• Informacje na temat:

    danie z udek na patelni

Przepisy na temat: danie z udek na patelni
  • Zagrodowe rozmaitości

    Danie dla miłośników drobiowych udek...

  • Udka kurczaka w karmelu

    Takich udek jeszcze nie jedliście!

  • Smakowity drób w warzywach i ziołach

    .... Gotuj razem 10 minut. Wrzuć zielony groszek (bez wcześniejszego rozmrażania). Przypraw solą oraz pieprzem. Gotuj dalej jeszcze 5 minut. Przed podaniem potrawę udekoruj odłożonym tymiankiem. Dobra(...) ilością wody,  zagotuj, zbierając pianę  z powierzchni wywaru. 2. Paprykę i brokuł oczyść, opłucz, rozdrobnij. Marchewki oraz ziemniaki obierz, pokrój na kawałeczki, dodaj do udek. Gotuj dalej przez...

  • Paella

    Danie dla miłośników owoców morza...

  • Udka kurczaka w karmelu

    Chcesz zaprosić gości na obiad ale nie masz pomysłu na smaczny posiłek? Proponujemy udka z kurczaka w karmelu. Jeśli chcesz by danie zjadły dzieci, nie dodawaj ostrych przypraw i upiecz je w piekarniku.

  • Przysmaki zza wschodniej granicy

    ..., składamy je w trójkąty lub zwijamy w rulony. Lekko podsmażamy na patelni przed podaniem.(...)Solanka Zupa solanka uchodzi za tradycyjne danie kuchni rosyjskiej, ale jest też obecna na ukraińskich i białoruskich stołach. Warto spróbować jej wyrazistego, słono-kwaśnego smaku, według naszego...

  • Sprawdzone sposoby na kaczkę

    ...z wierzchu białą substancję, odlej masło do słoiczka, pozostawiając na dnie białe resztki. 3. Przed pieczeniem i duszeniem udek czy piersi natnij ich skórę, połóż na patelni skórą do dołu i smaż na dużym...

  • .... Całość przełożyć do wysokiej, wysmarowanej tłuszczem formy. Piec 25 minut w średnio nagrzanym piekarniku i kolejne 5 minut przy zwiększonej temperaturze. Podawać od razu. Żabie udka 20 żabich udek(...) g masła; pół cytryny; 30 g migdałów; sól; pieprz. Pstrągi sprawić i umyć. Mleko mocno osolić, zanurzyć w nim ryby, obtoczyć w mące. Rozgrzać 20 g masła na patelni i obsmażyć na niej ryby z każdej strony...

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    ...z porami i sosem z patelni, np. z ziemniakami lub chlebem. Kurze udka w miodzie Składniki: - 8 udek z kurczaka (samych pałek) - 4 łyżki wielokwiatowego, płynnego miodu - 2 łyżki musztardy(...) kukurydzą z puszki. Ryż oraz żeberka polej przed podaniem sosem powstałym podczas pieczenia. Udekoruj np. świeżymi ziołami. Szynka z jabłkami : Magdalena Mętrak z firmy organizującej domowe przyjęcia...

Artykuły na temat: danie z udek na patelni
  • Daj się zaskoczyć MAGGI!

    .... Kolejnym krokiem jest rozgrzanie na patelni masła i usmażenie małych placuszków na rumiano. Tak przygotowane danie podajemy z sałatką z pomidora, posypaną oliwkami i bazylią oraz skropioną oliwą z oliwek(...) danie idealną propozycją są pyszne faszerowane udka z kurczaka. Do przygotowanie tej smacznej potrawy potrzebujemy 4 udka z kurczaka, filet z kurczaka, połowę czerwonej papryki, 2 łyżki masła, pieprz do...

  • Dania z drobiu

    ...mieszanką z patelni, posypać drobno startym serem wędzonym. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Udekorować ziołami, od razu podawać.(...)Udka pieczone Składniki na 4 porcje: 12 udek kurczaka, sól, pieprz, 3 łyżki masła, 500 g pomidorków koktajlowych. Pesto: pieprz, sól, 250 g liści szpinaku, 3 ząbki czosnku, 50 g niesolonych...

  • Pyszne i sycące dania jednogarnkowe

    ...• 30 dag jagnięciny • dag mięsa z udek kurczaka • 30 dag kiełbasy czosnkowej • 3 cebule • marchew • łodygi selera naciowego • po 6 gałązek pietruszki i tymianku • 4 pomidory • 6 ząbków czosnku • 0,5(...)). Obraną cebulę pokrój w niezbyt cienkie półplasterki. Rozgrzej na patelni olej, na gorący wrzuć mięso i smaż (mieszając od czasu do czasu), aż zacznie się rumienić. Wtedy dodaj kiełbasę, a po paru...

  • Indyk na Wielkanoc. Jak przyrządzić pieczony drób na świąteczny stół?

    Pieczony indyk to elegancka, smaczna, a jednocześnie zdrowa i niskokaloryczna potrawa. Nadaje się na uroczyste okazje i jest znakomitym pomysłem na główne danie na wielkanocnym stole. Jak wybrać, przygotować i przyrządzić pieczonego indyka?

  • O, kurczę!

    Żeby wyobrazić sobie, dlaczego w dawnej kuchni polskiej ceniono pieczone pulardy, trzeba spróbować dobrze przyrządzonego kurczaka. Krok pierwszy? Kupić zagrodowego, bo te są najsmaczniejsze. Mają mięso soczyste, lekko żółte, jeżeli jadły kukurydzę, jasne, gdy karmiono je owsem. Krok drugi? Znaleźć przepis, który zwykłego kurczaka zmieni w danie wyjątkowe.

  • Dlaczego warto jeść masło?

    ...smażonej na maśle, a najlepsze, muślinowo gładkie sosy powstają właśnie dzięki użyciu masła. Kurczak w maślanym sosie: To szybkie, łatwe i smaczne danie, którym zaskoczysz gości. Na dużej patelni rozpuść 4 łyżki masła klarowanego. Na gorące masło wyłóż kawałki mięsa, np. z udek. Smaż chwilę, dodaj po łyżeczce curry i pasty czosnkowo-imbirowej. Smaż, aż mięso się zezłoci, a przyprawy uwolnią...

  • Obiad na ryżowo

    ...w potrawce Składniki na 4 porcje: kilka nitek szafranu, 8 dolnych udek kurczaka, sól morska, 1 cebula, oliwa, 3 ząbki czosnku, 200 g ryżu, po szczypcie białego pieprzu i tymianku, 1-2 łyżeczki papryki, 100(...) na patelni obsmażyć je szybko ze wszystkich stron. Przełożyć do brytfanki, wstawić do piekarnika. Piec w 190°C, aż będą miękkie i rumiane. 2. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, podsmażyć na...