• Informacje na temat:

    dkg mięsa od szynki

Przepisy na temat: dkg mięsa od szynki
  • ...4 kromki pieczywa tostowego, 8 plasterków salami, 4 plasterki sera, 4 dkg startego sera, 10 dkg gotowanej szynki lub pieczonego mięsa, 4 pomidory, 2 zielone papryki, cebula, 4 dkg masła lub margaryny, sól, pieprz, oregano. Czas przygotowania - ok. 5 min.

  • Pyszne,delikatne mięsko ,które rozpływa się w ustach po takim przygotowaniu. Bardzo polecam na pewno zachwyci :)

  • Szaszłyki wieprzowe z szynką - przysłała Andzia

    Składniki na 12 sztuk: po 1 pęczku pietruszki i szczypiorku, 10 dkg mielonego mięsa wieprzowego, 75 g twarożku śmietankowego, 4 cienkie kotlety wieprzowe, sól,pieprz, 4 plastry surowej wędzonej szynki, 4 korniszony, 4 łyżki oleju.

  • Ładnie się prezentuje na stole no i bardzo smaczna.Polecam na świąteczny stół:)

  • Paczka pierożków ravioli z mięsem; 2 - 3 pomidory; 2 ogórki (świeże); ok. 20 dkg szynki; puszka kukurydzy; majonez; pieczarki marynowane.

  • Mięso wyszło miękkie i bardzo smaczne,polecam wypróbować:)

  • Conchiglioni w maku

    Składniki: - ok. 400 gr. makaron duże muszle, - 0,5 l śmietany 36 proc., - 0,5 kg mielonego mięsa z indyka, - pęczek szczypiorku, - 15 dkg szynki, - 15 dkg boczku wędzonego, - oliwa z oliwek, - 2 łyżki maku, - przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano. Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie ok. 7 minut - odcedzamy. Nie wolno rozgotować makaronu! Farsz: mieszamy mięso, 0,1

  • Polecam tak przygotowane mięsko:)

  • Gołąbki (po 12. miesiącu)

    ...zawiera glutenu, nie uczula, jest delikatny dla żołądka, lekkostrawny, zawiera mało sodu dzięki czemu woda nie jest zatrzymywana w organizmie. Składniki: 1 duża biała kapusta 80 dkg chudej łopatki wieprzowej lub szynki 2 pojedyncze piersi z kurczaka 2 woreczki ryżu 1 jajko 1 jarzynka pół cebuli  opcjonalnie dla dorosłych: kilka suszonych grzybków sól pieprz listki laurowe dla...

  • Gulasz wyszedł przepyszny,polecam wypróbować w mojej wersji.

Artykuły na temat: dkg mięsa od szynki
  • Szybki zimowy obiad

    Zupa serowo-warzywana Składniki na 6 porcji: 70 dkg ziemniaków, 1 cebula, 2 marchewki, kawałek selera, pietruszka, mały por, 20 dkg wędliny (szynki lub polędwicy - najlepiej wędzonej), łyżka masła(...) pomidorów, 1 l bulionu drobiowego, ½ puszki kukurydzy, sól, pieprz, cukier, 2 łyżki masła, ½ pęczka natki pietruszki, ½ szklanki śmietanki kremówki, 30 dag mielonego mięsa drobiowego, 1 jajko, 2-3 łyżki...

  • Zmniejszenie spożycia mięsa może być sposobem na zgrabną sylwetkę - wynika z pracy brytyjskich naukowców, którą publikuje pismo "American Journal of Clinical Nutrition". Fot. 123RF/Picsel Naukowcy z Imperial College w Londynie, badając ok. 380 tys. dorosłych osób, zauważyli, że regularne jedzenie mięsa ma związek z przybieraniem na wadze, nawet wówczas, gdy nie zwiększamy liczby spożywanych kalorii. Największy wpływ na masę ciała okazały się mieć przetworzone produkty mięsne - np. kiełbaski...

