• Informacje na temat:

    do czego maslo miodowe

Przepisy na temat: do czego maslo miodowe
  • Tartaletki z gorgonzolą i borowikami

    Szlachetny ser, aromatyczne dodatki, wonne przyprawy i kruche ciasto... Czego chcieć więcej?

  • Domowa bułka tarta to efekt gospodarności /a może oszczędności/ gospodyni. Zamiast wyrzucać czerstwe bułki lepiej je dobrze wysuszyć a potem zetrzeć na tarce lub zmielić w maszynce do mięsa. Ale po co nam większe ilości bułki tartej ? Do panierowania kotletów, jako składnik mielonych, do oprószenia blaszki do ciasta i ? Bułkę tartą możemy wykorzystać jeszcze na kilka sposobów i wielu potrawach.

  • Grill idealny – jak zaskoczyć gości?

    Co powiesz na szaszłyki z mięsem na słodko? Takie przepisy na pewno zrobią furorę wśród twoich najbliższych. Na początku możesz spróbować czegoś prostszego, jak polędwiczki wieprzowe w ostrej marynacie w towarzystwie kawałków świeżego ananasa i czerwonej cebuli. Dzięki temu szaszłyki będą miały pyszny słodko-pikantny smak. Bardziej zaawansowane mistrzynie grilla mogą spróbować czegoś jeszcze...

  • Masło chrzanowe zazwyczaj przygotowuję na Wielkanoc, gdyż wtedy można przygotować je ze świeżego chrzanu. W okresie zimowym można użyć chrzanu ze słoiczka. Takie masło to idealny dodatek do wędlin, ryb lub steków.

  • Wiecie on to taki boloński do spagechti ale wiecie

  • Istnieją potrawy, w których kiszona kapusta jest składnikiem głównym a sok z kiszonej kapusty dodatkiem koniecznym do "podkręcenia" smaku. Często jednak po przygotowaniu dania pozostaje nam nadmiar soku z kiszonej kapusty i zastanawiamy się co z nim zrobić. Zdecydowanie nie powinniśmy go wylewać bo to prawdziwa skarbnica naturalnych składników odżywczych i walorów smakowych, które możemy wykorzystać na wiele sposobów.

  • Jakie zastosowania może mieć sól?

  • Nadaje sie do miesa, ryby, pieczywa, smazenia warzyw...gdzie tylko lubisz czosnek!

  • urozmaica sniadanie

  • Smaczne choc troszke pracochłonne:)

Artykuły na temat: do czego maslo miodowe
  • ​Wakacyjna pielęgnacja dłoni i paznokci od Eveline Cosmetics

    Ulubione kosmetyki stosujemy niezależnie od pory roku - jesteśmy do nich przywiązane, zależy nam na długotrwałym efekcie, pamiętając, że systematyczność w pielęgnacji jest gwarancją skuteczności.

  • Do czego można dodać hummus i dlaczego warto go jeść? Popularna w kuchni arabskiej pasta coraz częściej gości na polskich stołach. Czasem zdarza się jednak, że rezygnujemy z hummusu, nie wiedząc z czym będzie się dobrze komponował. Oto kilka propozycji! Fot. Hummus to najzdrowsza pasta/Picsel Choć do niedawna nasza kuchnia była raczej ograniczona, dziś to się zmienia. Częściej eksperymentujemy i nie boimy się nowych, orientalnych smaków. Nic więc dziwnego, że uwielbiany przez mieszkańców...

  • ​Maski Farm To Face do UFO i UFO mini

    Najnowsza kolekcja Farm To Face to wielki sukces naukowców z Instytutu FOREO, którzy podróżowali po całym świecie w celu dobrania jak najlepszych składników do innowacyjnych i inteligentnych masek dedykowanych do urządzeń UFO i UFO mini.

  • Czosnek był od zarania dziejów uważany za zdrowe warzywo, środek leczniczy, a nawet magiczny (rzekomo odstraszał złe moce). Okazuje się, że nasi przodkowie wcale tak bardzo nie przesadzali jeśli, chodzi o jego właściwości. Wszyscy wiemy, że czosnek wspomaga odporność i działa jak antybiotyk, zabijając bakterie. Czy ma jeszcze jakieś cudowne właściwości? 1. Jest znacznie (100 razy) lepszy niż antybiotyk Czosnek nie tylko działa jak antybiotyk. Okazuje się, że antybiotyki są daleko w tyle za...

  • Smaki spiżarni: Ryż

    Istnieje aż 20 tys. odmian ryżu, w Polsce używamy zaledwie kilku.

  • Każdemu zdarza się trzymać w domu produkty spożywcze po terminie podanym na opakowaniu. Pytanie, które z nich można bez obaw jeść, a które trzeba bezwzględnie wyrzucić? Często po terminie jemy jogurty, ale bezpieczniej jest tego nie robić! Fot. mossimoinc/Flickr W skrócie w Polsce sprawa wygląda tak: Mamy dwa rodzaje "terminów" na opakowaniach: - "należy spożyć do..." - to oznaczenie daty, po której produkt absolutnie nie nadaje się do jedzenia, może być szkodliwy po tym terminie ("termin...

  • Wielkanoc z Kasią

    .... A jeśli o niej mowa, to jaka jest obowiązkowa pozycja na liście zakupów, która pojawia się na niej od lat? Oczywiście - Kostka do pieczenia Kasia! Dlaczego od wielu lat to właśnie Kasia cieszy się(...). Dlaczego? Ponieważ swoim kształtem miała przypominać grób Pana Jezusa! Obecnie ten słodki przysmak cieszy się ogromną popularnością także na co dzień. Tradycyjna pascha to połączenie twarogu...

  • Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Nie masz jeszcze pomysłu na świąteczne menu i dekoracje? Podpowiadamy, jak sprawić, by tegoroczny świąteczny obiad na długo pozostał w pamięci twoich gości. Czego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole? Po pierwsze: Święconki Święconka (nazywana także święconym) to tradycyjna nazwa pokarmów, które świeci się w kościołach w Wielką Sobotę. Zgodnie ze starym zwyczajem, który sięga XIV wieku, gospodynie wkładają do wiklinowych koszyków (zdobionych...

  • Zabiegi w domu  dla kobiet w każdym wieku

    ..., m.in.: makadamia, arganowego, ze słodkich migdałów, orzechów czy ogórecznika. A w nich jest wszystko to, czego najbardziej potrzebuje skóra, np. nienasycone kwasy tłuszczowe, odżywcze witaminy...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Fot. 123RF/Picsel W wielu rejonach świata rybie mięso jest podstawowym elementem diety. Dziwi więc fakt, że w Polsce - kraju, który posiada tak wiele rzek i jezior oraz dostęp do morza - ryby i owoce morza jada się tak rzadko. Jeśli już decydujemy się na rybę to zazwyczaj jest to karp ze stawu hodowlanego podawany w święta. To duży błąd. Gdyż mięso ryb jest bogatym źródłem wielu...

Zdjęcia na temat: do czego maslo miodowe