• Informacje na temat:

    dekorowanie bez szprycy

Przepisy na temat: dekorowanie bez szprycy
  • Domowe słodycze z czekoladą

    ..., włącznie z opłukaną fasolą (ale bez czekolady!) umieszczamy w wysokim naczyniu i blendujemy do czasu uzyskania jednolitej konsystencji. 3. Powstałą masę umieszczamy w foremce wyłożonej papierem do(...), ubijamy śmietanę na sztywno, umieszczamy w szprycy i wyciskamy niewielką ilość na każdy z kawałków.

  • Dzięki pomysłowej dekoracji zachęcisz wszystkich, a zwłaszcza dzieci do spróbowania potrawy.

  • 12 najlepszych przepisów na pączki

    ...160-170 st. C. Smażyć po 3-4 pączki z obu stron na złoty kolor. Wyjmować łyżką cedzakową i osaczać na ręcznikach papierowych. 5.      Budyń umieścić w szprycy cukierniczej i nadziewać pączki(...) mąką stolnicy do ponownego wyrośnięcia. Smażyć pączki na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Ostudzić. Następnie pączki nadziać konfiturą (włożyć konfiturę do szprycy z długą końcówką...

  • Musiałam sprawdzić czy uda mi się krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej, i udało się. Muffiny to takie zwyczajne z kawałkami czekolady, ale krem rewelka :) idealnie się nakłada, nie spływa, w smaku też dobry. I twierdzę że to nic trudnego :)

  • Najlepsze przepisy na pyszne pączki

    ...szklankę. Smażymy wrzucając stroną rosnącą do spodu i przykrywamy, kiedy wyrosną i zrumienią się od spodu, przewracamy widelcem i smażymy już bez przykrycia. Należy pamiętać, żeby dobrze dobrać(...) dalej bez przykrycia. Osączyć i polać roztopioną czekoladą z likierem. Porcja - 200 kcal Czas przyg.: 1 i 1/2 godz. Składniki na 12-14 sztuk: - 500 g mąki, - szczypta soli, - 1/8 l mleka...

  • Delikatne, kolorowe, bez otwierania piekarnika, bardzo nam smakowało :)

  • Pieczemy pączki!

    ...wrzucając stroną rosnącą do spodu i przykrywamy, kiedy wyrosną i zrumienią się od spodu, przewracamy widelcem i smażymy już bez przykrycia. Należy pamiętać, żeby dobrze dobrać temp. smalcu. W tym celu(...) wyrośnięcia. W naczyniu rozgrzać tłuszcz. Wkładać pączki, smażyć pod przykryciem. Gdy zarumienią się z jednej strony, obrócić je, smażyć dalej bez przykrycia. Osączyć i polać roztopioną czekoladą...

  • Lekka wersja chruścików bez smalcu wieprzowego, który nadaje smaku, ale niekoniecznie jest zdrowy.

  • LEKKIE, KOLOROWE,BAAARDZO SMACZNE

  • Wpadłam na genialny pomysł aby powstało nowe ciasto . Sprawdzone przepisy są super , smaczne,tradycyjne,ale przyszedł czas na coś nowego , świeżego z nutą słodkości i kwaskowości . Jeśli jesteś ciekawa/y co tym razem wpadło mi do głowy zapraszam dalej .

Artykuły na temat: dekorowanie bez szprycy
  • Wielkanocne baby ponczowe

    .... C (termoobieg) lub 190-200 st. C (bez termoobiegu) mniej więcej przez 18‑25 minut do uzyskania złotego koloru. Studzimy. Poncz Wszystkie składniki zagotowujemy. Następnie przestudzamy do(...) i przechowywać go 7-10 dni). Babki ponczowe ozdabiamy kremem za pomocą szprycy i dekorujemy świeżymi owocami. Przepis pochodzi z książki "Cukiernia Lidla" autorstwa mistrza cukiernictwa Pawła...

