• Informacje na temat:

    dekorowanie bitą śmietaną

Przepisy na temat: dekorowanie bitą śmietaną
  • Gofry z bitą śmietaną

    ...) przebierz, opłucz, a potem starannie osusz na sicie. Bitą śmietanę przełóż do rękawa cukierniczego lub szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki. Tuż przed podaniem wyciskaj na ciepłe gofry ozdobne kleksy...

  • ...na ciasto tortowe: 8 żółtek, 25 dkg cukru, 25 dkg mielonych orzechów włoskich, piana ubita z 8 białek; na krem kawowy: 20 dkg masła, 3 jaja, 15 dkg cukru pudru, 50 ml brandy, 1 łyżka rozpuszczalnej kawy; na bitą smietanę: 200 ml smietanki 36%, 30g cukru...

  • Śmietanowo-owocowy

    ...już zastygnie, kładziemy na nim drugi krążek ciasta, na który wykładamy grubą warstwę bitej śmietany. 5. Wierzch i boki tortu smarujemy bitą śmietaną, aby dokładnie zakryła ciasto. Do rękawa...

  • Przygotowanie: Piękne, zielone liście pora zblanszować, śmietanę ubić na sztywno, ser wymieszać z bitą śmietaną, przyprawić solą, pieprzem i bazylią. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie (nie gotować), otrzymaną żelatynę połączyć z uzyskaną poprzednio masą. Zblanszowany por wyłożyć w foremki tak, aby brzegi pora nachodziły na siebie. Do foremek wlać otrzymaną masę, schłodzić. Przed podaniem...

  • Gorąca czekolada

    ...1. Mleko i śmietanę wlewamy do rondelka, zagotowujemy. Dodajemy połamane na mniejsze części czekolady i syrop, gotujemy ok. 15 min. często mieszając. 2. Gdy czekolada zgęstnieje, przelewamy ją do szklanek, dekorujemy bitą śmietaną.

  • Świąteczny przekładaniec - Aleksandra

    Wykonanie: Mak namoczyć w mleku na noc, zmielić 2x ( na 4 łyżki maju ok. 1 łyżka cukru podczas mielenia). Do zmielonego maku i cukru dodać 1 łyżkę miodu, olejek migdałowy i bakalie, wymieszać. Ubijamy śmietankę, dodając 1 łyżkę cukru sok z jednej cytryny. Układamy warstwami: I biszkopty II śmietana III mak Na końcu kładziemy bitą śmietanę i dekorujemy np. orzechami i wiórkami. SMACZNEGO...

  • Ciemne naleśniki

    Sposób przygotowania 1. Składniki ciasta wymieszać, zmiksować. Odstawić na 30 minut. Smażyć na gorącym oleju.  2. Ser rozdrobnić, wymieszać z cukrami. Nakładać nadzienie, dekorować bitą śmietaną i owocami. 

  • Shake czekoladowy

    ...1. W wysokim naczyniu (najlepiej od blendera) umieszczamy lody, wlewamy schłodzone mleko, śmietankę, wsypujemy kakao. Miksujemy wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji. Możemy dodać kostkę lodu. 2. Przelewamy napój do wysokich szklanek dekorujemy pokruszonymi ciasteczkami i startą czekoladą, ewentualnie bitą śmietaną.

Artykuły na temat: dekorowanie bitą śmietaną
  • Beziki z bitą śmietaną

    ..., w środku zaś miękkie. Studzić przy uchylonych drzwiczkach. 4. Śmietankę dobrze schłodzić, ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać fix. Bitą śmietaną wypełniać gniazdka. Dekorować konfiturą. Deser...

  • Babka z malinami i bitą śmietaną

    ...kratkę, żeby całkowicie ostygło. 5. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy 2 łyżeczki cukru pudru i miksujemy. Bitą śmietanę wykładamy na wierzch ciasta i dekorujemy...

  • tróskawki z bitą śmietaną

    ...tróskawki nie były bródne i żeby z przyjemnością je zjeść. następnym krokiem usuwam zielone szypółki z tróskawek. A potem kroje na malutkie cząsteczki którymi będę dekorować bitą śmietanę. A w tedy do dużej miski wlewam śmietankę, wsypóje dwie śmietanfiksy i miksuje mikserem na pószystą bitą śmietanę , gdy bita śmietana zaczyna gęstnieć  wsypuje  szklankę cókru i miksuje tym razem na malótkich...

  • Rolada z truskawkami

    A może chwila słodkości po pysznym obiedzie? Polecamy przepis na wyśmienitą roladę z bitą śmietaną.

  • Ciasto marcepanowo-migdałowe z lukrem

    Podajmy ze schłodzoną bitą śmietaną lub lodami.

  • Słodkie knedle z owocami

    Wzbogaćmy przepisy na knedle. Tradycyjne, ze śliwkami, posypmy makiem, nadziewane morelami podajmy z bitą śmietaną, a jabłkowe polejmy sosem malinowym...

  • Królewska pychotka

    Szybki deser dla lubiących rozkoszować się biszkoptem z bitą śmietaną i owocami.

  • Puszyste naleśniki z owocami

    ...brzoskwiniami, bitą śmietaną i konfiturą. Dekorować cukrem pudrem i melisą.

  • Sernik malinowy w kilka chwil

    ...spodzie, chłodzić 3-4 godz. Dekorować malinami i bitą śmietaną.   Zobacz także:

  • Łatwa babka czekoladowa

    ...otworzonych drzwiczkach. Wyjmujemy z formy i przekładamy na duży talerz lub paterę. Ciasto dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy czekoladowymi wiórkami. Albo podajemy z konfiturą wiśniową, z czarnej porzeczki...