• Informacje na temat:

    dekoracje na polmisek z miesem

Przepisy na temat: dekoracje na polmisek z miesem
Artykuły na temat: dekoracje na polmisek z miesem
  • Z wiśniowego sadu

    Mimo czasochłonnego drylowania pestek, wszyscy cały rok czekamy na wiśniowy sezon. Świeże świetnie pasują do zup, mięs i deserów, a zimą smak konfitury lub syropu przywołuje wakacyjne wspomnienia..

  • Mnóstwo przepisów na urocze i łatwe w wykonaniu dekoracje na Boże Narodzenie. Można je zrobić z ciasta, papieru, materiału, koralików... Dekoracje opisane w książce możemy przygotować z dziećmi. W pierwszej części książki znajdziemy też przepisy na oryginalne potrawy świąteczne. Możemy podać na stół coś niebanalnego i urozmaicić bożonarodzeniowe tradycje. Przygotuj kalendarz adwentowy z choinkami, wesołe figurki okienne, oświetlenie na stół. Naszykuj gęś w sosie czekoladowym, karpia w sosie...

  • Obiad pod chmurką

    Warzywa, ryby, owoce i oczywiście mięso – podczas majówek grillujemy wszystko.

  • Szykujesz wykwintne przyjęcie? Nie masz pomysłu na dekoracje potraw, drinków, stołu? Książka Łukasza Szewczyka i Piotra Wasika 'Sekrety dekoracji' poprowadzi Cię krok po kroku przez nie tak trudną, jak mogłoby się wydawać naukę dekoracji. Carving to tajlandzka sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach, która staje się coraz bardziej popularna. Carvingiem może zająć się każdy, wystarczy trochę cierpliwości, szczypta optymizmu i dobry przewodnik... Książka 'Sekrety dekoracji z warzyw i owoców'...

  • Wyborne pieczyste

    Samodzielnie przyrządzone mięsa, pieczenie i wędliny rozpływają się w ustach.

  • Zgodnie z tradycją, wigilijną wieczerzę spożywamy postną, jednak już drugiego dnia świąt na naszych stołach zaczynają królować różnego rodzaju szynki i pieczenie. Jeśli macie tylko chwilkę czasu, warto przygotować je samodzielnie. Nasi użytkownicy jak zwykle służą przepisami. Fot. 123RF/Picsel Wędliny, choć wyglądają zachęcająco w sklepach, po kilku dniach spędzonych w lodówce tracą aromat i świeżość... Dlaczego więc nie pokusić się o przygotowanie ich samodzielnie, za trudne? Nic bardziej...

  • Szparagowe rozkosze

    Sezon trwa krótko. Nie traćmy więc czasu i jedzmy szparagi cały maj!

  • Masz piękny kawałek mięsa i planujesz wyjątkowe danie, ale obawiasz się, że będzie twardy albo suchy? Są na to sposoby. Zobacz dziesięć tricków, które pomogą w uzyskaniu idealnego mięsa, które zachwyci wszystkich gości. Fot. 123RF/PICSEL 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej aromatu. Ziarna można wykorzystać do sosu jako zamiennik zielonego pieprzu, a miąższ do zrobienia sycącego smoothie lub sałatki. 2. Kiwi Kolejny...

  • Prosta kuchnia włoska

    Zrób lasagne, cannelloni lub małe pierożki i poczuj się jak w pięknej, słonecznej Italii!

  • Weekend bez grilla? Wielu Polaków nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Ale jak przygotować mięso, aby było delikatne i soczyste? Sekret tkwi w odpowiedniej marynacie. Fot. 123Rf/Picsel Grillowane mięso dzięki marynatom staje się bardziej kruche, aromatyczne, delikatniejsze. Oto kilka składników, które warto dodać do marynaty, aby twoje dania zaskoczyły smakiem wszystkich gości. 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej...