• Informacje na temat:

    dobra kremówka

Przepisy na temat: dobra kremówka
  • Pyszne kremówki: takie łatwe, bo bez pieczenia!

    ...rozpuszczoną żelatynę. 4. Blachę (35x35 cm) wyłóż pergaminem. Ułóż w niej warstwami krakersy i krem. Chłodź 4 godziny. Wierzch posyp brązowym cukrem. Dobra rada cukiernika Jeżeli przemiksujesz śmietanę(...). 4. Foremkę z kremem wstaw do lodówki na 4 godz. Potem wyjmij krem z formy. Oblej stopioną polewą. Posyp posiekanymi orzechami. Dobra rada cukiernika Prosty i szybki sposób, by szybko rozdrobnić orzechy...

  • Smaczny deser dla całej rodziny.

  • Ptysie na dobre i na złe

    Na podwieczorek.

  • łatwa kremówka dla amatorów ciast i ciasteczek

  • Klasyczny karp w galarecie

    Karp dobry jest nie tylko podczas kolacji wigilijnej.

  • ciasto dlugo zachowuje swiezosc, uwielbiana przez domownikow

  • Babeczki brownie z malinami

    Nie trzeba wiele, by wyrazić gorące uczucia. Wystarczy dobry pomysł i odrobina zaangażowania. Niech Walentynki będą tylko pretekstem do słodkiego świętowania bliskości na co dzień. Najlepszym prezentem mogą być… „miłosne kupony” na co tylko chcesz!

  • Któż z nas jej nie uwielbia? ;)

  • Słodkości z okazji Dnia Piekarzy i Cukierników

    15 marca obchodzić będziemy Dzień Piekarzy i Cukierników. To niezwykle słodkie święto przypada w rocznicę wspomnienia św. Klemensa, patrona tych profesji. Każdy pretekst do przygotowania dla całej rodziny słodkiego „co nie co” jest dobry, a ten dzień aż prosi się, aby uczcić go domowym ciastem lub babeczkami.

  • pyszszna ryba zapiekana w warzywach w sosie beszamelowym

Artykuły na temat: dobra kremówka
  • Dobre rady: Śmietana kremówka

    Śmietana kremówka dobrze się ubije, jeśli będzie mocno schłodzona. Dobrze też na godzinę przed ubijaniem schłodzić w zamrażarce końcówki miksera oraz metalową miskę. Kiedy śmietana staje się puszysta, nie przedłużaj już ubijania!

  • Jak upiec dobry sernik?

    5 sprawdzonych rad na puszysty sernik.

  • Jak wykorzystać białą czekoladę

    Dobra biała czekolada produkowana jest z masła kakaowego, dlatego ma kremowy kolor, a nie biały, jak te, które są wytwarzane tylko z tłuszczu, cukru i mleka.

  • Gofry gryź!

    Mają nawet swoje święto, Międzynarodowy Dzień Gofra obchodzony jest 25 marca. Przypominamy sobie o nich, gdy robi się ciepło. Wtedy też odżywa spór, które lepsze: z bitą śmietaną czy z cukrem pudrem? Zamiast dywagować, lepiej eksperymentować, żeby sprawdzić, jakie jeszcze dodatki pasują do gofrów. I czy w wersji wytrawnej są równie dobre, jak na słodko...

  • Śniadanie mistrzów

    Na dobry początek dnia warto zjeść coś pożywnego, co zagwarantuje energię, korzystnie wpłynie na zdrowie i poprawi samopoczucie.

  • Ciasto marchewkowe

    Kiedyś krzywiliśmy się na samą myśl, żeby z warzyw piec słodkości. Teraz ciasto marchewkowe na dobre zagościło w polskich restauracjach. Pora upiec je samodzielnie.

  • Serowe przekąski

    Chroni przed osteoporozą, zapewnia dobre przyswajanie białka i wapnia. Jest źródłem fosforu, który ma korzystny wpływ na nasze kości i zęby. Ma więcej zalet niż wad.

  • Karnawałowe wypieki

    Zima to dobry czas na wypieki. W domu robi się przytulnie, pachnąco, rodzinnie...

  • Smaczna Polska

    ...lat temu przebojem wkroczyła do kuchni wadowicka kremówka, ulubione ciastko św. Jana Pawła II. Imprezy kulinarne: 12-16 sierpnia - Festiwal Pierogów (Kraków); 23-24 sierpnia - Małopolski Festiwal(...) w zimie. I jeszcze jedno - Kaszubi twierdzą, że gdy ryba ma być dobra, powinna trzy razy pływać: w wodzie, maśle i w winie... Popularna w kuchni była też kasza - spożywano ją z mlekiem, dodawano do zup...

  • Smaczna dynia

    Miąższ dyni długo wydawał mi się mało inspirujący kulinarnie. Był piękny, ale mdły. Z dyni interesowały mnie tylko pestki. Aż nastąpił przełom - odkryłam idealną zupę dyniową.