• Informacje na temat:

    danie na cieplo z cukinii

Przepisy na temat: danie na cieplo z cukinii
  • Ciepła cukinia

    Cukinia jest siostrą kabaczka. Aż z 90 proc. składa się z wody, przez co jest niezwykle niskokaloryczna. W dzisiejszym przepisie wystąpi jako dodatek do drugiego dania.

  • Ciekawy i smaczny pomysl na danie z ziemniakow, dobry z kazda surowka

  • Dania jednogarnkowe

    ...kucharza Jeśli przypadkiem przesoliłaś danie, włóż do niego ryż w torebce, gotuj 10 minut i wyjmij go. W tym czasie ziarenka ryżu wchłoną nadmiar soli. Podudzia w warzywnym sosie Sposób(...) będzie miękkie. W razie potrzeby w czasie duszenia podlej odrobiną wody. 3. Ok. 7 minut przed końcem gotowania dołóż cukinię. Danie ponownie przypraw. Przed podaniem udekoruj listkami natki. Dobra...

  • znakomita przekaska

  • Z cukinią i bakłażanem

    Takie jajka można podawać na ciepłe śniadanie lub jako szybkie danie obiadowe. Zamiast cukinii i bakłażanów możesz dodać pieczarki, duszony szpinak albo gęsty sos pomidorowy.

  • niskokaloryczne, błyskawiczne przygotowanie, bardzo łatwa do wykonania Idealne dla zabieganych, dbających o linię kobiet

  • Finger food, sałatki i ciepłe dania, czyli sylwestrowe menu

    Finger food, sałatki, słodkie przekąski - tego nie powinno zabraknąć w sylwestrowym menu zdaniem ekspertów programu "Żyj smacznie i zdrowo". Sylwester bywa męczący, warto więc także zaserwować ciepłe posiłki w postaci jednogarnkowych dań tj. zapiekanki.

  • Przetwory w pół godziny i zimą po pracy wystarczy odkręcić słoik i podgrzać, żeby zrobić obiad, ale można też zabrać na lunch do pracy lub urozmaicić podając jako dodatek do mięs, makaronów, ryżu, pieczywa. Przepis na 4 litrowe słoiki.

  • Cukiniowe penne na ciepło

    Proste danie z cukinią w roli głównej.

  • Dzisiaj zapraszamy na nasze danie, którym raczymy się zawsze podczas sezonu na cukinie. Szybkie, tanie i bardzo smaczne;)

Artykuły na temat: danie na cieplo z cukinii
  • Warzywa na ciepło

    Idealne na obiad, ale sprawdzą się także jako przekąska. Jeżeli dbasz o linię to danie jest dla ciebie.

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. W jaki sposób zachować jej smak na zimę? Nasi użytkownicy doskonale znają odpowiedź na to pytanie. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie...

  • Faszerowana cukinia w sosie

    Idealne danie do zrobienia na szybko.

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Zapiekanka z cukinią i bakłażanem

    Takie jajka można podawać na ciepłe śniadanie lub jako szybkie danie obiadowe. Zamiast cukinii i bakłażanów możesz dodać pieczarki, duszony szpinak albo gęsty sos pomidorowy.

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Sałata z kozim serem i cukinią Fot. 123RF Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza...

  • ​Wytrawna legumina z marchwi i cukinii

    Łatwe do przyrządzenia danie, w którym można wymieniać warzywa w zależności od własnych upodobań. Marchewki i cukinie zapewniają szczególnie wesoły i barwny efekt.

  • Zrzeszenie Producentów Papryki RP kolejny raz promuje w Polsce warzywa z południa Mazowsza. W tym roku, obok papryki, pojawiły się również cukinia i bakłażan. Te pyszne, bogate w witaminy i składniki odżywcze warzywa na stałe zagościły na stołach Polaków i z roku na rok cieszą się coraz większą popularnością. Papryka - słodka, ostra, czerwona, zielona, a może żółta. Warzywo, które z pewnością wielokrotnie gościło na Waszych stołach. Ale czy zastanawialiście się kiedyś, co tak naprawdę...

  • Chrupiące łódeczki z cukinią i łososiem

    Skuś się na proste do wykonania i atrakcyjnie wyglądające danie podawane z kremowym sosem czosnkowym.

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...

Wideo na temat: danie na cieplo z cukinii
  • Nowalijki w kuchni uczestników programu "MasterChef Junior"

    Bruno Pluciński i Patryk Piskorz pożegnali się z programem "MasterChef Junior". Razem z jurorką programu Anną Starmach przygotowali w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania z nowalijkami. Na stole pojawiły się potrawy takie jak: ciasto ucierane z rabarbarem, wiosenna sałatka ze szparagami i groszkiem, cukinia z rzodkiewką na ciepło oraz mini gołąbki z botwiny. Czy chłopcy rozdają autografy swoim fanom?