• Informacje na temat:

    dekorowanie tortów śmietaną

Przepisy na temat: dekorowanie tortów śmietaną
  • ​Tort z rabarbarem i panna cottą

    ...2 godziny w chłodne miejsce na 2 godziny. 250 g śmietany ubić z cukrem waniliowym. Tort uwolnić z formy i posmarować śmietaną. Dekorować rabarbarem i mielonymi pistacjami.

  • Tort "Skrzydła anioła"

    ...czekolady ściąć wiórki. 600 g śmietany ubić, dosypując 3 opakowania cukru waniliowego. Tort przeciąć na pół, obie części rozsunąć, aby utworzyły "skrzydła". Dekorować bitą śmietaną, wiórkami białej...

  • na ciasto tortowe: 8 żółtek, 25 dkg cukru, 25 dkg mielonych orzechów włoskich, piana ubita z 8 białek; na krem kawowy: 20 dkg masła, 3 jaja, 15 dkg cukru pudru, 50 ml brandy, 1 łyżka rozpuszczalnej kawy; na bitą smietanę: 200 ml smietanki 36%, 30g cukru

  • Zawijany tort jesienny

    ...pozostałe kawałki pomarańczy. Z tortu zdjąć folię aluminiową i posmarować go śmietaną. Dekorować korą czekoladową, kumkwatami pokrojonymi w plastry, skórką pomarańczową i miętą. Czas przygotowania: 75 minut...

  • Lubecki tort marcepanowy

    ...tortu ponacinać tak, aby powstało 16 części. 100 g śmietany mocno ubić. Tort dekorować śmietaną przy pomocy rękawa cukierniczego. Na śmietanie układać orzechy. Środek tortu oprószyć cukrem pudrem...

  • Tort lodowy na maślance z jagodami

    ...zamrażalnika na 12 godzin. Pozostałe rurki rozkruszyć, 125 g śmietany ubić z opakowaniem cukru waniliowego. Tort wyjąć z formy, dekorować bitą śmietaną, pokruszonymi rurkami i pozostałymi jagodami. Czas...

  • Śmietanowo-owocowy

    ...już zastygnie, kładziemy na nim drugi krążek ciasta, na który wykładamy grubą warstwę bitej śmietany. 5. Wierzch i boki tortu smarujemy bitą śmietaną, aby dokładnie zakryła ciasto. Do rękawa...

  • Ciasta z kremem

    ...pomarańczowym i karmelowym, posyp drażami czekoladowymi. Schłodź.  Ptysie ze śmietaną i lodami Sposób przygotowania 1. W rondlu zagotuj wodę, rozpuść masło. Mieszając, dodawaj mąkę. Po chwili...

  • Ciasta z galaretką

    ..., odstaw do lodówki do zastygnięcia. Dekoruj śmietaną, miętą.  Owocowy kopiec kreta Sposób pzygotowania 1. Grejpfruty i pomarańcze umyj, sparz skórkę, obierz, posiekaj. Wrzuć do blendera...

Artykuły na temat: dekorowanie tortów śmietaną
  • Tort jogurtowy

    ...dodajemy żelatynę. Mieszamy ze śmietaną i 200 g owoców jagodowych, masę przekładamy do tortownicy i odstawiamy do lodówki. Kiedy krem zacznie tężeć, dekorujemy tort odłożonymi wcześniej owocami. Tort...

  • Tort sękaczowy

    ...uwolnić z formy. 200 g śmietany ubić. Tort dekorować bitą śmietaną, rombami z ciasta, siekanymi pistacjami i skórką pomarańczową.   10 pomysłów na szybki obiad Martha Stewart: 2 sekrety...

  • Tort na Pierwszą Komunię musi być biały

    W ofercie tortów na Pierwszą Komunię cukiernie proponują specjalne wyroby. Wciąż jeszcze modne są torty wykonane w formie rozłożonej Biblii, z nałożonym motywem hostii, wyciętej z masy cukrowej(...). z bitą śmietaną. Wybieramy lekkie smaki: bita śmietana z owocami, czekolada z wiśnią, mus malinowy z białą czekoladą, tiramisu, trzy czekolady. Dekoracje zależą od gustu klienta. Mogą być torty...

  • Tort marcepanowo-malinowy

    Delikatny biszkopt z pyszną masą.

  • Truskawkowe Marzenie

    Czyli tort jak marzenie z trzema badz czterema, dlaczego nie, warstwami biszkoptu genuenskiego, z jedna warstwa orzechowej, chrupiacej  bezy, ze swiezymy...

  • Ekspert radzi: Marchewka

    .... Można je też podawać z bitą śmietaną. Na tort Ciasto marchewkowe upieczone w tortownicy będzie doskonałą bazą tortu przełożonego owocowymi kremami.

  • Nie tylko marcepan

    ...docisnąć, nadmiar obciąć. Powierzchnię tortu ponacinać tak, aby powstało 16 części. 100 g śmietany mocno ubić. Tort dekorować śmietaną przy pomocy rękawa cukierniczego. Na śmietanie układać orzechy. Środek...

  • Porzeczkowe wypieki

    ...porzeczkową lub dżemem z porzeczek, przykrywamy górną częścią. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Napełniamy nią szprycę do dekoracji tortów, worek cukierniczy lub torebkę foliową z obciętym rożkiem. Biszkopt kroimy na kawałki. Dekorujemy bitą śmietaną.

  • Karnawałowe wypieki

    ...wystygnie, sklejamy obie części. Wierzch dekorujemy pozostałą śmietaną. Wstawiamy ciasto do lodówki na 1/2 godz. Dekorujemy cytrusami ew. wiórkami czekoladowymi. Wartość odżywcza jednej porcji 340

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    ..., przez ok. 18 minut. Na koniec - patent na płonące lody . Po udekorowaniu pucharków owocami, śmietaną i innymi ulubionymi dodatkami, na wierzchu każdej porcji układamy kawałek suchego wafla, a na nim...

Zdjęcia na temat: dekorowanie tortów śmietaną