• Informacje na temat:

    długie pieczenie mięsa

Przepisy na temat: długie pieczenie mięsa
  • Szpikowana pieczeń

    Soczysta pieczeń naszpikowana tłustą słoniną to kulinarny pewniak na obiad. Mięso można jeść również na zimno, jako dodatek do kanapek.

  • moje ostatnie kulinarne odkrycie to długie peklowanie mięsa przed pieczeniem - polecam

  • Pieczone smakołyki

    Grillowany camembert na cienkich plastrach cukinii Sposób przygotowania 1. Sparz wrzątkiem cukinię i za pomocą obieraczki potnij ją na długie, cienkie wstążki. Ułóż na talerzu, posól i poczekaj, żeby wypuściła wodę. Osusz ręcznikiem papierowym.  2. Z oliwy i soku z cytryny przygotuj lekki dressing.  3. Na kawałkach folii aluminiowej ułóż osobno camemberty. Na środek każdego ułóż szczyptę...

  • Czarnuszka to zdrowy dodatek do domowego pieczywa, dlatego taki wypiek zawsze warto samemu wykonać ;)

  • Szaszłyki z mielonego mięsa

    .... Dosyp wszystkie przyprawy oraz proszek do pieczenia. Wyrób. Masę podziel na 6 części. Wilgotnymi dłońmi nabieraj porcje mięsa. Oblep nimi długie drewniane patyczki, formując wrzeciona. Ułóż je na(...).  3. Z przygotowanej mięsnej masy uformuj 32 małe kuleczki. Oprósz je mąką. Na długie drewniane wykałaczki nabij po 4 klopsiki. Uważaj przy tym, by nie rozpadły się.  4. Na patelni rozgrzewaj po...

  • Czosnek długo pieczony w oliwie zyskuje niezwykle łagodny wymiar smaku. Nie ma nic wspólnego z ostrym, agresywnym smakiem i aromatem świeżego czosnku, który zresztą bardzo lubię. Nie, żeby nie! Uwielbiam czosnek! Ale łagodna, choć aromatyczna nuta pieczonego czosnku ma w sobie coś niezwykle pociągającego. Jest też bezpieczniejsza dla osób z wrażliwym żołądkiem, zazwyczaj nie szkodzi nawet ludziom z przeciążoną wątrobą. A jak pachnie, jak smakuje! Nie sposób tego opisać, musisz osobiście...

  • Szaszłyki z mięsa mielonego

    ...części. Wilgotnymi dłońmi nabieraj porcje mięsa. Oblep nimi długie drewniane patyczki, formując wałeczki. Ułóż je na deseczce. Wstaw do lodówki na 2-3 godziny.  3. Następnie szaszłyki do‑ brze posmaruj...

  • Na świeta nie może go zabraknąć w naszym domu. Jest pyszny, mięso dosłownie rozpływa się w ustach. Warto poświęcić trochę czasu by przygotować tak smaczne danie.

  • Mięso i sos - para idealna

    ...do mięsa. Oprósz wszystko mąką i wymieszaj. Wstaw do piekarnika na 10 minut.  3. Zmniejsz temperaturę w piekarniku do 160 st. C. Wlej bulion i wino, dodaj koncentrat, wrzuć liść laurowy i suszony...

  • Kolejna propozycja na domowe pieczywo. Tym razem długa bułka z dodatkiem bardzo smacznej, aromatycznej czarnuszki. Polecam ;)

Artykuły na temat: długie pieczenie mięsa
  • Pieczeń z indyka

    Sposób przygotowania: 1. Do mielonego mięsa dodaj drobno posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko oraz natkę pietruszki. Wymieszaj. Dopraw do smaku.  2. Długim nożem zrób w środku mięsa głęboki otwór. Wypełnij go farszem mięsnym. Pierś zwiąż bawełnianą nicią. Obsmaż mięso na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Żaroodporne naczynie posmaruj olejem i przełóż do niego mięso...

  • W kuchniach wszystkich narodów jest niezliczona ilość dań z mięsa. I nic dziwnego, bo mięso to niezwykle wdzięczny surowiec - zmienia smak nie tylko w zależności od sposobu przyrządzania (gotowanie, smażenie, duszenie, pieczenie), ale także od użytych do jego przyrządzenia przypraw oraz od dodatków, z którymi się je podaje. Również w polskim klimacie dania z różnych mięs stanowiły i nadal stanowią bardzo ważny element codziennego i świątecznego menu. Lubimy jadać mięsa, uważamy je bowiem za...

  • Mięso na patyku

    Wyśmienita przekąska z mięsa mielonego na każdą imprezę.

