• Informacje na temat:

    danie po chinsku z szynka

Przepisy na temat: danie po chinsku z szynka
  • Obiad w pół godziny

    ...solą, dodać sok z cytryny i sos z moreli. Potrawę trzymać na małym ogniu jeszcze przez kilka minut. Danie podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub z chińskim makaronem. Czas przygotowania: 35 minut(...) czasie wiórki kokosowe wyprażyć na patelni bez tłuszczu. Przed podaniem posypać zapiekankę wiórkami kokosowymi i dekorować plasterkami cytryny i pietruszką. Czas przygotowania :30 minut Jedna porcja...

  • Bardzo atrakcyjne danie zarowno na goraco jak i na zimao

  • Uzależnienie od chipsów

    ..., a przejedzenie nie nastąpi aż tak szybko, przynajmniej nie u konsumentów dobrze już zaprawionych w tym boju. Zdaniem naukowców z University of California nie bez znaczenia jest też fakt, że chipsy(...) charakterystycznego połączenia smaku soli, przypraw i smażonego ziemniaka. Ale jest coś jeszcze. Chipsowy nałóg zdaniem psychologów i dietetyków bywa też typowym uzależnieniem behawioralnym...

  • latwe do wykonania, stosunkowo niedrogie

  • Wegetariański przysmak z serem tofu.

  • Szybki i bardzo smaczny obiadek.Polecam:)

  • Aromatyczna i soczysta szynka

  • Bardzo smaczne danie. Polecam.

  • Danie o smakach azjatyckich. Polecam :)

  • Bardzo smaczne danie o azjatyckim smaku.

Artykuły na temat: danie po chinsku z szynka
  • O, pieczone kurczę!

    ...w całości gęś (np. z żurawinami) to doskonałe danie na uroczysty rodzinny obiad. Zwykle tuszka waży ok. 4-5 kg, więc jedna wystarczy na posiłek dla sporej rodziny. Aby gęś nie była zbyt tłusta, warto piec...

  • Nie wiedzą co to deser. W większości swoje zapotrzebowanie na cukier zaspokajają naturalnymi darami nieba. Słodkie niespodzianki i ciasteczka spożywają symbolicznie lub na specjalne okazje. Czego to Chińczycy nie wymyślą?! Fot. 123RF/Picsel "Czyścić stoły"- tak dosłownie brzmi tłumaczenie słowa deser z języka francuskiego (desservir). Dla Chińczyków jednak deser, nie ma nic wspólnego z degustacją słodkości lub serwowaniem smakołyków tuż po posiłku. Słodycze w Chinach podaje się jako przekąskę...

  • O, pieczone kurczę!

    ...w całości gęś (np. z żurawinami) to doskonałe danie na uroczysty rodzinny obiad. Zwykle tuszka waży ok. 4-5 kg, więc jedna wystarczy na posiłek dla sporej rodziny. Aby gęś nie była zbyt tłusta, warto piec...

  • Wracasz późno do domu lub zapominasz zabrać ze sobą obiad do pracy. Wielu z nas w takiej sytuacji sięga po telefon, wykręcając numer do najbliższej chińskiej restauracji. Wertując menu takiego lokalu, warto mieć na uwadze, iż niektóre dania mogą być szczególnym zagrożeniem dla naszej sylwetki. Geneza sztuki kulinarnej Chin ściśle związana jest z historią oraz warunkami klimatycznymi tego najludniejszego państwa w świecie. W kulturze chińskiej pożywienie nie tylko zaspokaja głód, ale jest...

  • Makaron to nie tylko spaghetti

    Można go przyrządzić na tysiąc sposobów, nie ma więc obawy, że się znudzi. Szybko i niekłopotliwie możesz zrobić obiadowe drugie danie albo niedużą, a pyszną przystawkę.

  • Wiosna za oknem, w sercu i na talerzu! Tak, zdecydowanie cieszymy się z nadejścia upragnionych, cieplejszych dni. Fot. materiały prasoweW tym czasie jednak wielu osobom może doskwierać tzw. „przesilenie wiosenne", któremu towarzyszy senność, problemy z koncentracją i ogólne osłabienie. Nie pomaga również fakt, że po zimie może brakować nam wielu cennych witamin. W jaki sposób wzmocnić organizm i z uśmiechem na twarzy przywitać wiosnę? Na talerzu musi być zielono i pysznie!Fasolka szparagowa,...

  • Nawyki, które szkodzą zdrowiu

    ...śniadanie? Błąd! Jajecznica - tak, ale boczek lub szynka - nie! Do wędlin dodawane są konserwanty, m.in. sól peklująca. Zapobiega ona tworzeniu się jadu kiełbasianego, sprawia, że mięso zachowuje(...), cukinią, cebulką. Uważaj na gorące potrawy i napoje Wiele osób sądzi, że posiłek trzeba jeść gorący. A jest dokładnie odwrotnie: bardzo ciepłe danie wcale zdrowiu nie służy. Wysokie temperatury...

  • Dania kuchni włoskiej cieszą się w Polsce popularnością nie od dziś. Jak wskazuje „Raport 2013, Rynek Gastronomiczny w Polsce”, smaki pochodzące z kraju pizzy i makaronów, odpowiadają bardzo szerokiej rzeszy konsumentów. Pizza powoli staje się w naszym kraju potrawą narodową. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że danie to pochodzi z Włoch. Ale czy wiedzą, że było także ulubionym przysmakiem polskiego króla?Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już...

  • Od zasmażki do fusion

    ...w "starbuniu". Pytają tam o imię, które jest zapisywane na kubku. To zachęca do podawania zmyślonych. Ileż przy tym uciechy! Zadanie domowe do tego rozdziału: obejrzeć skecz "Pani Serwusowa" kabaretu Mumio(...).  Na stoły wjechały suszone pomidory, oliwa, mozzarella, parmezan, szynka parmeńska, bazylia, mascarpone, ciabatta, grissini. W towarzystwie win Montepulciano d’Abruzzo i innych pinot grigio. No...

  • W naszym kraju każdego roku sprzedaje się aż 300 mln zupek chińskich. Teoretycznie wszyscy wiemy, że nie jest to zdrowy produkt, jednak często potrzeba zjedzenia szybkiego posiłku zwycięża nad rozsądkiem. Fot. 123RF/Picsel Wbrew pozorom popularne zupki błyskawiczne nie powstały w Chinach, a w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy w proszku, której przygotowanie ograniczało się wyłącznie do zalania jej...