• Informacje na temat:

    dekoracje z masy maślanej

Przepisy na temat: dekoracje z masy maślanej
  • Sernik wiedeński z truskawkami

    ...: 1. Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym oraz szczyptą soli. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbij jajka. Do masy maślanej porcjami dodaj twaróg, a następnie kwaśną śmietanę...

  • Piaskowe ciasta z soczystymi cytrusami

    .... Oddziel żółtka od białek. Masło utrzyj z 1 szkl. cukru i cukrem waniliowy. Wbij 3 jajka i dołóż  3 żółtka. Dodaj połowę soku i skórkę z cytryny. 3. Do masy maślanej wsyp porcjami obie mąki z proszkiem(...) domieszaj jajka. 2. Do masy maślanej wlej sok i kefir. Utrzyj. Mąkę pszenną przesiej z proszkiem i wymieszaj z mąką ziemniaczaną. 3. Sypkie składniki dodaj do ucieranej masy. Miksuj, aż składniki się połączą...

  • Keks owsiano-borówkowy

    Sposób przygotowania 1. Ciasto: owoce umyj i dobrze osusz. Masło (miękkie!) utrzyj z cukrem. Rozbij jajka i ciągle ucierając, dodawaj do masy maślanej po jednym żółtku. Płatki zmiksuj w malakserze lub młynku do kawy (wystarczy, jeśli będą lekko rozdrobnione). Możesz też dodać je bez mielenia. Mąkę przesiej przez sitko i odłóż 2 łyżki. Resztę wymieszaj z płatkami i proszkiem. Dodawaj do masy...

  • Niedzielny obiad dla całej rodziny

    ..., zetrzyj z niej skórkę i wyciśnij sok. Skórkę oraz sok domieszaj do masy maślanej. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dodaj mak i śmietanę. Wymieszaj ciasto...

Artykuły na temat: dekoracje z masy maślanej
  • Ucierane ciasto z porzeczkami

    ...z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Porcjami wsypywać do masy maślanej, dobrze utrzeć. Blachę o wymiarach 32x39 cm posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Na spodzie rozsmarować ciasto. Odłożyć około...

  • Ciasta z agrestem

    .... Stale ucierając wbijać po jednym jajku. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Porcjami dodawać do masy maślanej na przemian ze śmietaną. Dwie okrągłe formy do tarty wyłożyć pergaminem, ew. posmarować(...). Mieszamy, aby masa nie przywierała do dna. Przecieramy przez sitko i gotujemy jeszcze 10 minut. Dodajemy tyle cukru, ile jest masy agrestowej (na objętość). Gotujemy kolejne 10 minut. Gorącą galaretkę...

  • Ciasta bez pieczenia

    ..., a następnie dodaj ją do masy twarogowo-maślanej. Całość ucieraj jeszcze kilka minut, aż składniki idealnie się połączą. 3. Orzechy obierz i drobniutko posiekaj. Śliwki i rodzynki odsącz z wody(...) i odkładaj do zastygnięcia. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce. 4. Możesz też zrobić batoniki-markizy z herbatników. Ułóż wtedy na blasze zwykłe herbatniki, wylej na każdy ciut masy migdałowo-maślanej...