• Informacje na temat:

    dip włoski

Przepisy na temat: dip włoski
  • Ta kuchnia podbije świat!

    ...delektować się dziesięcio-daniowym posiłkiem będącym prawdziwą kulinarną podróżą po archipelagu.   Ekstrawagancki lunch trwa 3 godziny, a jedna z wersji zaczyna się od eklektycznego tria dipów: ze...

  • Pomysłowe gołąbki ze smakowitym farszem

    ..., jeśli kaszę ugotujesz w lekkim grzybowym wywarze albo dodasz do niej  2-3 suszone borowiki (wcześniej namoczone, ugotowane i posiekane). Z głąba kapusty przygotujesz szybki dip. Zetrzyj go...

  • Mało znane warzywa, które świetnie odchudzają

    ...4-5 dni. Fenkuł, koper włoski To bulwa uformowana z mięsistych liści o aromacie anyżku. Odchudza, bo: działa moczopędnie i zapobiega zatrzymywaniu wody w organizmie (to zasługa potasu); zawiera(...) należy usunąć dolne listki i obciąć końce pozostałych, natrzeć cytryną i gotować pół godz. Podajemy na ciepło w całości , a na zimno - listki z dipem. Ekstrarada: karczoch o brązowych liściach jest...

  • Dip: Gęsty schłodzony sos, którego podstawą jest jogurt, śmietana lub twarożek. Podaje się je najczęściej do przystawek, mięs lub słonych przegryzek. Minestrone: jest najbardziej znaną na świecie zupą jarzynową. Pochodzi z włoskiej kuchni. Gotuje się ją z wielu warzyw w rozmaitych kompozycjach, zawsze jednak z dodatkiem parmezanu. Consomme: Esencjonalny, mocny wywar z kości, warzyw i mięsa...

  • Najcenniejsze ziółka

    ...płukania gardła i ust (m.in. przy pleśniawkach) oraz do kąpieli (przy pieluszkowym zapaleniu skóry i pokrzywce). Wadą rumianku jest to, że często wywołuje uczulenia. • Koper Ten włoski pobudza(...) odkażająco, a przy tym łagodzi kaszel. Korzystnie wpływa także na trawienie. Jest przyprawą często wykorzystywaną w kuchni francuskiej i włoskiej. Korzystaj z jego dobrodziejstw i w niewielkich ilościach...

Artykuły na temat: dip włoski
  • Daj się zaskoczyć MAGGI!

    Przyprawy w płynie MAGGI nie trzeba nikomu przedstawiać! Ale czy wiesz, że dzięki niej podkreślisz smak nie tylko tradycyjnych zup? Przyprawa w płynie MAGGI ma zdecydowanie więcej różnorodnych zastosowań i idealnie sprawdzi się w przypadku większości naszych kulinarnych pomysłów na przykład na drugie dania! Możemy dodawać ją do sosów, potraw mięsnych, warzywnych, marynat czy dipów… Możliwości...

  • Sięgając po menu w zagranicznej restauracji możemy poczuć się skołowani – w jaki sposób wymówić nazwy potraw, aby nie narobić sobie wstydu? Specjalnie dla was przygotowaliśmy mini-słowniczek, który pomoże wam uniknąć językowej gafy. Fot. 123 RF Wakacje zbliżają się wielkimi krokami. Krajem, który już od wielu lat znajduje się w grupie najchętniej wybieranych przez Polaków destynacji, jest słoneczna Italia. Włochy kuszą nas wspaniałym klimatem, niezwykłą kulturą oraz rewelacyjną kuchnią....

  • Odkryj swoją kulinarną osobowość z limitowaną edycją etykiet przyprawy MAGGI!

    Przyprawa w płynie MAGGI od ponad 120 lat towarzyszy nam w codziennej kuchni. Już kilka jej kropel wystarczy, aby nasze potrawy nabrały niepowtarzalnego smaku i aromatu. Możemy dodawać ją do zup, sosów, dań mięsnych, warzywnych, marynat czy dipów… Możliwości jest naprawdę wiele. Nieważne czy dopiero stawiasz pierwsze kroki w gotowaniu czy jesteś już kulinarnym ekspertem, MAGGI jest dla...

