• Informacje na temat:

    desery z serkiem mascarpone i owocami

Przepisy na temat: desery z serkiem mascarpone i owocami
  • Desery na bazie budyniu

    Restauratorka zdradziła przepis na prawdziwy, domowej roboty budyń. Przygotowany wcześniej przysmak wykorzystała do ciasta z kruszonką z dodatkiem konfitury wiśniowej i suszonymi śliwkami. W menu znalazł się również kremowy deser przekładany kruchymi ciastkami, budyniem czekoladowym, z serkiem mascarpone i świeżymi owocami oraz rurki nadziewane masą budyniową. Zobacz cały film!

  • Pyszne ciasto na różne okazje:)

  • Orzeźwiający deser z kremem mascarpone

    ...rozdrobnić blenderem ręcznym. 3. Śmietanę ubić i wymieszać z serkiem mascarpone i syropem z cukru, mięty i limonki. Truskawki zmielić z odrobiną wody blenderem ręcznym. 4. W małych naczyniach umieścić na spodzie rozdrobnione ciasteczka. Przy pomocy rękawa cukierniczego lub łyżeczką nałożyć warstwę masy serowej. 5. Całość zalać porcją musu truskawkowego i ozdobić drobnymi owocami i listkiem mięty.

  • Przepis na tarte z owocami.

  • Krem z mascarpone i czerwonych owoców sezonowych

    ...czerwonych owoców, możemy już przygotować łatwy w wykonaniu, estetyczny i kuszący deser z czerwonymi owocami, proszkiem migdałowym i serkiem mascarpone. Do przygotowania deseru potrzebujemy: 250 g truskawek, 250 g malin, 250 g czerwonych porzeczek, 150 g agrestu, 100 ml mleka, 320 g serka mascarpone, 65 g białego cukru, 65 g brązowego cukru, 90 g mąki, 40 g proszku migdałowego, 65 g masła...

  • Galaretka z bitą śmietaną i serkiem mascarpone z owocami.

  • Desery z dziwnych odmian znanych owoców

    Łączą nowe nuty smakowe z dobrze znanymi. Podpowiadamy, jak przyrządzić z nich desery bardziej oryginalne niż zwykle.

  • Pyszna z tarta z kremem, którą możemy przygotować z ulubionymi owocami

  • Sufleciki z serkiem i owocami

    Składniki: 1/2 l mleka 12 łyżek mąki pszennej szczypta soli 2 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżki brązowego cukru 4 jajka 20 dag serka homogenizowanego lub mascarpone 25 dag jeżyn Przygotowanie: 1. Jeżyny umyj, osącz na sitku. Jajka umyj, oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodawaj cukier, cały czas ubijając. Dodawaj po...

  • pyszny deser

Artykuły na temat: desery z serkiem mascarpone i owocami
  • Serowy deser

    ...cytryny ocieramy skórkę i wyciskamy sok. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, dodając stopniowo pod koniec 2 łyżeczki cukru pudru. Następnie partiami dodajemy serek mascarpone, skórkę i sok...

  • Ananas, delikatne krewetki, jogurt grecki, odrobina limonki… kilka śródziemnomorskich składników wystarczy, by wyczarować zachwycającą smakiem, efektowną przekąskę. Fot. Materiały prasoweAnanasowy mus z serkiem kremowym Hochland i krewetkami to pełna fantazji kompozycja, przywołująca na myśl wakacyjne smaki i relaks w tawernie na plaży. Wypróbuj i poczuj się jak w kulinarnym raju! Smaki owoców morza mogą naprawdę zachwycać, jeśli tylko odpowiednio je przyrządzimy i podamy w towarzystwie...

  • ...wystygnięcia (posypuje lekko cukrem pudrem, aby nie zrobił się kożuch). Następnie kroję w plasterki lub kawałki owoce i odstawiam. Przygotowuję krem na brzegi tarty z serkiem mascarpone. Śmietanę(...) minut, aby spód się zarumienił. Studzę i na wystudzony spód wylewam chłodny budyń. Nakładam na środek owoce, a brzeg tarty przy użyciu rękawa cukierniczego ozdabiam schodzonym serkiem mascarpone ze...

