• Informacje na temat:

    dietetyczna owsianka bez gotowania

Przepisy na temat: dietetyczna owsianka bez gotowania
Artykuły na temat: dietetyczna owsianka bez gotowania
  • Dieta św. Hildegardy: Wzmacnia, poprawia nastrój, dodaje sił

    ...najlepiej, jeśli wybierzemy orkisz, już bez dodatku innych zbóż. Chleb orkiszowy ● 500 g białej mąki orkiszowej ● 1 i 1/2 szklanki wody ● 20 dag drożdży ● szczypta cukru, łyżeczka soli Łyżeczkę mąki...

  • Owsianka jest teraz bardzo modna. Jedzą ją znani sportowcy, a niemal połowa Brytyjczyków regularnie wybiera ją na śniadanie. Wszystko dzięki uznaniu jej za jedno z najlepszych śniadań, jakie możemy zjeść. Czy rzeczywiście jest dla nas tak dobra? Owsianka to superpopularne śniadanie na Zachodzie - czy słusznie? Fot. 123RF.COM/PICSEL Owsianka - z czym to się je?   Książka kucharska: 20 przepisów na owsianki Owsianka jest przyrządzana z - ugotowanych lub zalanych wrzątkiem - płatków owsianych...

  • Joanna Jędrzejczyk: Przegrywanie też jest ważne

    ...rodziny i fanów - bo przecież nie ma sportu bez fanów. Ale żeby ją wydać, potrzebowałam kopa. Motywacją stała się informacja, że o swojej książce myśli też Janek. Wydając ją wspólnie chcieliśmy pokazać(...) mnóstwo zdjęć przygotowywanych przez nią potraw. Czasem się nimi inspiruję. JJ: - Ale i tak przygotowania najlepszego omleta chcę się nauczyć od Jana, bo w przyszłości chcę mieć kawiarnię i serwować...

  • Owsianka to dla wielu relikt dzieciństwa. Pół biedy, gdy towarzyszą jej dobre wspomnienia, jednak dla Tadków-niejadków to częściej koszmar porannych śniadań. Owsiankę jednak zjeść trzeba było, zwłaszcza w zimowe poranki. A dziś? Dziś owsianka może być prawdziwym cudem o poranku... Fot. 123RF/Picsel Miseczka ciepłej zupy mlecznej to doskonały sposób, by porannej gonitwie skraść choćby kwadrans. Z włączonym radiem, spokojną muzyką, talerzem ciepłej, aromatycznej owsianki można pogrążyć się w...

  • Dieta dla serca

    Nieważne, czy bije dla męża, czy idola. Pracuje bez wytchnienia, zasługuje więc na więcej troski. Zwłaszcza jeśli niedomaga. Dieta dr. Ornisha przeciwdziała miażdżycy i chroni przed zawałem.

  • Owsianka to dla wielu relikt dzieciństwa. Pół biedy, gdy towarzyszą jej dobre wspomnienia, jednak dla Tadków-niejadków to częściej koszmar porannych śniadań. Owsiankę jednak zjeść trzeba było, zwłaszcza w zimowe poranki. A dziś? Dziś owsianka może być prawdziwym cudem o poranku... Fot. 123RF/Picsel Miseczka ciepłej zupy mlecznej to doskonały sposób, by porannej gonitwie skraść choćby kwadrans. Z włączonym radiem, spokojną muzyką, talerzem ciepłej, aromatycznej owsianki można pogrążyć się w...

  • Siedem produktów, które warto jeść w lutym

    ..."suplementacji", więc najlepiej zacząć właśnie teraz. Produkty wymagające gotowania przyrządzajmy na parze (lub w małej ilości wody) albo pieczemy - tracą mniej witamin. Pokrojone w słupki możemy też przed(...).  Dlatego raz w tygodniu warto przygotować zielony koktajl witaminowy. Pęczek natki zmiksuj ze szklanką wody, łyżeczką imbiru i bananem. Pij od razu, bo szybko się utlenia. Śledzie   Nie bez...

  • Są jednym z najpopularniejszych, wakacyjnych deserów i obowiązkową przekąską każdego Polaka wypoczywającego nad morzem. Okazuje się jednak, że niepozorne gofry mogą zniszczyć nam urlop i z trudem wypracowaną sylwetkę. Fot. 123RF/Picsel Urlop bez gofrów? Trudno to sobie wyobrazić. Niektórzy z nas robią je samodzielnie, jednak zdecydowana większość decyduje się je kupić. Ich popularność nie powinna dziwić, gdyż są nie tylko smaczną, ale i bardzo prostą w przygotowaniu przekąską....

  • Jak nie zepsuć dobrej diety? Osiem pułapek, które trzeba omijać

    ...składzie mogą być bombą kaloryczną za sprawą orzechów oraz suszonych owoców. Jeśli chcemy schudnąć, czasem lepiej zjeść kostkę gorzkiej czekolady. Uważaj na mleko bez laktozy Pozostałe w nim cukry przyswajamy szybciej, bo w procesie technologicznym są rozbijane na mniejsze cząsteczki. Nie służy to odchudzaniu, lepiej nie pić tego mleka bez potrzeby. Sprawdzaj skład mleka roślinnego Może zawierać...

  • „Less is more” to coraz bardziej popularne określenie, które można przetłumaczyć jako „im mniej, tym lepiej”. Nieprzypadkowo obecnie również w kuchni wielu stara się sięgać po coraz mniejszą ilość komponentów. Po latach używania i nadużywania różnych produktów coraz większym uznaniem cieszy się przekonanie, że dla polepszenia jakości życia potrzeba powrotu do umiaru, do ponownego zasmakowania poszczególnych składowych potraw (zebranych lub złowionych), „do korzeni", bez zakrywania smaku zbyt...