  • Zima w pełni – temperatury nieubłagalnie spadają, kolory za oknem zmieniają się z żółtych i brązowych w bardziej białe, a my rozpoczynamy śledzenie jesienno-zimowych trendów. Nie tylko tych modowych, ale także żywieniowych. Rozglądamy się po sklepowych półkach, straganach, a na nich między innymi hit zimowego sezonu, obowiązkowe na zimowym, a często także świątecznym stole - orzechy włoskie! Najczęściej w codziennym jadłospisie wykorzystywane jako przekąska, coś do pochrupania podczas...

  • Catrice: Nowości wiosna / lato 2017

    ...godzin? Z tą kredką to nie problem! Precyzyjnie podkreśli oczy ośmioma intensywnymi kolorami. Cena: 9,99 zł. Eye’matic Dip Liner Deep Black Formuła w odcieniu głębokiej czerni przeznaczona do...

  • Polacy uwielbiają wszystko co włoskie – pizzę, makarony i przyprawy. A koper włoski? Powoli staje się w naszym kraju coraz popularniejszy, jednak wiele osób wciąż nie wie, co z niego ugotować. Fot. 123RF/Picsel Koper włoski, nazywany także fenkułem jest bardzo ważnym składnikiem wielu włoskich dań. Coraz częściej możemy dostać go w naszych sklepach, dzięki czemu przygotowywane przez nas dania mogą nabrać charakteru. Łodygi kopru włoskiego przypominają nieco ten, który rośnie w naszych...

  • Codzienny Tuzin doktora Gregera

    ...szklanki szpinaku, garść rukoli, garść opiekanych orzechów włoskich, pół szklanki ciecierzycy, pół szklanki czerwonej papryki i mały pomidor. To aż siedem punktów na jednym talerzu. Sypnij do tego(...) kiedy chcę kupić świeże produkty na najbliższy tydzień, łatwiej mi ocenić, ile kapusty włoskiej lub borówek będę potrzebował. Lista kontrolna pomaga mi również w komponowaniu potraw. Wynika z niej, że...

  • 26 września 2013 r. we włoskiej restauracji Castello na warszawskim Wilanowie odbył się romantyczny wieczór z włoską muzyką na żywo. Tak przyjemnej imprezy dawno nie było! Hucznie świętowano nie zakończenie lata, ale wprowadzenie na rynek nowej, włoskiej marki makaronów Mamma Mia! produkowanych w 100 % z pszenicy durum.   Imprezę, którą swoją obecnością uświetnili między innymi: Katarzyna Cichopek, Andżelika Piechowiak, Katarzyna Skrzynecka z mężem Marcinem Łopuckim, Laura Łącz, Marta...

  • Czosnek w kuchni

    Czosnek to wspaniały dodatek do wszystkich dań, a szczególnie do zup, mięs, zapiekanek, pieczywa, sosów i dipów. Jedzmy go jesienią, bo wzmacnia organizm. Pewnie nie podejrzewasz, że zupa czosnkowa(...). Przyprawy to liść laurowy, pieprz, tymianek, sól i koper włoski. Z tych składników gotujemy bulion, podajemy go jako rosół. Proste sposoby Czosnek stosowany do tłustych mięs (np. do wieprzowiny...

  • Dzięki naszemu e-bookowi odkryjecie tradycyjny smak i aromat Italii. Oddajemy w Wasze ręce zbiór najciekawszych i najbardziej smakowitych przepisów, pochodzących wprost z Półwyspu Apenińskiego. Pobierzcie Darmową książkę Dzięki naszemu e-bookowi odkryjecie tradycyjny smak i aromat Italii. Oddajemy w Wasze ręce zbiór najciekawszych i najbardziej smakowitych przepisów, pochodzących wprost z Półwyspu Apenińskiego. Od teraz przygotowanie włoskiej uczty nie będzie stanowiło dla Was najmniejszego...