• Informacje na temat:

    danie z makaronu muszle

Przepisy na temat: danie z makaronu muszle
  • Nadziewane muszle

    Makaronowe muszle nadziewane mięsem mielonym to wbrew pozorom bardzo konkretny, solidny i sycący posiłek. Można je zaserwować zamiast typowego drugiego dania, by nieco zaskoczyć domowników.

  • Tym razem danie mojej mamy. Pychotka:-))

  • Muszle z mięsem mielonym

    ...przykryciem ok. 20 minut, aż odparuje płyn, a zawartość patelni zgęstnieje, co jakiś czas mieszamy. 4. Pomidory kroimy w plasterki i wykładamy na dnie naczynia żaroodpornego.  5. Muszle nadziewamy...

  • Danie z kuchni włoskiej.

  • Rodzinny obiad na szybko? Zapiekanka z makaronem!

    Mamo, co dziś na obiad?! Z pewnością nieraz słyszysz to zdanie. Zadowolić Twojego głodomora nie jest łatwo. Gorączkowo zastanawiasz się, co przygotujesz szybko, smacznie i zdrowo? Z opresji uratuje Cię nie kto inny jak bohaterka wszystkich rodzicielek – zapiekanka z makaronem!

  • poprawiacz humoru , szczególnie dla spragnionego lasu grzybiarza

  • Pyszne dania obiadowe

    Zadowolą nawet największych głodomorów. Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne!

  • Makaronowe muszle nadziewane twarogiem z rzodkiewką, szczypiorem i ziołami, oraz masą śledziową z jajkiem i żurawiną.

  • Jak dobrać makaron do potrawy?

    Rodzajów makaronów jest tak wiele, że bez trudu można dopasować je do każdego dania. Większość z nas jednak, w przeciwieństwie do Włochów, nie zastanawia się nad tym, jaki rodzaj makaronu użyć do przygotowywanego dania. Podpowiadamy!

  • Danie jest efektowne, więc jeśli chcecie zrobić wrażenie, śmiało można je zaserwować gościom. :)

Artykuły na temat: danie z makaronu muszle
  • Szpinak zapiekany w muszlach

    Szybkie i efektowne danie.

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Fot. www.barillastudio.it Przede wszystkim dlatego, że z przyzwyczajenia popełniamy wiele istotnych błędów. Oto 5 największych mitów. Gotowanie w zbyt małym naczyniu Zbyt mały garnek, a co za tym idzie śladowa ilość wody do gotowania, to murowana recepta na sklejony makaron, który w efekcie końcowym...

  • Makaron: Jaki dla kogo?

    ..., którzy unikają makaronu, bo uważają, że tuczy i podbija cukier. 100 g suchego makaronu (przed ugotowaniem) dostarcza 350-390 kalorii, a to sporo. Jednak makaron podczas gotowania pęcznieje(...) skrobi, która należy do węglowodanów złożonych, i jest trawiony powoli, stopniowo. Lepsze są grubsze makarony: rurki, świderki, muszle, bo trudniej je rozgotować. Drobne łatwiej się rozgotowują, mają...

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Gotując makaron z przyzwyczajenia popełniamy wiele błędów. Oto najpopularniejsze z nich, przez które możecie całkowicie zrujnować ulubione danie. Dolewanie do wody oleju lub oliwy Ten prosty trik z logicznego punktu widzenia nie ma żadnego uzasadnienia. Prawdopodobnie powodem był fakt, że większość...

  • Makaron na stół!

    Czy rodzaj makaronu ma znaczenie dla potrawy?

  • Tanio, błyskawicznie, ale za to do syta i smacznie? Tak! Jest to możliwe, jeśli do sporządzenia dania wybierzemy uniwersalny produkt, jakim jest makaron. Podczas przygotowania dań z makaronu ograniczeni jesteśmy tylko przez naszą inwencję twórczą. Ten wspaniały włoski wynalazek możemy łączyć właściwie ze wszystkimi składnikami i podawać na wiele różnych sposobów - na ciepło i zimno, z wytrawnymi dodatkami lub całkowicie na słodko oraz, tak jak my Polacy lubimy najbardziej, jako dodatek do...

  • Makaron na ostro

    ..., wrzucamy do spaghetti. Wyłożone na talerze danie posypujemy grubo tartym serem i dekorujemy odłożonymi listkami pietruszki lub bazylii. Muszle z wędzonym kurczakiem Składniki na 4 porcje: 300 g makaronu conchiglioni (duże muszle), 500 g wędzonego kurczaka, 2 gałązki selera naciowego, 1 dojrzałe jabłko, 2 łyżki musztardy ziarnistej, 3 łyżki majonezu, sól i pieprz mielony, 1 łyżka oliwy lub...

  • Tanio, błyskawicznie, ale za to do syta i smacznie? Tak! Jest to możliwe, jeśli do przygotowania dania wybierzemy uniwersalny produkt, jakim jest makaron. Fot. 123RF/Picsel Statystyczny Polak zjada około 5 kilogramów makaronu rocznie, dlatego warto dowiedzieć się w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Wiele osób uważa, że jak ognia powinny unikać go wszystkie osoby na diecie. Wynika to z powszechnego mniemania, że jest to potrawa niezwykle tucząca. Jak się okazuje, wcale tak nie jest....

  • Makaron to nie tylko spaghetti

    Można go przyrządzić na tysiąc sposobów, nie ma więc obawy, że się znudzi. Szybko i niekłopotliwie możesz zrobić obiadowe drugie danie albo niedużą, a pyszną przystawkę.

  • Zapiekany lub gotowany. Tradycyjny, z razowej mąki, sojowej lub ryżowy. Dania z makaronem nie są drogie, za to szybkie i łatwe w przygotowaniu. Sprawdzą się w studenckiej kuchni i na spotkaniu towarzyskim - w postaci sałatek, z sosami, warzywami, mięsem lub owocami morza. Makaron poprawia humor, zawiera aminokwas wpływający na poziom serotoniny - hormonu szczęścia. Najzdrowszy jest ten z pszenicy durum (twardy) lub razowy, gotowany al dente ma niższy indeks glikemiczny. To mit, że makaron...