• Informacje na temat:

    dietetyczny sos do hamburgera

Przepisy na temat: dietetyczny sos do hamburgera
  • Wypróbujcie obłędny dietetyczny sernik czekoladowy z wiśniami w wersji fit. Mniam!

  • Ciasto bez mąki i bez cukru!!!!!

  • Dobre do podjadania przed telewizorem,szybkie i smaczne i piecze sie je w opiekaczu do kanapek...Moze byc ruszt do gofrów...

  • Przekaska do kawy , cherbaty lub jako podwieczorek....

  • O tłustych, kalorycznych majonezach, ja już zapomniałam. Od jakiegoś czasu robię majonez według przepisy Marty Gregorczyk z kanału Skutecznie.Tv. Wygląd, konsystencja i smak ten sam co klasycznego majonezu.

  • Serniczek jest niezwykle mało kaloryczny, nie zawiera ani grama cukru. Można zajadać się nim śmiało bez wyrzutów sumienia.:) Przepis zaczerpnięty z programu "Rewolucja na tealerzu" lekko zmodyfikowany przeze mnie:)

  • DIETETYCZNY I POZYWNY COCTAIL....

  • Tradycyjne potrawy wcale nie muszą być kaloryczne i tłuste ;)

  • Coś dobrego dla wegetarian.

  • Uwielbiam smak hamburgerów: świeżo upieczone mięso, smaczny sos i pyszne dodatki. Niestety często podczas konsumpcji wszystko wycieka z wielkiej buły co nie wygląda zbyt apetycznie a dodatkowo można pobrudzić bluzkę czy sukienkę. Dlatego w domu przygotowuję "dekonstrukcję hamburgera" podając wszystkie składniki hamburgera na jednym talerzu ale oddzielnie a bułkę zastępuję frytkami. Domowo, smacznie i praktycznie:)

Artykuły na temat: dietetyczny sos do hamburgera
  • Odzwyczaj się od fast foodów i słodyczy

    Trudno ci przetrwać dzień bez batonika czy hamburgera? Cóż, takie jedzenie może… uzależniać!

  • Z tysięcy niekiedy sprzecznych ze sobą badań Bas Kast wyłuskał potwierdzone naukowo ustalenia dotyczące diety najlepiej służącej zdrowiu. Fot. materiały prasowe Czy można uniknąć typowych dolegliwości związanych z wiekiem? Czy można dzięki pewnym produktom spożywczym „jeść młodość"? Wiele diet, które uważamy za zdrowe, może nam wręcz zaszkodzić! Niedługo po swoich czterdziestych urodzinach Bas poczuł silny ból w klatce piersiowej, który powalił go na ziemię. Gdy doszedł do siebie, zaczął się...

  • Żywność, która zniszczy ci zdrowie

    ...się pod nazwą "naturalne aromaty" lub "przyprawy". Czytaj uważnie etykiety! MSG znajdziesz niekiedy w puszkowanych zupach, sosach do sałatek, przyprawach, mieszankach smakowych (w daniach z ryżem(...) aspartam w mediach publicznych, mając świadomość, że ten słodzik jest neurotoksyną. Oskarżane firmy to najczęściej producenci dietetycznych napojów gazowanych oraz produktów i słodyczy bez cukru...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Dieta dla zdrowia i dobrej formy

    ...coraz większy. Smaczne dania ugotujesz, np. z grochu, fasoli mung i adzuki, soczewicy. Czerwone mięso dostarczy ci żelaza. Nie chodzi jednak o to, by co dzień fundować sobie hamburgera. Jeżeli jeść(...) foliowy. Możesz z niej przygotować pyszne burgery, zupy czy pasty albo po prostu zjeść w aromatycznym sosie pomidorowo-paprykowym. Piramida Białko: Jesteś aktywna - twoje dzienne zapotrzebowanie na...

  • Przyznajcie się – kto nie lubi od czasu do czasu zjeść soczystego burgera? Ten klasyczny przepis kuchni amerykańskiej przywędrował do nas wprost ze Stanów Zjednoczonych i szybko podbił nasze serca. Jeśli szukacie oryginalnych pomysłów na to danie, z pomocą jak zwykle przyjdą Wam użytkownicy Smakera. Fot. 123RF Wszyscy kojarzymy hamburgery z kuchnią amerykańską, ale czy wiedzieliście, że wywodzą się one z kuchni naszych zachodnich sąsiadów? To właśnie w Niemczech, a dokładniej w Hamburgu, w XV...

  • Jak omijać cukier w diecie

    ...składnikiem naszej diety stał się od jakiegoś czasu syrop glukozowo-fruktozowy. – Jest dodawany do słodkich napojów, syropów owocowych, napojów energetycznych, gotowych dań, sosów i majonezu...

  • Właściwości płatków drożdżowych zachwyciły w ostatnim czasie dietetyków oraz miłośników zdrowego odżywiania. Są wyjątkowo tanie, a ich wpływ na organizm jest nie do przecenienia. Fot. 123RF/Picsel Niemal każdego dnia docierają do nas informacje o coraz to nowszych, egzotycznych produktach, które mają być skutecznym remedium na różnego rodzaju dolegliwości. Niestety, bardzo często zdarza się, iż produkty te są bardzo trudno dostępne w polskich sklepach, a ich cena potrafi zwalić z nóg...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...