• Informacje na temat:

    do szaszłyków

Przepisy na temat: do szaszłyków
  • Szaszłyki z piekarnika

    Sposób przygotowania: 1. Piersi opłucz, zalej mlekiem, odstaw do następnego dnia. Osusz, pokrój na kawałki. Włóż do miski. Dodaj 2 łyżki przyprawy do grilla, 3 łyżki oleju i 1-2 posiekane ząbki czosnku. 2. Opłucz i oczyść z nasion papryki. Pokrój miąższ na kawałki. Wrzuć do mięsa, przemieszaj. 3. Namocz patyczki do szaszłyków. Nadziewaj na zmianę mięso, papryki i pomidorki. Piecz, obracając...

  • Wypróbowany przepis na "Miks szaszłyków drobiowych"

  • Pikantne chłopskie szaszłyki

    ...szaszłyków namocz  w wodzie - dzięki temu nie  wyciągną wilgoci z ziemniaków i mięsa podczas pieczenia. Ponabijaj na nie na zmianę  plasterki ziemniaków i boczku. 4. Szaszłyczki posmaruj przygotowaną...

  • Ładnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje

  • Szaszłyki

    Sposób przygotowania 1. Dwa rodzaje ryżu ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Patyczki do szaszłyków mocz w zimnej wodzie około 30 minut. Pierś umyj, pokrój w paski. Z jogurtu,śmietany i przypraw przygotuj marynatę,zanurzaj w niej mięso, odstaw na 30 minut. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. 2. Kurczaka nabijaj na patyczki,układaj na papierze do pieczenia i piecz przez 15 minut. Ryże...

  • Pyszne , proste i mało pracochłonne szaszłyki , Na każdą okazję )

  • Owocowe szaszłyki

    Sposób przygotowania Owoce myjemy i kroimy na cząstki. Wszystko nadziewamy na patyczki od szaszłyków i grillujemy po kilka minut z każdej strony. Po zdjęciu ozdabiamy miętą. Podajemy w towarzystwie dressingu.

  • Dobre

  • Szaszłyki z krewetkami

    Sposób przygotowania Krewetki czyścimy i obieramy z pancerzy. Zalewamy dressingiem i marynujemy przez 3 godziny. Po tym czasie nabijamy je na patyczki do szaszłyków. Natkę myjemy i drobno siekamy. Obtaczamy szaszłyki w natce. Pieczemy na grillu przez kilka minut z każdej strony.

  • Bardzo smaczne .

Artykuły na temat: do szaszłyków
  • Owocowe szaszłyki

    Sposób przygotowania: 1. Owoce umyj. Truskawki odszypułkuj. Nadziej na patyczki do szaszłyków. (Jeśli używasz owoców, które ciemnieją po obraniu, delikatnie skrop je sokiem wyciśniętym z cytryny).  2. Przygotuj ganache. Oba rodzaje czekolady połam, masło pokrój na  kawałki. Wrzuć składniki razem z cukrem i śmietanką do szklanej miski. Ustaw miskę na garnku z wrzącą wodą w taki sposób, by nie...

  • Szaszłyki z miodowym tofu

    ...1. Kilka godzin lub dzień przed grillowaniem w naczyniu blendera zmiksuj wszystkie składniki marynaty. Tofu pokrój w dużą kostkę, zalej marynatą i zostaw na kilka godzin w lodówce w szczelnie zamkniętym woreczku.  2. W dniu grillowania warzywa pokrój w duże kawałki, delikatnie natrzyj olejem i oprósz solą, nabij na patyczki do szaszłyków na przemian z zamarynowanym tofu. Grilluj lub piecz z kilku...

  • Bałkańskie szaszłyki

    Wymieszaj przyprawy. Cebulę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj ręką mięso z przyprawami, czosnkiem i cebulą, wbij jajko. Zostaw na kilka godzin (lub na noc) w lodówce, żeby smaki się przegryzły. Następnie wilgotną dłonią formuj cienkie wałeczki i nadziewaj wzdłuż na długie patyki do szaszłyków namoczone  w zimnej wodzie. Z wierzchu posmaruj szaszłyki olejem.  Grilluj na...

  • Szaszłyki z miodowym tofu

    Sposób przygotowania: 1. Kilka godzin lub dzień przed grillowaniem w naczyniu blendera zmiksuj wszystkie składniki marynaty. Tofu pokrój w dużą kostkę, zalej marynatą i zostaw na kilka godzin w lodówce w szczelnie zamkniętym woreczku.  2. W dniu pieczenia warzywa pokrój w duże kawałki, delikatnie natrzyj olejem i oprósz solą, nabij na patyczki do szaszłyków na przemian z zamarynowanym tofu...

  • Szaszłyk z kurczaka

    ...z każdej strony na jasnozłoty kolor. Oprószamy pieprzem i słodką papryką. Przekładamy na talerz. Na patelnię z olejem po smażeniu szaszłyków przekładamy paprykę, cebulę, pieczarki, doprawiamy pieprzem...

  • Zapiekany camembert z szaszłykami

    ...szaszłyków. Bagietkę pokroić na cienkie kromki. Czosnek obrać, przekroić, natrzeć nim bułkę. Grzanki usmażyć na maśle.  3. Z sera zdjąć papier, ser włożyć z powrotem do pudełka. Podpiec 10 min w temp. 180

  • Szaszłyki wołowo-paprykowe

    ...wyszło nam osiem szaszłyków. Przekładamy je na aluminiowe tacki i pieczemy na grillu, aż mięso i warzywa będą miękkie. Zdejmujemy z ognia i skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny lub białym winem.

  • ​Rosyjskie szaszłyki

    Prosty przepis, doskonały smak.

  • Szaszłyk z dynią i tofu

    Przygotowanie Zacznij od przyrządzenia marynaty: wymieszaj oliwę z oliwek, olej sezamowy, sos sojowy tamari, chili, sok z cytryny, czosnek przeciśnięty przez praskę, imbir i wędzoną paprykę. Tofu pokrój w większe kostki i przełóż do marynaty, a następnie odstaw na co najmniej 2 godziny lub na noc do lodówki. Nadziewaj na patyczki do szaszłyków na zmianę pomidory, pieczarki, kawałki dyni...

  • Szaszłyki z mięsem mielonym

    Takie szaszłyki z mięsem mielonym i ulubionymi warzywami zrobią prawdziwą furorę na grillu!

Zdjęcia na temat: do szaszłyków
Wideo na temat: do szaszłyków