  • ...smażymy sznycel wieprzowy (ok. 10 dkg), dodajemy do smaku sól i przyprawę do mięsa. Kolacja : mieszamy 100 g chudego kremowego twarożku z łyżką chudej śmietany, pokrojona marchewką, cebulą(...) chudej śmietany. Kolacja : 2 grzanki z pełnoziarnistego chleba posmarowane margaryną, z liśćmi sałaty, 4 plasterkami szynki drobiowej, do tego ok. 100 g korniszonów. DZIEŃ SIEDEMNASTY Śniadanie...

  • Zgodnie z tradycją, wigilijną wieczerzę spożywamy postną, jednak już drugiego dnia świąt na naszych stołach zaczynają królować różnego rodzaju szynki i pieczenie. Jeśli macie tylko chwilkę czasu, warto przygotować je samodzielnie. Nasi użytkownicy jak zwykle służą przepisami. Fot. 123RF/Picsel Wędliny, choć wyglądają zachęcająco w sklepach, po kilku dniach spędzonych w lodówce tracą aromat i świeżość... Dlaczego więc nie pokusić się o przygotowanie ich samodzielnie, za trudne? Nic bardziej...

  • ...), - mus truskawkowy, - 5 porcji pierogów z truskawkami, - 1 porcja pierogów ruskich, - 5 paczek po 20 dkg swojskiej szynki / baleronu / polędwicy, - 1 op. fasolki po bretońsku, - 1 op. gulaszu z żołądków, - 0,5 paczki warzyw na patelnię, - 0,5 paczki zupy jarzynowej, - 2 woreczki mięsa mielonego (każdy po 25 dkg), - 4 woreczki łopatki na pieczeń (każdy po 30 dkg), - 3 woreczki...

  • Kiedy przygotowania do świątecznego obiadu trwają w najlepsze, każda chwila jest na wagę złota. Niestety, przy małej ilości czasu, możemy łatwo zaliczyć kulinarną wtopę. Jak zachwycić gości, nie marnując przy tym całego dnia w kuchni? Fot. 123RF/PicselPo wigilijnej kolacji, mało która z nas ma ochotę na kilkugodzinne gotowanie. Na głowie mamy mnóstwo innych spraw, jednak zależy nam na tym, by pokazać się rodzinie z jak najlepszej strony. Rozwiązaniem może być zaserwowanie gościom gotowej do...

  • Makaron niejedno ma imię

    Lasagne 20 dkg mięsa mielonego; 600 ml sosu włoskiego; 200 ml przecieru pomidorowego; 15- ml wody; 450 g sera mozzarella; 0,5 szklanki tartego parmezanu; 3 pieczarki; cebula; 1 - 2 ząbków czosnku(...). Farsz: 50 g szynki i salami; 70 g sera mozzarella; 100 g sera owczego; 2 jaja; 50 ml mleka; bazylia; sól. Aby zrobić ciasto, należy wymieszać wszystkie składniki, zagnieść ciasto i odstawić na 2 godziny...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

  • Już za chwilę zawita do nas wiosna, a co za tym idzie nasze potrawy wzbogacone zostaną o ogromną dawkę świeżych witamin, na naszych talerzach pojawią się smaczne nowalijki- wiosna to istny raj dla osób nie jedzących mięsa. Fot. 123RF/Picsel Wszystkich tych, którzy nie lubią lub też ze względu na przekonania odraża sama myśl o skosztowaniu wyrobów mięsnych, mamy dobrą wiadomość, mianowicie już 20 marca będziemy obchodzić światowy dzień bez mięsa. Promowanie wegetarianizmu Okrągłe 25 lat...

  • Polacy, idąc śladem Amerykanów, zakochali się w muffinkach. Puszyste i pełne wyrazistych dodatków babeczki coraz częściej wypiekamy również we własnych domach. Fot. 123RF/Picsel Nie sposób bowiem przejść obojętnie obok ich licznych smaków i zapachów. Skąd się wzięły i dlaczego są takie pyszne?   Trudno doszukać się polskiego odpowiednika słowa "muffin". "Babeczka" czy "bułeczka" nigdy nie zastąpią jednak oryginalnego pojęcia. Muffin to muffin. A najlepiej pieszczotliwie - muffinek....