąży. Wtedy też wzięłam wolne i cieszę się, bo to była bardzo dobra decyzja. Nie miałaś obaw, czy będzie do czego wracać, czy nic ci nie umknie? - Jasne, taka myśl przemknęła mi przez głowę...

  • Zawołajcie położną

    Wspomnienia Jennifer Worth — położnej z ubogiej dzielnicy East End w Londynie

  • Dieta, która złagodzi objawy menopauzy

    ...pomidorowego to zaledwie 16 kcal. Jest bogaty w potas potrzebny sercu. Możesz doprawić go tak jak lubisz, np. czosnkiem, chili. Mizeria: Ogórki są doskonałą, niskokaloryczną przekąską w każdej postaci. To...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    ...ją robię. Mizeria bez śmietany? W Polsce raczej nie do pomyślenia. - Wiem, ale nie przepadam za ogórkami ze śmietaną. Moja mizeria jest lepsza, proszę spróbować. A rodzina ze strony matki...

  • Iwona Kienzler: Goździk i kanapka

    Pracujące w telewizji prezenterki dostały bony na wizyty u fryzjera, dzięki czemu osiem (!) razy w miesiącu mogły zrobić się na bóstwa. Robotnice, przeciętne matki, znane aktorki - o życiu kobiet w czasach Polski Ludowej opowiada Iwona Kienzler autorka Kolekcji „Kronika PRL 1944-1989”.

  • Ten Francuz z telewizji

    Udaje francuski akcent, ale tak naprawdę urodził się w Polsce? Słynny kucharz żartuje z nami z plotek na swój temat. I opowiada o żonie, synku, a także... o wyższości schabowego nad żabim udkiem.

Zdjęcia na temat: dobra mizeria