• Informacje na temat:

    do czego wykorzystać płatki śniadaniowe

Przepisy na temat: do czego wykorzystać płatki śniadaniowe
  • Wyzwania diety bezglutenowej

    Osoby uczulone lub nietolerujące glutenu, a także chorujące na celiakię zmagają się z trudnościami w przygotowywaniu posiłków, które będą dla nich bezpieczne. W ich codziennej diecie wiele produktów jest zabronionych, a nawet ich znikoma ilość w posiłku może poważnie zaszkodzić. Co można jeść, a czego bezwzględnie trzeba unikać w diecie bezglutenowej?

  • Poranna owsianka... nawet bez owsianki

    ..., korzystając tym samym z właściwości zdrowotnych różnych składników i urozmaicając codzienne śniadanie. - Gdy wkrada się jesień, owsianka jest tym, czego potrzebujemy o poranku. Jest szybka w przygotowaniu(...) jedynie na płatkach owsianych. Możemy np., sięgnąć po płatki żytnie. - Żyto nie daje tak kremowej owsianki, więc szefowa kuchni Anna Jones sugeruje zmieszać płatki owsiane i żytnie w stosunku 50/50. Zaleca...

Artykuły na temat: do czego wykorzystać płatki śniadaniowe
  • Nasiona chia. Czym tak naprawdę jest szałwia hiszpańska?

    ...przykryciem zostawić w lodówce na noc. Powstanie z tego galaretka, do której rano można dodać owoce, orzechy lub płatki śniadaniowe. „Można  pokusić się o oryginalne receptury i zrobić meksykański napój Chia(...) zapotrzebowanie na te niezbędne minerały i dostarcza: - błonnik: 11 g - białko: 4 g - tłuszcz: 9 g (z czego 5 g Omega-3) - wapń 18% ZDS (zalecane dzienne spożycie) - mangan: 30% ZDS - magnez: 30% ZDS - fosfor...

  • Słodycz, która po cichu rujnuje twoje zdrowie

    ...hamburgera z frytkami, a na kolację zafunduje sobie lody. Wręcz przeciwnie. Postanowił, że jego dieta będzie składała się z produktów, które powszechnie uchodzą za zdrowe - płatki śniadaniowe, muesli(...) rzeczywistości, więc akceptują taką, jaka jest. Tymczasem wiele schorzeń, zarówno fizycznych jak i psychicznych, ma bezpośredni związek ze spożywaniem tego, czego wiele z nas nie potrafi sobie odmówić...

  • Żywność, która zniszczy ci zdrowie

    ...- Gotowe dania z ryżem lub ziarnami - nie zawierają błonnika, są przyrządzone z ziaren rafinowanych - Płatki śniadaniowe - wysoka zawartość cukru - Ciastka i krakersy - źródło cukru i utwardzonych(...) zobaczyłam, ile mamy jedzenia, postanowiłam sobie uroczyście, że nie kupię żadnej żywności, dopóki nie zjemy wszystkiego z naszej lodówki. Byłam zdeterminowana, aby nie kupować do zamrożenia niczego...