• Informacje na temat:

    dekoracja ciast francuskich

Przepisy na temat: dekoracja ciast francuskich
  • Kurki serowo-tymiankowe pod ciastem francuskim

    Świeże zioła można wykorzystać dla wzmocnienia smaku oraz dekoracji dowolnych dań. Delikatne listki tymianku przepysznie uzupełnią zapiekane pod ciastem francuskim kurki.

  • Ciasteczka francuskie z owocami

    ...1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 220°C. Ciasto francuskie rozłóż, delikatnie rozwałkuj. Wycinaj kwadraty o bokach około 5 cm. Rogi wygnij do góry, delikatnie sklej. Ułóż na blasze, piecz przez 15 minut. 2. Kilka truskawek odłóż do dekoracji. Pozostałe owoce zmiksuj w blenderze tak, by zostały kawałki lub drobno posiekaj. Jeśli lubisz słodsze ciastka, dodaj cukier puder, wymieszaj. Mus...

  • Francuska tarta z czekoladą

    Składniki na ciasto: 2 żółtka, 5 dag cukru pudru, 10 dag zimnego masła, 15 dag mąki.  Krem: 25 dag śmietany kremówki, 10 dag białej czekolady, 2 łyżeczki masła, 30 dag truskawek, listki mięty do dekoracji, starta biała czekolada do posypania. 1. Ciasto: zimne masło posiekaj z mąką i cukrem pudrem. Dodaj żółtka, wyrób elastyczne ciasto. Uformuj kulę...

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    Od drobnych przekąsek na eleganckie przyjęcia bo imponujące wystawne dania - mrożone ciasto francuskie pozwala w krótkim czasie przygotować niezwykłe smakołyki nawet osobom, których umiejętności kulinarne są bardzo skromne.

  • Prawdziwie magiczne święta

    Barszcz ze ślimaczkami z ciasta francuskiego Sposób przygotowania 1. Grzyby wypłucz, przełóż do garnka. Cebulę przekrój na pół, opal ją nad gazem lub podpiecz na suchej patelni, dodaj do grzybów(...) całość około 5 minut. Dodaj pokrojoną kapustę, wymieszaj i dopraw do smaku. 4. 1 opakowanie ciasta francuskiego rozłóż na stole. Wzdłuż dłuższego boku ułóż połowę liści szpinaku, pozostawiając puste...

  • Jeśli unikniesz tych powszechnych błędów, twoje dania będą smaczniejsze

    ...się spieszyć. Aby uniknąć katastrof, po prostu pozostaw naczynie z upieczonym mięsem ciastem czy babeczkami do ostygnięcia. Zwłaszcza wypiekom daj kilka chwil po wyjęciu z piekarnika. To sprawi, że ich konsystencja będzie lepsza. Ciasta nie będą się rozpadać na tysiąc kawałków. 3. Nie odcedzasz makaronu natychmiast po ugotowaniu. Po zakończeniu gotowania makaronu najlepiej jest go natychmiast...

  • Paszteciki z mięsa mielonego

    Składniki: 4 płaty mrożonego ciasta francuskiego (po 112 g) Czerstwa bułka 40 g orzechów pistacjowych 4 szalotki Ząbek czosnku 75 g gotowanej szynki 500 g mięsa mielonego 1 jajko Sól, pieprz 2 łyżki koniaku Żółtko 100 g śmietany 500 g pieczarek 3-4 gałązki świeżego tymianku 10 g masła 0,25 l bulionu Sałata do dekoracji   Przygotowanie:  Ciasto ułożyć w temp, pokojowej...

  • ...1,5 kg polędwicy wołowej; 75 dag pieczarek; 40 dag mrożonego ciasta francuskiego; 80 g pasztetu z gęsich wątróbek; 2 jajka; 7 dag tłuszczu; 1 łyżeczka tymianku; sól; pieprz; do dekoracji: plastry ogórków, pomidorów, natka pietruszki.

  • Najlepsze słodkości z rabarbarem

    Ciasta, muffinki, desery - sprawdź jakie pyszności możesz przygotować tej wiosny.

  • Szybka tarta porzeczkowa

    Składniki: 1 opakowanie kruchego ciasta lub mrożonego francuskiego  1/2 kg czerwonych porzeczek 2 opakowania budyniu waniliowego 3 szklanki mleka 4 łyżki cukru mięta do dekoracji Przygotowanie: 1. Ciasto rozwiń, pozostaw w pokojowej temperaturze, aż rozmarznie. Potem przełóż je na stolnicę oprószoną mąką. Cienko rozwałkuj. Formę do tarty wyłóż pergaminem. Wylep ją plackiem...

Artykuły na temat: dekoracja ciast francuskich
  • Ciasta z jabłkami

    ...porzeczkowejDDtłuszcz do formyDDmąka do stolnicMąkę przesiać na stolnicę. Dodać pokrojone masło, 6 dag cukru, jajko i sól. Zagnieść ciasto i schładzać ok. 30 minut. W tym czasie rozbić 1 jajko(...). Schłodzone ciasto rozwałkować i wylepić nim spód i brzegi blachy. Ponakłuwać widelcem. Posypać resztą mielonych orzechów. Na tym ułożyć jabłka przeciętą stroną do dołu. Polać masą śmietanową, posypać...

  • Obiad po francusku

    ...muszkatołowej, świeże zioła do dekoracji, tłuszcz do wysmarowania formy. Mąkę z solą przesiać na stolnicę, dodać jajko i 120 g masła pokrojonego w kawałki. Szybko zagnieść gładkie ciasto, owinąć folią(...). Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Schłodzone ciasto podzielić na pół. Każdą część rozwałkować na cienkie, okrągłe placki. Dwie formy jak na tartę wysmarować tłuszczem, wylepić ciastem...

  • Ciasto pełne możliwości

    Ciasto francuskie pozwoli ci wyczarować szybkie i pyszne dania. Zarówno pikantne, jak i słodkie.

  • Ciasta z budyniem

    Waniliowa kremówka z lukrem Składniki na 6 porcji: 6 płatów mrożonego francuskiego ciasta (po ok. 4,5 dag każdy), 400 ml + 5 łyżek mleka, 1 torebka budyniu waniliowego, 3 łyżki cukru, 3 łyżki cukru pudru, 1 łyżeczka soku z cytryny, 10 dag śmietany kremówki, posiekane pistacje oraz plasterki cytryny do dekoracji. Płaty ciasta francuskiego rozłożyć jeden obok drugiego i pozostawić w pokojowej...

  • Zupa krem z groszku

    Zupa będzie też pyszna z paluszkami z ciasta francuskiego. Świeże chłodzone ciasto należy pokroić, posypać solą i upiec.

  • Letnie tarty

    Kruche ciasto, chrupiące francuskie, a może delikatne drożdżowe? Napełniaj i do pieca!

  • Wymarzone, prosto z pieca!

    Placki drożdżowe albo z ciasta francuskiego. Obłożone tak, jak lubisz...

  • Szybkie wypieki

    Oto jak można wykorzystać gotowe ciasto francuskie.

  • Chrust, chrustek, faworki

    Najlepsze sposoby na ciasto, z którego wyjdą kruche i delikatne chruściki.

  • Migdałowa nuta

    Pyszne, aromatyczne ciasta z migdałami. Po prostu palce lizać!