• Informacje na temat:

    danie tatar

Przepisy na temat: danie tatar
  • Tatar

    Uchodzi za przysmak dla koneserów oraz "bardzo męskie" danie. Nawet jeśli nie trafia do nas wizja jedzenia surowego mięsa, warto się przełamać i spróbować jak smakuje tatar przygotowany w domu. Kto wie, może awansuje na jedną z ulubionych potraw?

  • -Tradycyjne danie mięsne, zadowoli każde podniebienie. Proste i pożywne.

  • Tatar

    Uchodzi za przysmak dla koneserów oraz "bardzo męskie" danie. Nawet jeśli nie trafia do nas wizja jedzenia surowego mięsa, warto się przełamać i spróbować jak smakuje tatar przygotowany w domu. Pamiętajmy, że nie jest to danie dla kobiet w ciąży i dzieci.

  • Tatar to danie, które jedni kochają, inni nienawidzą. Polecamy Wam przepis, który podbije Wasze serca.

  • Domowy tatar

    Uchodzi za przysmak dla koneserów oraz "bardzo męskie" danie. Nawet jeśli nie trafia do nas wizja jedzenia surowego mięsa, warto się przełamać i spróbować jak smakuje tatar przygotowany w domu.

  • Tatar wołowy to klasyczne danie kuchni polskiej. Zmielone mięso wołowe z żółtkiem jajka, cebulką, grzybkami i ogórkiem kiszonym najlepiej podawać z chlebem. Efektowna i smaczna przystawka na pewno zaskoczy Twoich gości, polecam.

  • Pora na tatara

    Klasycznego tatara przygotujemy z polędwicy wołowej. To, że składniki dania podawane są najczęściej oddzielnie, wzięło się z XVIII-wiecznej Francji, gdy w dobie niskiej higieny kuchennej, chciano udowodnić, że wykonane jest z ono najlepszych produktów.

  • Cześć! Zapraszam Was dzisiaj na tatar ze śledzia – danie, które z powodzeniem może pojawić się na świątecznym stole. Śledź przygotowany w ten sposób, powinien smakować każdemu.

  • Tatar z łosoia

    Danie dla miłośników ryb...

  • Szybki obiad jednogarnkowy, gotowy w ciagu 25 minut, bardzo smaczna kompozycja batatów , tatara, pomidorów, papryki i czerwonej fasoli. Lekko slodko-pikante danie, udekorowane topionym serkiem i tarta mozzarella.

Artykuły na temat: danie tatar
  • Tatar dla koneserów

    Szykujesz przyjęcie? Przygotuj mięsny lub rybny befsztyk tatarski. Warunek powodzenia jest tylko jeden: mięso musi być superświeże.

  • Nie daj się upałom

    Co warto jeść? Postaraj się nie gotować na zapas, by w wysokiej temperaturze nic się nie zepsuło. Postaw na dania lekkostrawne, a także, zawierające dużo wody, warzywa i owoce. Arbuzy, melony, pomidory, sałata, ogórki, cukinia, rzodkiewki i brokuły mają jej najwięcej. Unikaj ciastek z kremem, tatara i dań z surowego mięsa. Czym najlepiej ugasisz pragnienie? Może trudno w to uwierzyć, ale...

  • Książka "Na noże", czyli telewizja od kuchni

    .... Piotr Stramowski, serialowy Darek Zimoląg/Dario Boretti, mówi: Pamiętam scenę, gdy Dario Boretti układa na talerzu danie złożone między innymi z piersi przepiórki sous vide. Zależało mi, by podczas kręcenia tej sceny ułożyć to danie na talerzu samemu. Szef kuchni pokazał mi czynności, jakie kolejno się przy tym wykonuje, podpatrywałem go też wcześniej przy pracy; to perfekcjonista. I zrobiłem to...

  • Od zawsze kocham gotować a śledź i tatar to moje dwa ulubione dania, które kocham zarówno przyrządzać jak i jeść. Mój przepis jest wariacją na temat klasycznego śledzika w oleju – nieco unowocześniony i uszlachetniony, już kilka razy zachwycił moich gości. Mam nadzieję, że pomimo klasycznej formy śledzia a’la matias uda mi się podbić serca szanownego jury.