  • Zamiłowanie Polaków do pierogów nie słabnie latem. Zmienia się jedynie nadzienie, jakie do nich wkładamy. W ciepłe dni znacznie częściej są to owoce niż mięso i sery. Fot. 123RF/Picsel Latem mamy bardzo łatwy dostęp do mnóstwa sezonowych owoców, które właśnie o tej porze roku smakują najlepiej. Wielu z nas przygotowuje z nich przetwory i lekkie desery. Nie warto jednak na tym poprzestawać. W końcu można zamienić je również w wyjątkowo apetyczne danie główne. Owocowe nadzienie idealnie pasuje...

  • Tarta z serkiem mascarpone i truskawkami w malinowym syropie sherry

    Pyszny, słodki deser ze wspaniałymi sezonowymi owocami! Kruche ciasto, delikatny krem i słodki, aromatyczny syrop z truskawkami!

  • Zdrowa i smaczna owsianka to idealny pomysł na śniadanie. Zagwarantuje ci energię do działania przez cały dzień. SKŁADNIKI - 5 łyżek płatków owsianych - 150 ml mleka - 1/2 jabłka - 8 borówek - 1 nektarynka bądź inny owoc np. maliny - 4 posiekane orzechy laskowe albo łyżeczka płatków migdałowych PRZYGOTOWANIE Krok 1Mleko zagotowujemy w garnku. Zalewamy nim płatki owsiane i odstawiamy na parę minut, aby płatki napęczniały.Krok 2Pół jabłka kroimy w drobną kostkę bądź ścieramy na tarce o grubych...

  • Owocowy obiad i deser

    ...tym owocom odrobinę więcej uwagi, żeby przygotować z nich pyszny, letni posiłek. Dlatego prezentujemy kilka prostych przepisów nie tylko na desery z czerwcowych owoców, ale także na zupę i pierogi(...) biszkoptowy czekoladowy, serek mascarpone, 2 kubeczki śmietanki kremówki, 50 ml koniaku, 1/2 szklanki cukru pudru, zapach arakowy, cukier waniliowy, 3 łyżeczki żelatyny, 20 dag malin, gotowa polewa...

  • 11 października ukaże się książka WEGANONA, czyli Pawła Ochmana Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału. Tylko w tej książce znajdziecie to, czego nie ma w innych książkach wegańskich – przepisy na zdrowe smakołyki. Od samego patrzenia na przepisy ślinka cieknie! Słodycze kochamy wszyscy, zwłaszcza Paweł Ochman - weganin od 26 lat, autor popularnego bloga Weganon.pl. Jego kulinarna przygoda i miłość do cukiernictwa zaczęły się od zeszytu z przepisami mamy....

  • Deser na zimno "Leśne marzenie" mojego autorstwa

    ...  Najpierw należy pokruszyć herbatniki i  zagnieść z miękkim masłem. Powstałą masą wylep spód tortownicy o średnicy 15=20 cm. Dookoła brzegów tortownicy ustaw okrągłe biszkopty. Rozpuść żelatynę w 150 ml wody . Zmiksuj z serkiem mascarpone, cukrem i cukrem waniliowym. Masę wlej na spód herbatnikowy. Schłódź w lodówce . Następnie na wierzch ułóż owoce i posiekane pistacje...

  • Ta książeczka z serii "Małe Kulinaria" powinna nosić podtytuł: o sztuce stawiania kropki nad "i", a Wydawca oddaje w niej do Państwa rąk pięć smakowitych rozdziałów poświęconych: ulubionym deserom, lodom i deserom lodowym, galaretkom, budyniom i musom, ciastkom oraz kisielom, leguminom i kremom. Deser jest prawdziwymi niekwestionowanym ukoronowaniem nie tylko wykwintnego posiłku. To lekka i zwiewna kropka nad "i", dopełnienie smaków oraz "ostatniej przegródki" w otchłaniach ludzkiego...