• Informacje na temat:

    deser o smaku migdałowym

Przepisy na temat: deser o smaku migdałowym
  • Mleko migdałowe

    .... W ostatnich latach zyskało jednak zdecydowanie szerszą rzeszę fanów. Jest powszechnie dostępne i chętnie stosowane jako dodatek do kawy, porannej owsianki czy deserów. Wartości odżywcze Główny(...), polepszacze smaku i konsystencji oraz inne niekorzystne dla zdrowia dodatki. Dlatego warto przygotować mleko migdałowe samodzielnie. Procedura jest szybka i prosta. Potrzebne będą: migdały, 100 gramów...

  • Tofu - niby bez smaku, ale jakie uniwersalne

    ...- Tofu nie ma swojego smaku, więc chłonie to, co mu damy - mówi PAP Life Marta Dymek. Dzięki temu danie możemy serwować na wiele sposobów - w wersji wytrawnej, np. marynując w zakwasie buraczanym, czy na słodko, np. używając go, jako bazy do musu czekoladowego.

  • Porzeczka - królowa deserów

    Deser z porzeczkami Składniki: 1 szklanka porzeczek 1/2 szklanki jogurtu greckiego 1/2 szklanki śmietanki kremówki 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka miodu 1 łyżeczka startej skórki(...). Udekoruj owocami, ewentualnie płatkami migdałów. 3. Deser wstaw do lodówki na minimum godzinę. Sernik jagodowo - porzeczkowy Składniki: Na spód: 40 g herbatników maślanych 15 g masła...

  • To, co łasuchy lubią najbardziej! Proste przepisy na deser

    Skusicie się na jabłka z daktylami pod chrupiącą kruszonką, a może na aksamitny, rozpływający się w ustach mus czekoladowy? Te dwa desery są szybkie w przygotowaniu. A ich smak zadowoli najbardziej wybrednych łasuchów.

  • Lekkie drożdżowe z dżemem i kruszonką

    Także w zimowe dni możesz przygotować na deser ciasta z owocami. Smaku im doda chrupiąca posypka.

  • Pyszny niedzielny obiad dla całej rodziny

    Sycące dania i smaczny deser. Palce lizać!

  • Cytrynowy zawrót głowy w kuchni najlepszy na upały

    Potrawy o cytrynowym smaku przynoszą szczególne ukojenie w dniach największych upałów. Takich dań we włoskiej kuchni jest bardzo dużo- od makaronu i risotto po mięsa i oczywiście desery. Królują one zwłaszcza w rejonie Neapolu i pobliskich wysp- Capri i Ischia.

  • Miód - 10 łatwych przepisów

    Ma niezwykłe właściwości – chociaż jest bardzo słodki, znakomicie sprawdza się nie tylko w deserach. Oto kilka niebanalnych pomysłów!

  • ​Jaglany budyń z suszoną śliwką

    Budynie kojarzą się z mlekiem, czasem jajkiem i mąką ziemniaczaną. Niektórym tylko z torebką pełną dziwnych składników. Bez problemów można je zrobić samemu - pisze Weganon, czyli Paweł Ochman, autor książki "Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału".

  • Bakaliowe lato

    Latem chętnie sięgamy po lekkie posiłki, które dodadzą nam energii, a jednocześnie orzeźwią w gorące dni. Doskonałym rozwiązaniem mogą być przekąski oraz desery z wykorzystaniem owoców sezonowych i ulubionych bakalii, które stanowią pożywną i wartościową przekąskę dla każdego. Poznaj wakacyjne inspiracje z wykorzystaniem najlepszej jakości suszonych owoców np. Bakalland i znajdź swój ulubiony...

Artykuły na temat: deser o smaku migdałowym
  • Migdalowa panna cotta

    Z letnimi owocami i malinowym sosem ten ultra-prosty deser... jest nieco lzejszy niz jego klasyczna odmiana, gdyz do jej wykonania nie uzylam tylko smietany...

  • Coraz częściej sięgamy po zdrowsze odpowiedniki znanych i lubianych deserów. W końcu nie ma nic lepszego od możliwości delektowania się słodką przekąską, która nie dość, że nie tuczy to jeszcze jest zdrowa! Dziękujemy za przesłanie do nas odpowiedzi konkursowych. Spośród wszystkich nadesłanych do nas zgłoszeń wybraliśmy 3, które spodobały nam się najbardziej. Książka "Zdrowe Lody" Christine Chitnis, która zawiera aż 75 przepisów na orzeźwiające, smaczne, zdrowe i naturalne zimne desery na...