  • Nie musimy tworzyć wielopiętrowych tortów i lepić figurek z masy cukrowej, by osiągnąć efekt WOW. Wystarczy skorzystać ze sprawdzonych prostych przepisów, a w łatwy i szybki sposób uzyskamy zachwycające dekoracje. Fot. Dr. OetkerW dobie mediów społecznościowych nie liczy się już tylko smak wypieku, równie ważny stał się aspekt wizualny. Dekorowanie tortów kojarzy nam się z idealnym pokryciem jego powierzchni masą cukrową, wymyślnym malarstwem przy użyciu jadalnych farbek oraz z kremowymi...

  • Ten wspaniały bób!

    ..., delikatnie wmieszać do niej puree z łososia. Umieścić w szprycy i schłodzić. Bób obgotować przez 2 minuty we wrzątku, ostudzić i obrać ze skórki. Bulion zagotować, dodać bób, gotować 10 minut, zmiksować(...) filety z pstrąga z groszkiem i bobem Składniki: 1 jajko 1,5 łyżki maki Sól, świeżo mielony pieprz 50 g bułki tartej Pół łyżeczki suszonego tymianku 4 filety z pstrąga bez skóry Olej 100

  • Święta za pasem, a ty nie masz czasu na pieczenie i dekorowanie ciast? Mamy dla ciebie kilka ciekawych przepisów na ciasta bez pieczenia, których przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil. Fot. 123RF/Picsel Jeśli chcesz przygotować smaczne ciasta na święta, nie musisz od razu rozgrzewać piekarnika. Niezwykle efektowne ciasta możesz przygotować bez jego użycia. Jest to idealne rozwiązanie dla wszystkich zabieganych lub trochę leniwych kucharzy, którym w przedświątecznej krzątaninie trudno...

  • Pomarańczowe śledzie

    ...ubijamy śmietane dodajemy posiekaną w kostkę połowę papryczki bez pestek, dodajemy skórkę z pomarańczy przyprawiamy do smaku solą i pieprzem       4. Ułożenie przystawki układamy warstwowo zaczynając od cienkiej warstwy śmietany na ostro (najlepiej uzyć do teko szprycy cukierniczej) kolejna warstwa to poski śledzia, które posypujemy cebylą...

  • Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią,...

  • Przepis na święta

    ...gospodarzy, to szklana mozaika weneckiej firmy Bisazza. Tylko bez przesady Marta i Darek lubią swoje nowe podmiejskie życie. Ze śmiechem mówią, że przypomina długie wakacje, na których muszą dużo(...), ale pozostaw porcję do posmarowania wierzchu i do dekoracji. Dekoruj za pomocą szprycy. Pasztet wegetariański 250 g pomarańczowej soczewicy, 2 szklanki tartej marchwi, cebula, seler naciowy...

  • Wszystkie ciasta są pyszne, jednak wydaje się, że te pięknie udekorowane smakują nieco lepiej. Oto kilka pomysłów, dzięki którym wasze wypieki nabiorą wyjątkowego charakteru. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie marzył o tym, by przygotowywane przez niego ciasta i torty wyglądały, jak gdyby wyszły spod ręki doświadczonego cukiernika? Wbrew pozorom osiągnięcie takiego efektu wcale nie jest trudne. Wystarczy trochę cierpliwości, wyobraźni, samozaparcia oraz kilka sprytnych pomysłów podpatrzonych w...

  • Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem,że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają...

  • Po kotletach mielonych i soczystej karkówce, w naszym serialu nadszedł czas na deser. Stefanka w wykonaniu Beaty Lipov z bloga Lawendowy Dom z pewnością przypadnie wam do gustu. Stefanka bez pieczenia na INTERIA.TV. Składniki: 200 g kaszy jaglanej 1 l mleka kokosowego 50 g brązowego cukru laska wanilii laska cynamonu ciasteczka owsiane kakaowe do dekoracji: 150 ml miodu płynnego 80 g orzechów laskowych 80 g orzechów włoskich 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej   Wykonanie: Kaszę...