• Informacje na temat:

    deser budyniowy z owocami i biszkoptem

Przepisy na temat: deser budyniowy z owocami i biszkoptem
  • Orzeźwiające desery

    ...masę miętową. Tortownicę wstaw do lodówki na 4 godziny. Deser polej stopioną i ostudzoną polewą czekoladową. Obłóż owocami. Udekoruj miętą. (...) podaniem udekoruj sezonowymi owocami i listkami świeżej mięty. Ew. oprósz cukrem pudrem. Torcik migdałowy Sposób przygotowania 1. Ciasto: rozbij jajka, oddziel białka od żółtek. Białka ubij...

  • To jest właśnie ta pora roku kiedy to nie chce Wam się nawet włączyć piekarnika. I trudno się temu dziwić. Dlatego mam dla Was słodką alternatywę – desery w pucharkach. W całkiem przyzwoitych rozmiarach. Ostatnio gdzieś tam nawet trochę przypadkiem udało mi się zgarnąć szklankę do piwa więc tak to ją wykorzystuję. Z podanych składników przygotujecie 5 porcji wielkości kufla. Smacznego :)

  • Doskonały deser.

  • Sprawdzony przepis na "Deser budyniowy"

  • Pyszny dosyć kaloryczny deser, który może być podawany tak na gorąco jak i na zimno.

  • Mrozi w letnie dni. :)

  • Słodka propozycja na weekend. Piekłam w zeszłym tygodniu. Biszkopt z dodatkiem budyniu, jest naprawdę smaczny. Wystarczy dodać ulubione owoce i galaretkę. Pyszne ciasto gotowe.

  • Banalnie prosty, a taki pyszny :D

  • Super deser na weekend.

  • Jest przy tym łatwy i bardzo smaczny. Moim zdaniem ten deser to doskonały pomysł, gdy nasi goście są tuż koło domu. W moim domu deser okazał się strzałem w dziesiątkę. Zniknął w mgnieniu oka.

Artykuły na temat: deser budyniowy z owocami i biszkoptem
  • Popularne desery PRL-u

    ...z Francji. Gâteau de mille-feuilles (czyli ciasto z tysiąca płatków) opisał w 1651 roku w książce "Kucharz francuski" François Pierre La Varenne. Okazało się jednak, że deser wymyślili cukiernicy z Neapolu(...) bitą śmietaną, kremem śmietanowym, budyniowym lub bezowym nazywa się kremówkami. Szczególnie odkąd papież Jan Paweł II wspomniał podczas pielgrzymki do ojczyzny w 1999 roku, że bardzo je lubił jako...

  • Zdrowa i smaczna owsianka to idealny pomysł na śniadanie. Zagwarantuje ci energię do działania przez cały dzień. SKŁADNIKI - 5 łyżek płatków owsianych - 150 ml mleka - 1/2 jabłka - 8 borówek - 1 nektarynka bądź inny owoc np. maliny - 4 posiekane orzechy laskowe albo łyżeczka płatków migdałowych PRZYGOTOWANIE Krok 1Mleko zagotowujemy w garnku. Zalewamy nim płatki owsiane i odstawiamy na parę minut, aby płatki napęczniały.Krok 2Pół jabłka kroimy w drobną kostkę bądź ścieramy na tarce o grubych...

  • Tiramisu inaczej

    Pozwoliliśmy sobie na małą modyfikację receptury słynnego deseru.

  • Są takie letnie przysmaki, które nigdy się nie nudzą. Porzeczki, bez względu na kolor, są świetnym rozwiązaniem na lekki deser. Zobacz, jakie dania można wyczarować z tych niepozornych owoców. Fot. 123RF/Picsel Czarne, czerwone, czy białe? Jedz każdy rodzaj. Porzeczki, bez względu na kolor, są źródłem wielu witamin, m. in. C i P, i składników odżywczych. Z czarnych porzeczek otrzymasz lekarstwo na przeziębienie. Stosuj je zamiast tabletek z witaminą C. Czerwone pomogą ci przy dolegliwościach...

  • Herbaciane ciasteczka

    Herbatniki na deser? Tak, bo z ich udziałem przygotujesz pyszne zakończenie posiłku.

  • Czekoladowy krem z dodatkiem mango, polewa malinowa - to wszystko znajduje się w cieście zaproponowanym przez Rafała. Ciasto parzone125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej5 jaj Krem czekoladowy z mango750 ml mleka160 g drobnego cukru do wypieków1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej2 czubate łyżki kakao150 g czekolady deserowej250 g masła (w temperaturze pokojowej)1 mango Polewa malinowa¾ szklanki malin6 łyżek wody1 łyżka skrobi ziemniaczanej Dekoracjaświeże...

  • Kto jest twórcą najsłynniejszego deseru z truskawek? Prawidłowa odpowiedź brzmi: pies. Chociaż brzmi to absurdalnie, taka jest prawda. Desery truskawkowe uwielbiał Piotr Wielki, a najsłynniejszy powstał na słynnej Eton. Fot. 123RF/Picsel Truskawki można jeść na przeróżne sposoby, ale najbardziej lubimy je na słodko. Są składnikami wielu deserów, ale tylko dwa desery na bazie tych owoców zyskały światową sławę. Truskawki w środku mroźnej, rosyjskiej zimy Anegdota mówi, że car Piotr I ze...

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Warto wiedzieć, jak go zrobić, bo jest on podstawą wielu świątecznych ciast. Fot. 123RF/Picsel Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po wyjęciu z piekarnika, rzucają blaszką...

  • Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią,...

  • Pyszne bo siostry Anastazji! 22 kwietnia miała premierę jej nowa książka pt. 102 ciasta z owocami siostry Anastazji. Pozycja obowiązkowa dla tych, którzy uwielbiają owocowe wypieki. „102 ciasta z owocami Siostry Anastazji" to zbiór sprawdzonych, tradycyjnych przepisów na wypieki z polskimi owocami. Wszystkie receptury oparte są na polskich produktach, dostępnych w każdym sklepie. Wśród przepisów znajdują się ciasta ucierane, kruche i półkruche, francuskie, babki i biszkopty, a także ciasta...