  • Zgodnie z tradycją, wigilijną wieczerzę spożywamy postną, jednak już drugiego dnia świąt na naszych stołach zaczynają królować różnego rodzaju szynki i pieczenie. Jeśli macie tylko chwilkę czasu, warto przygotować je samodzielnie. Nasi użytkownicy jak zwykle służą przepisami. Fot. 123RF/Picsel Wędliny, choć wyglądają zachęcająco w sklepach, po kilku dniach spędzonych w lodówce tracą aromat i świeżość... Dlaczego więc nie pokusić się o przygotowanie ich samodzielnie, za trudne? Nic bardziej...

  • Gęś wolno pieczona

    Ta metoda polega na długim pieczeniu w niskiej temperaturze, a następnie na gwałtownym zrumienieniu. Gęś najlepiej więc włożyć do piekarnika rano, by zdążyła się upiec na obiad.

  • Wołowina to mięso smaczne i chętnie wybierane. Jednak czy zawsze wiemy, który kawałek mięsa wybrać lub co z nim zrobić? Fot. 123RF/Picsel Wołowina jest jednym z najbardziej wartościowych mięs pod względem niezbędnych składników potrzebnych naszemu organizmowi do poprawnego funkcjonowania. Wołowina jest mięsem średniokalorycznym - wartość kaloryczna zależna jest od ilości tłuszczu, która się w niej znajduje. Zawiera za to bardzo dużo składników mineralnych takich jak fosfor, żelazo oraz...

  • Pieczone mielone z jarzynami

    Młode warzywa nie wymagają długiej obróbki termicznej. Szybko pieką się i gotują, dlatego pilnuj, aby ich nie wysuszyć. Warto skropić je oliwą lub zamarynować. Ich smak podkreślą świeże zioła.

  • Macie już dość ciągle tych samych wypieków, dostarczanych przez wielkie zakłady piekarnicze? Chcecie mieć pewność, że wasz chleb zawiera wyłącznie zdrowe składniki? Nic prostszego jak zacząć piec samemu. Cóż bowiem przyjemniejszego niż zapach świeżej bułeczki czy chrupiący chleb, którym witamy rozpoczynający się dzień! Z piekarnika, czy wypiekacza, na zakwasie lub drożdżach, bagietka lub chleb z orzechami - książka ta sprawi, że staniecie się profesjonalistami. Biały chleb - przepisy z mąką...

  • Aneta Kręglicka: Miss Świata zostałam trochę przez przypadek

    Magdalena Tyrała: W lipcu 1989 zdobyła pani tytuł Miss Polonia, we wrześniu - I wicemiss Miss International w Tokio, z kolei 22 listopada 1989 roku została pani wybrana na Miss Świata na gali finałowej organizowanej w Hongkongu. Jak wspomina pani ten dzień? Aneta Kręglicka : - Dziś podchodzę do tego z wielkim sentymentem. Ale przez długie lata walczyłam z etykietą miss. Wiele osób wciąż sądzi...

  • Nadchodzi weekend, a wraz z nim przychodzi pora na rodzinne grillowanie. Z pewnością w waszych lodówkach już czekają kiełbaski, a inne mięsa powoli zaczynają się marynować. A co z wegetarianinami? Zadbaliśmy, aby także i oni mogli zjeść coś z rusztu. Fot. 123RF/Picsel Sezon grillowy trwa w najlepsze i większość z nas zdążyła już wrzucić na ruszt nieco przysmaków. Przygotowując tego typu potrawy zwykle sięgamy po mięso - kiełbaski, karkówkę, boczek, burgery lub piersi kurczaka. A co z osobami,...

Wideo na temat: długie pieczenie mięsa
  • Szybki sposób na pieczonego kurczaka na butelce

    Kurczak - chyba najbardziej popularne mięso na świecie. Żeby przygotować w swoim domu pieczonego kurczaka, nie trzeba już spędzać długich godzin przy garnkach, patelniach i rondlach. Poznajcie nasz idealny sposób na pieczonego kurczaka!

  • Szybki sposób na pieczonego kurczaka na butelce

    Kurczak - chyba najbardziej popularne mięso na świecie. Żeby przygotować w swoim domu pieczonego kurczaka, nie trzeba już spędzać długich godzin przy garnkach, patelniach i rondlach. Poznajcie nasz idealny sposób na pieczonego kurczaka!

  • Szybki sposób na pieczonego kurczaka na butelce

    Kurczak - chyba najbardziej popularne mięso na świecie. Żeby przygotować w swoim domu pieczonego kurczaka, nie trzeba już spędzać długich godzin przy garnkach, patelniach i rondlach. Poznajcie nasz idealny sposób na pieczonego kurczaka!