• Informacje na temat:

    deser kasza manna dzem

Przepisy na temat: deser kasza manna dzem
  • Przysmaki z dżemem

    ...minut do lodówki. 4. Piecz w 200 stopniach przez 12-14 minut. 5. Wyjmij z foremek po wystudzeniu. 6. Wypełnij dżemem i ozdób bezikami. Deser warstwowy z kaszy manny Sposób(...), odstaw do przestudzenia. 4. Do słoików nałóż kolejno po 2 łyżki dżemu, 2 łyżki wiórków kokosowych i jedną orzeszków. 5. Zalej kaszą manną i dopełnij dżemem. Deser podawaj od razu lub schłodzony.

  • Delikatny i łagodny w smaku, a do tego banalnie prosty deser lub drugie śniadanie

  • Ciasto czekoladowo-malinowe z miętą

    Nie masz pomysłu na deser? Koniecznie wypróbuj nasz przepis!

  • smaczny deser nie tylko na walentynki ;)

  • Samo zdrowie na talerzu

    ...wymagań dziecięcego podniebienia. Oto kilka prostych w przygotowaniu przysmaków, które zapewnią maluchowi składniki najważniejsze dla jego rozwoju i dobrego samopoczucia. Manna z sokiem malinowym To(...) pokrojonymi owocami, za jednym zamachem zapewnisz maluchowi dodatkową porcję błonnika i witamin. A przy okazji zamienisz nudną, treściwą potrawę w doskonały deser. Zupa jarzynowa Twój maluch znajdzie...

  • …vispipuuro w kuchni fińskiej bądź klappgröt w kuchni szwedzkiej to kasza manna na mleku z jagodami, zazwyczaj brusznicami. Deser można podać z mlekiem i cukrem czy też słodką śmietanką. Przeglądając przepisy widziałam że deser ten jest zarówno przyrządzany na mleku jak i wodzie; ja zrobiłam na mleku.

  • Pyszne. Rozpływa się w ustach. Inny sposób podania tradycyjnej kaszy mannej:)

  • Kasza manna na mleku

  • Kasza manna to doskonały pomysł dla dzieci. Deser jest bardzo łatwy w przygotowaniu a zarazem zdrowy, bo nie zawiera cukru.

Artykuły na temat: deser kasza manna dzem
  • Samo zdrowie na talerzu

    ...wymagań dziecięcego podniebienia. Oto kilka prostych w przygotowaniu przysmaków, które zapewnią maluchowi składniki najważniejsze dla jego rozwoju i dobrego samopoczucia. Manna z sokiem malinowym To(...) pokrojonymi owocami, za jednym zamachem zapewnisz maluchowi dodatkową porcję błonnika i witamin. A przy okazji zamienisz nudną, treściwą potrawę w doskonały deser. Zupa jarzynowa Twój maluch znajdzie...

  • Ciekawe urozmaicenie dobrze znanej potrawy. Wystarczy jeden dodatkowy składnik. SKŁADNIKI - 4 ½ łyżki kaszy manny - 360 ml mleka - 2 czubate łyżki wiórków kokosowych - 2 łyżki cukru - 1 łyżka cukru waniliowego - 150 ml zimnej wody - garść borówek - ilość zależy od upodobań PRZYGOTOWANIE Krok 1Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy wiórki kokosowe i cukier wraz z cukrem waniliowym. Zagotowujemy.Krok 2Kaszę mieszamy z wodą. Wlewamy ją do gotującego się mleka, pamiętajmy, aby cały czas mieszać....

  • Tak przygotowana kasza manna zasmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. SKŁADNIKI - 1 szklanka jagód - 1 szklanka mleka - 3 łyżki kaszy manny - 2 łyżki cukru - ¼ łyżeczki kardamonu PRZYGOTOWANIE Krok 1Jagody miksujemy na gładki mus. Krok 2Do garnka wlewamy pół szklanki mleka, cukier i przygotowany mus jagodowy. Gotujemy na małym ogniu. Krok 3Do miski wlewamy pozostają część mleka i dodajemy kaszę mannę z kardamonem. Gdy mleko z jagodami się zagotuje, dodajemy mleko z kaszą. Gotujemy przez...