  • Desery bez kalorii

    Nie możesz oprzeć się słodyczom, a obawiasz się, że przytyjesz? Przygotuj kolorowe desery niskokaloryczne. Nie mają ani grama tłuszczu (no, prawie nie mają), a są równie pyszne jak ich kaloryczne siostrzyczki.

  • Dwie kobiety — producentka i psychodietetyczka. Wspólna pasja — kulinaria. Jeden cel — dobry smak. Olga Kwiecińska i Agata Ziemnicka-Łaska - kulinarne autorytety stacji TVN Style - wywołały już niejedną Rewolucję na talerzu. Po popularnym programie i opartej na nim bestsellerowej książce, panie postanowiły iść za ciosem i doprawić tegoroczną jesień znakomitą Szczyptą smaku. W nowej książce udowodnią czytelnikom, że gotowanie może być jednocześnie szybkie, zdrowe i ciekawe. W tej kuchni...

  • Roślinne alternatywy mleka

    ...ziarenka moczy się w wodzie przez kilka godzin, a następnie miksuje i odcedza przez rozłożoną na sitku gazę. W smaku mleka roślinne są mniej słodkie od prawdziwego mleka. Można je dosłodzić miodem, zmielonymi daktylami czy słodzikiem i pić lub dodawać do potraw, zup i deserów. Zalety odżywcze Napoje otrzymane z orzechów, ziaren i nasion są bardziej od nich lekkostrawne i niemal całkowicie pozbawione...

  • Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać najpowszechniejszej formy nabiału dostępnego w każdym sklepie spożywczym, czyli mleka pochodzenia zwierzęcego. Osoby mające specyficzną dietę, alergicy, weganie albo po prostu miłośnicy nowych kulinarnych wrażeń, coraz częściej sięgają po kiedyś egzotyczne dla nas mleka roślinne: sojowe, migdałowe czy kokosowe. Mleka roślinne z pewnością poznali już wielbiciele kuchni azjatyckiej. W daniach orientalnych, gdzie istotna...

  • Od zasmażki do fusion

    ...​Gdyby ktoś w roku 1989 zaproponował nam kimchi, food porn i papardelle, bylibyśmy trochę onieśmieleni. Po 30 latach wolnej Polski wykształceni przez podróże, reklamy i kucharzy celebrytów o jedzeniu wiemy wszystko. Jak to się zmieniało? Twój Styl zabiera was w kulinarną podróż. Będzie szczypta humoru, garść wiedzy oraz łyżka nostalgii. Do smaku.

  • Ciemne, mocno kwaśne owoce aronii to doskonały przysmak dla wszelkiego ptactwa. Warto się spieszyć, by z owocujących krzewów uszczknąć coś dla siebie i swojego zdrowia. Fot. 123RF/Picsel W walce z różnymi chorobami, zarówno tymi dnia codziennego, jak prozaiczne przeziębienie, czy cywilizacyjnymi, jak nowotwory, natura może być dobrym sprzymierzeńcem. Ważne, aby naturalne środki, po które sięgamy były naprawdę naturalne, pochodzące z upraw ekologicznych, wolnych od sztucznych nawozów i...

  • Nowe smaki na Wielkanoc

    ...potrawy wielkanocne to przede wszystkim żurek z białą kiełbasą, jajka przyrządzone na wiele sposobów, sałatka jarzynowa a na deser sernik, mazurek czy makowiec. Ciekawe jaka byłaby reakcja gości, gdyby(...) i stosować dietę opartą na nieprzetworzonej żywności. W tym celu zachęcamy w Święta do zrezygnowania z kupnych ciast i deserów na rzecz domowych wypieków. Proponujemy zadbać o jakość składników...

  • Książka kucharska jakiej nie było! Robert Sowa, szef kuchni hotelu Jan III Sobieski, kucharz Polskiej Reprezentacji w Piłce Nożnej, laureat Oskara Kulinarnego postanowił podzielić się swoimi kulinarnymi sekretami! Arcysmaczne i nowatorskie przepisy. Potrawy lekkie i zdrowe, wyrafinowane i takie, które przygotowuje się w chwilę, a wszystkie podane w taki sposób, by nie tylko doskonale smakowały, ale i cieszyły oczy. Wspaniałe zdjęcia, mistrzostwo stylizacji kulinarnej, tysiące smaków, które...