• Informacje na temat:

    dip gorgonzola

Przepisy na temat: dip gorgonzola
  • Drobiowa tarta na serowym spodzie

    ..., gdy już na talerzu posmarują ją pysznym zimnym dipem. Możesz zrobić jeden lub dwa do wyboru, zajmie to dosłownie 5 minut!       Serowo-musztardowy: 2 łyżki majonezu wymieszaj z 2 łyżkami gęstego jogurtu i łyżeczką soku  z cytryny. Dodaj 3 łyżki pokruszonego sera z niebieską pleśnią (np. gorgonzola, lazur) i łyżeczkę musztardy sarepskiej. Przypraw 2 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę...

  • Szybki i smaczny dip, idealny z chrupiaca bagietka lub innym chlebkiem

  • Pyszny i łatwy dip do przekąsek typu frytki, chipsy.

  • Ten dip jest bardzo smaczny, jest szybki i bardzo łatwy do zrobienia...

  • Prosty i uniwersalny dip, albo jak ktoś woli sos. Do przekąsek, łódeczek, chipsów.

  • Dip bazyliowy na bazie jogurtu idealny do przekąsek na zimno, jak i do głównych dać ciepłych.

  • Smakowite:-)

  • Idealny dodatek do chrupek, chipsów itp.

  • lekki dodatek do chrupiącego pieczywa

  • Fantastyczny na sobotnie spotkania z przyjaciółmi.

Artykuły na temat: dip gorgonzola
  • Dieta bez pszenicy dr Williama Davisa. Schudniesz 5 kg w dwa tygodnie

    ...cebulką czerwoną, serem gorgonzola. Polej sałatkę sosem winegret. Między posiłkami Stosując tę dietę, przestaniesz odczuwać potrzebę podjadania między posiłkami. Jeśli jednak będziesz miała ochotę(...): camembert, brie, pleśniowy miękki kozi. Świetnie smakują z różnymi oliwkami; - warzywa z dipem - surowa papryka, marchewka, ogórek, pomidorki koktajlowe i inne warzywa będą świetnie smakowały z dipem na...

  • Niesłusznie uważany jest za ciężkostrawny , a przecież nie zawiera glutenu ani laktozy, za to obfituje w witaminę B. Fot. materiały prasowe Proces produkcyjny gorgonzoli wymaga dużej uwagi i wyłącznie świeżego mleka najlepszej jakości. Jeżeli te warunki nie zostaną spełnione, nie wykształcą się w serze pleśń i bakterie kwasu mlekowego oraz penicillium, naturalny antybiotyk. Dzięki niej ser ma charakterystyczne zielonkawe żyłki i jest wyjątkowo łatwostrawny, o czym być może wie niewiele osób....

  • Lekkie przekąski na wakacyjne dni

    .... Można serwować razem z krakersami i przekonać się, czy gościom smakuje połączenie ostrego ze słodkim. Dip z toffee - zmiksuj ¾ szklanki brązowego cukru, 25 dag serka homogenizowanego, pół szklanki...

  • W siódmym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Barbara zaprezentowała jurorom przepis na tort. Blaty czekoladowe195 mąki pszennej1 łyżeczka sody oczyszczonej1 łyżeczka proszku do pieczenia180 g masła100 g gorzkiej czekolady100 g kakao3 duże jaja280 g cukru2 łyżeczki ekstraktu waniliowego3/4 szklanki śmietany 18% Nadzienie gruszkowe150 g białej czekolady6 dużych gruszeksok wyciśnięty z jednej cytryny500 zimnego serka mascarpone Czekoladki smakowe300 g gorzkiej czekolady100 g mlecznej...

  • Nowe diety lepsze od Dukana

    ...i łyżeczkę wody lub octu ryżowego. Zjedz z sałatką z młodego szpinaku, kilku orzechów włoskich, pokrojoną w piórka cebulką czerwoną, serem gorgonzola. Polej sałatkę sosem winegret Między posiłkami Stosując(...) są prażone w soli, oblane miodem lub czekoladą - sery deska serów może zawierać każdego po trochu: camembert, brie, pleśniowy miękki kozi. Świetnie smakują z różnymi oliwkami - warzywa z dipem surowa...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Sposób na placki

    ...w kawałkach, 1 łyż. vegety, po 12 dag serów mozzarella i gorgonzola, 1 jajko, biały pieprz, bułka tarta. Przygotowanie: Oczyść seler i pokrój w cienkie plastry. Gotuj 6-8 min w osolonym wrzątku i odcedź(...) przyrumienienia. Gotowe placuszki wykładaj na półmisek wyłożony papierowym ręcznikiem, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Placuszki świetnie komponują się z dipem przygotowanym z twarożku, posiekanych...

  • Kuchnia włoska pełna jest dań znanych i lubianych dosłownie na całym świecie. Poniżej znajdziecie subiektywny wybór 10 potraw, pochodzących z różnych regionów słonecznej Italii, które obrazują niezmierzoną różnorodność smaków i aromatów. Fot. 123 RF Naszą wędrówkę zaczynamy na północy i przemieszczamy się w dół, aż na Sycylię. Risotto alla milanese (risotto po mediolańsku) To chyba jedna z najprostszych (choć czasochłonnych) i najbardziej klasycznych potraw włoskich. Swój jaskrawożółty kolor...

  • Dobry sos może całkowicie odmienić smak przygotowywanych przez was dań. Szykując grillowe menu, nie zapomnijcie o zrobieniu przynajmniej kilku, aromatycznych dipów. Fot. 123RF/Picsel O tym jak smakuje danie, bardzo często decydują niepozorne detale. Jednym z takich, zbyt często lekceważonych szczegółów, są sosy podawane do potraw. Niektórzy całkiem o nich zapominają, inni z kolei całkowicie zdają się na ślepy los. Tymczasem odpowiednio przygotowany sos może zamienić przeciętne danie w...

  • Niewiele jest narodowych kuchni, które mogą się poszczycić taką różnorodnością zarówno składników, jak i metod gotowania. Popularna w Polsce pizza jest narodową potrawą Włochów, a każdy region tego kraju ma jej własną odmianę, stąd np. pizza neapolitana czy sicciliana. Kulinarne Włochy dzielą się na regiony: północny, środkowy, południowy oraz odrębną Sycylię. Północ to kuchnia obfitująca w mięsa smażone na maśle, południe szeroko czerpie z owoców morza i oliwy. Kuchnia włoska jest bardzo...