  • Z nieznanych powodów Polacy niezbyt często jedzą kasze. Zamiast nich na naszych stołach królują ziemniaki i makarony. Niestety, wiele w ten sposób tracimy, gdyż kasze to jeden z najzdrowszy produktów dostępnych w naszych sklepach. Spośród nich wszystkich szczególnie interesujący jest bulgur. Fot. 123RF Kasza bulgur przywędrowała do Polski z Bliskiego Wschodu, gdzie jest wykorzystywana już od niemal 4000 lat. Starożytni doskonale wiedzieli, że jest ona cennym elementem diety, który poza...

  • Z nieznanych powodów Polacy niezbyt często jedzą kasze. Zamiast nich na naszych stołach królują ziemniaki i makarony. Niestety, wiele w ten sposób tracimy, gdyż kasze to jeden z najzdrowszy produktów dostępnych w naszych sklepach. Spośród nich wszystkich szczególnie interesujący jest bulgur. Fot. 123RF Kasza bulgur przywędrowała do Polski z Bliskiego Wschodu, gdzie jest wykorzystywana już od niemal 4000 lat. Starożytni doskonale wiedzieli, że jest ona cennym elementem diety, który poza...

  • Zachwycili się nią wieki temu w Polsce. Od tamtej pory weszła na stałe do polskich jadłospisów. Poznaj sekrety kaszy gryczanej. Z czym ją jeść, podpowiedzą ci nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel ‘'Gryka jak śnieg biała" -  pisał Adam Mickiewicz o roślinie, której owocem jest kasza gryczana. W Polsce była znana jeszcze przed sprowadzeniem ryżu i ziemniaków. Dobrze sprawdzała się szczególnie na Lubelszczyźnie, gdzie ze względu na słabe gleby trudno było uprawiać warzywa i zboża. Za sprawą Anny...

  • Kasze królują na polskich stołach. Jaglaną, gryczaną lub jęczmienną serwujemy na tysiące sposobów. Ale czy słyszeliście kiedykolwiek o kaszy coix i jej niezwykłych właściwościach? Fot. 123RF/Picsel W sklepach możecie znaleźć ją pod różnymi nazwami - łzy Hioba, jęczmień perłowy, proso jerozolimskie lub kasza coix. Sprzedawcy za każdym razem mają na myśli ten sam produkt - niewielkie, pochodzące z południowej Azji nasiona o bardzo ciekawym smaku i równie interesujących właściwościach. W...

  • Coraz częściej sięgamy po zdrowsze odpowiedniki znanych i lubianych deserów. W końcu nie ma nic lepszego od możliwości delektowania się słodką przekąską, która nie dość, że nie tuczy to jeszcze jest zdrowa! Dziękujemy za przesłanie do nas odpowiedzi konkursowych. Spośród wszystkich nadesłanych do nas zgłoszeń wybraliśmy 3, które spodobały nam się najbardziej. Książka "Zdrowe Lody" Christine Chitnis, która zawiera aż 75 przepisów na orzeźwiające, smaczne, zdrowe i naturalne zimne desery na...

  • Różnego rodzaju kasze bardzo często goszczą na naszych stołach. Nie powinno to nikogo dziwić, gdyż są zdrowe, smaczne i łatwe w przygotowaniu. Fot. 123RF/Picsel W czasie, gdy zachłysnęliśmy się kulinarnymi nowościami z różnych zakątków świata, rodzima kuchnia została zepchnięta na dalszy plan. Jedliśmy pizzę i orientalne makarony, zapominając o takich produktach jak chociażby kasze, które od wieków były podstawą polskiej tradycji kulinarnej. Na szczęście wiele wskazuje na to, iż trend ten...

  • Po zachwycie nad azjatyckim ryżem i włoskimi makaronami, Polacy znów chętnie sięgają po tradycyjne, a czasem już nieco zapomniane kasze. To świetny wybór, gdyż kasze w niezwykły sposób wpływają na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Wszelkiego rodzaju kasze przebojem powróciły do naszych jadłospisów. Coraz chętniej po nie sięgamy oraz uczymy się, jak wykorzystywać je w możliwe najbardziej kreatywny sposób. Kasza gryczana, jęczmienna, a może nieco bardziej egzotyczny kuskus lub bulgur? Bez...