• Informacje na temat:

    dekorowanie potraw z jajek

Przepisy na temat: dekorowanie potraw z jajek
  • 7 najlepszych potraw z marchewki

    Ciasto marchewkowe Składniki: 30 dag marchewki, 6 jajek, 25 dag cukru, 40 dag mielonych migdałów, 10 dag mąki, szczypta soli, 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia, otarta skórka...

  • 5 prostych i smacznych potraw z łososia

    Sprawdzą się na co dzień i od święta.

  • 10 potraw z ziemniaków do przygotowania w 30 minut

    .... Jajka obrać. Z 2 jajek wyjąć żółtka i przetrzeć przez sito. Białko drobno pokroić. Zioła, cebulę, żółtka i białko umieścić w misce. Dodać ocet, olej, śmietanę i jogurt. Doprawić solą, pieprzem...

  • 3 pyszne dania z jajkiem w koszulce

    Technika gotowania jajek w koszulce nie jest najłatwiejsza, ale umożliwia przyrządzanie niesamowitych potraw!

  • Przysmaki zza wschodniej granicy

    Lista wybornych potraw, z jakich słyną kuchnie rosyjska i ukraińska, zachwyca swą długością. Polscy smakosze wysoko cenią smakołyki, których receptury powstawały za wschodnią granicą. Prezentujemy przykładowe zestawy obiadowe niczym prosto ze stołów naszych geograficznych sąsiadów.

  • Agnieszka Kręglicka radzi jak odmienić wielkanocne potrawy

    Wielkanoc kojarzy nam się z tradycyjnymi potrawami: jajka podawane na różne sposoby, ciasta, żurek. Znana restauratorka Agnieszka Kręglicka radzi, jak wprowadzić nieco odmiany i odświeżyć wielkanocne potrawy.

  • Zioła z kuchennego parapetu

    Poprawiają smak potraw, dodają aromatu, ułatwiają trawienie. Warto mieć je pod ręką zwłaszcza wczesną wiosną, gdy organizm potrzebuje witamin.

  • Jak przyrządzić smaczne dania z wątróbki?

    Wątróbka nie należy do twoich ulubionych potraw? Daj jej drugą szansę! Wypróbuj przepisy, dzięki którym odkryjesz wszystkie jej zalety!

  • Kalafiorowe cuda

    ...regularne spożywanie potraw przygotowanych na bazie kalafiora niesie ze sobą wymierne korzyści, zwłaszcza, że jest on skarbnicą cennych witamin (A, C, K oraz tych z grupy B) i minerałów, głównie potasu...

  • Sałatka z makreli

    Składniki na 4 porcje: - 1 wędzona makrela, - 1 puszka kukurydzy, - 4 łyżki majonezu, - 2 jajka, - trochę musztardy i keczupu, - przyprawa uniwersalna do potraw, - kawałek ogórka, - pomidor Przygotowanie: 1. Jajka gotuję na twardo. Zalewam zimną wodą, żeby łatwiej się obierały. Z wyjętych z gorącej wody jajek trudno zdjąć skorupki. Przestudzone jajka obieram, drobno kroję i mieszam...

Artykuły na temat: dekorowanie potraw z jajek
  • Rodzinne przygotowania do Wielkanocy!

    W okresie przedświątecznym zwykle mamy pełne ręce pracy – zakupy, sprzątanie, gotowanie, czy dekorowanie domu… obowiązków jest naprawdę sporo! Aby więc zdążyć ze wszystkim na czas i jeszcze przed(...) potraw.

  • Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią,...

  • Ziemniaki stylowo

    Kojarzą się z prostymi i tanimi potrawami oraz standardowymi dodatkami do dań. Ale ziemniaki mają też inne oblicze - bardziej eleganckie i wyrafinowane, zaskakujące i kuszące jednocześnie. To przecież warzywo nieskończonych możliwości.

  • Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem,że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają...

  • Święconka na ciepło. Pomysły na podanie

    .... Tradycyjne Wielkanocne potrawy różnią się w zależności od regionu Polski. I tak w niektórych zakątkach naszego kraju na stołach obok sałatek oraz jajek znaleźć możemy żur. Każda dobra gospodyni wie, że(...) kończy się przygotowanie tej tradycyjnej potrawy. Aby pogłębić smak należy przygotować wywar, na którym ugotujemy zupę. Jeżeli zależy nam na esencjonalnym aromacie warto użyć wędzonych mięs, które...

  • Nie musimy tworzyć wielopiętrowych tortów i lepić figurek z masy cukrowej, by osiągnąć efekt WOW. Wystarczy skorzystać ze sprawdzonych prostych przepisów, a w łatwy i szybki sposób uzyskamy zachwycające dekoracje. Fot. Dr. OetkerW dobie mediów społecznościowych nie liczy się już tylko smak wypieku, równie ważny stał się aspekt wizualny. Dekorowanie tortów kojarzy nam się z idealnym pokryciem jego powierzchni masą cukrową, wymyślnym malarstwem przy użyciu jadalnych farbek oraz z kremowymi...

  • Bukiety na talerzu. Jak jeść kwiaty?

    ...dla zdrowia? I jak podawać kwiaty nadające się do spożycia? BRATEK ogrodowy może być ozdobą ciast, sałatek, serów. Kwiat bratka ma łagodny smak, więc nie zmieni smaku potrawy. Nasz organizm może skorzystać na jego obecności w potrawach, ponieważ bratek oczyszcza z toksyn i wspomaga leczenie trądziku. Poza tym sernik na zimno ozdobiony drobnymi kwiatkami bratków i zalany galaretką prezentuje się...

  • Dobre potrawy uwodzą nasze zmysły. Pachną kusząco, wyglądają apetycznie i smakuje doskonale. Są jednak na świecie potrawy, które łamią te reguły – pachną odpychająco, wyglądają makabrycznie, a jak smakują wiedzą tylko najodważniejsi. Fot. 123RF/Picsel Przedstawiamy subiektywny wybór 5 najobrzydliwszych potraw świata.   Surströmming Czyli kiszony śledź. Już sam śledź ma dość intensywny zapach. A ten tradycyjny szwedzki przysmak, bije na głowę zapach wszystkich śledziowych beczek świata. Ryba...

  • Ziołowe odchudzanie

    Ma wspaniały aromat, ale przyda się nie tylko do pesto i dekorowania potraw. Świeże listki są zasobne w potas, wapń, magnez, żelazo, beta- -karoten, kwas foliowy i wit. C! Dlaczego odchudza(...)); ✔bazylia+szpinak (bazylia wzmocni sycące właściwości szpinaku: zmniejszy apetyt i napady głodu). Cząber: Zwalczy niestrawność! Nadaje wyrazisty smak potrawom. Jest pikantny, ale nie tak mocny...

  • Przygotowanie 12 świątecznych potraw to tradycja, podobnie jak sianko pod obrusem, dodatkowe miejsce przy stole czy dzielenie się opłatkiem. Bakalie są nieodłącznym elementem Bożego Narodzenia, ale prawdziwe, polskie smaki można połączyć z odrobiną nowoczesności. Makowiec z żurawiną, barszcz czerwony z suszonymi śliwkami czy pierogi z dodatkiem orzechów włoskich - to tylko kilka z wielu inspiracji od marki Bakalland, które sprawią, że Święta Bożego Narodzenia będą aromatyczne, rodzinne i...