  • Od zawsze kocham gotować a śledź i tatar to moje dwa ulubione dania, które kocham zarówno przyrządzać jak i jeść. Mój przepis jest wariacją na temat klasycznego śledzika w oleju – nieco unowocześniony i uszlachetniony, już kilka razy zachwycił moich gości. Mam nadzieję, że pomimo klasycznej formy śledzia a’la matias uda mi się podbić serca szanownego jury.

  • Daria Ładocha, Nowoczesna kuchnia polska

    ...„Nowoczesna kuchnia polska“ to tradycyjne polskie dania w zupełnie nowej odsłonie. „Odchudzone“ przepisy są proste, lekkie i pełne smaku. Spróbuj bigosu z grzybami shiitake, schabowych z boczniaków, tatara z dorsza z limonką i chilli czy buraczków zasmażanych z porzeczkami. Rozkoszuj się cudownymi smakami dzieciństwa bez wyrzutów sumienia. Gotuj lekko i nowocześnie, korzystając z bogactwa...

  • Pulpety z ryb mazurskich w sosie z wina i kaparów

    Magda Gessler proponuje wykwintne, choć proste danie obiadowe.

  • Polski świąteczny stół! Jakie potrawy przygotowujemy najczęściej?

    ...pierogi z kapustą i grzybami. Aż 79% mieszkańców Polski wskazało właśnie na to danie jako obowiązkowy element bożonarodzeniowego jadłospisu*. Na naszym świątecznym stole musi pojawić się także tradycyjny(...) pod pierzynką, w śmietanie czy tatar ze śledzi. W wielu polskich domach na stole wigilijnym znajdziemy także sałatkę warzywną (67%) oraz smażonego karpia (66%). Tradycja postnej wigilijnej kolacji...

  • Na surowo

    Wraca moda na jadanie surowych mięs. Coraz częściej podajemy sushi lub carpaccio, a obok tradycyjnego tatara z mięsa, pojawia się też rybny.

  • Jak skomponować idealne menu weselne?

    ...i z dodatkiem mięsa, a ze słodkości ciasta i owoce. Każde ciepłe danie powinno różnić się od poprzednich - jeśli na obiad serwowano schab, to nie powinien się on później pojawić nawet w towarzystwie innych(...) przyrządzania dań przez szefa kuchni na oczach gości. Warto to rozważyć, tym bardziej, jeśli chcemy podać tatara - zapewne wielu zaproszonych chętniej go skosztuje, wiedząc, że jest świeży. Bardzo oryginalnym...

Zdjęcia na temat: danie tatar
Wideo na temat: danie tatar
  • Popisowe dania Zosi Zaborowskiej z "MasterChefa Juniora"

    Uczestniczka programu "MasterChef Junior" Zofia Zaborowska i szef kuchni Charles Daigneault przygotowali razem w kuchni "Dzień Dobry TVN": tatara z łososia, pierogi z kaczką, ciastka czekoladowo-miętowe z sosem malinowym oraz pierogi z kaczką, majerankiem, czerwonym winem i jabłkami. (Źródło: DDTVN/ x-news)

  • Przepisy na dania z gęsiną w roli głównej

    Kucharz Tomasz Dziura przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" kilka dań z gęsiną. Na stole pojawiły się potrawy takie jak: tatar z gęsi z ziołami i chrupiącym orkiszem, czosnkowy bulion z gęsiny z krewetkami i soczewicą oraz udko z gęsi z kremowymi ziemniakami. (źródło: Dzień Dobry TVN/ x-news)

  • Agnieszka Cegielska na tropie cudownych właściwości buraków

    , kozim serem i rukolą, pieczone buraki z dynią, tatar z buraka z pieczywem ziarnistym i awokado oraz ziemniaczany placek z burakami, serem kremowym, wędzonką i piklami.