• Informacje na temat:

    dania z ryżem i rybą

Przepisy na temat: dania z ryżem i rybą
  • Ryba prosto z morza

    ...z sałatką i ryżem. Mintaj zapiekany Składniki: 4 filety z mintaja 1/2 cytryny małe opakowanie śmietany 18 proc. pomidorki koktajlowe 10 pieczarek mała kostka sera żółtego łyżka(...), pieczarkami, świeżą bazylią i tymiankiem. Piecz 45 minut w 180˚C. Podawaj z grzankami czosnkowymi lub ryżem. Łosoś w serze Składniki: 50 dag świeżych filetów z łososia 5 łyżek startego...

  • Wypróbowany przepis na "Drożdżowy kulebiak z rybą i ryżem"

  • Dania jednogarnkowe na rodzinny obiad

    ...olej.  Smaż 5-7 minut. Wlewam bulion, duszę na małym ogniu 10 minut, aż warzywa będą miękkie. Dodaj sos sojowy. Zagęść mąką. Dorzuć mięso, wymieszaj.  Całość dopraw solą i pieprzem, podaj z ryżem...

  • Wypróbowany przepis na "Kulebiak chlebowy z ryżem i rybą"

  • Pożywne dania na cały tydzień

    ...z ugotowanym ryżem. Wypełnij papryki.  2. Ułóż w wysokim garnku i zalej do połowy wodą. Dodaj łyżkę oleju, sól, pieprz, jedną cebulę pokrojoną w plastry i pozostały czosnek. Duś pod przykryciem 60 minut...

  • Bardzo smaczne i delikatne danie.

  • 5 przepisów na zdrowe dania z ryb w pół godziny

    ...rybę i gotować 5 minut pod przykryciem. Kolendrę drobno pokroić. Curry podawać z ryżem i kolendrą. Czas przygotowania: 25 minut Jedna porcja zawiera: 2350 kJ/561 kcal(...) i gotować 10-15 minut. Filety pokroić i posolić, usmażyć na oleju. Soczewicę doprawić solą, pieprzem i octem, podawać z rybą. Czas przygotowania: 25 minut Jedna porcja...

  • Cudowny sposób na rozmnożenie ryby!

  • Cukinia z farszem tuńczykowym

    Dobrze znamy cukinię faszerowaną mielonym mięsem. Tę potrawę można nieco odmienić, używając tuńczyka. Taka zapiekana cukinia z tuńczykiem i ryżem, polana sosem pomidorowym może być prawdziwym obiadowym hitem.

  • Lekkie, smaczne danie z salatka z kopru wloskiego, ogórka i brzoskwini, do tego jasny sos i ryba, w tym wypadku mintaj. Przygotowanie trwa kilkanascie minut, a efektem jest smaczny, lekki i pozywny obiad lub ciepla kolacja.

Artykuły na temat: dania z ryżem i rybą
  • Daj się zaskoczyć MAGGI!

    Przyprawy w płynie MAGGI nie trzeba nikomu przedstawiać! Ale czy wiesz, że dzięki niej podkreślisz smak nie tylko tradycyjnych zup? Przyprawa w płynie MAGGI ma zdecydowanie więcej różnorodnych zastosowań i idealnie sprawdzi się w przypadku większości naszych kulinarnych pomysłów na przykład na drugie dania! Możemy dodawać ją do sosów, potraw mięsnych, warzywnych, marynat czy dipów… Możliwości...

  • Potrawy z ryżem wcale nie muszą być nudne. Wystarczy kilka składników, aby zamienić go w naprawdę ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel W kuchni japońskiej stosowany niemal codziennie, u nas raczej występuje jako zamiennik makaronu do zup. Dlaczego nie potrafimy docenić jego walorów? W końcu ryż to niezwykle uniwersalny i zdrowy element naszej diety. Jego przechowywanie nie nastręcza zbyt wielu problemów, a w szczelnie zamkniętym słoiku może wytrzymać naprawdę długi czas. Czy ryż jest zdrowy?...

  • Dania przywiezione z wakacji

    ...w formie, w której się piekło. Leczo zapiekane z ryżem Składniki na 4 porcje: 200 g ryżu, sól, pieprz, 50 g smalcu ze skwarkami, 500 g pomidorów, 600 g papryki zielonej i czerwonej, 300 g mielonej...

  • Boże Narodzenie to czas, kiedy zjadamy zdecydowanie najwięcej ryb. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Ta wiedza z pewnością przyda wam się nie tylko w święta. Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co...

  • Pulpety w sosie pomidorowym

    Danie zyska na smaku, gdy do sosu dodasz paprykę i seler naciowy i przyprawisz je kuminem i bazylią. Podawaj z ryżem lub ciabattą.

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Ryż na pięć sposobów

    Ryż jest podstawą wyżywienia jednej trzeciej ludności świata. Biały, najbardziej oczyszczony, jest w Polsce powszechnie używany, ale to nie jedyna opcja. Ryż naturalny, brązowy, czarny, basmati czy dziki to gatunki, które też warto zaprosić do jadłospisu. Wszystkie rodzaje ryżu z powodzeniem możemy serwować w daniach słodkich i wytrawnych. Szukasz inspiracji? Dziś pięć pomysłów z ryżem w roli...

  • W pierogach, pasztecikach, krokietach lub solo - kapusty pod różnymi postaciami po prostu nie może braknąć na wigilijnym stole. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Powszechnie sądzi się, że polska tradycja wigilijna przewiduje obowiązkową obecność dwunastu potraw. Według jednych podań mają one symbolizować ilość miesięcy w roku, według innych - liczbę Apostołów. Tymczasem w tradycji staropolskiej wieczerza wigilijna składała się z dziewięciu dań na dworach...

  • Zimowe sałatki

    Z mięsem czy rybą, ryżem albo makaronem. Pożywne i nie mniej zdrowe niż te letnie!

  • Ryby coraz częściej goszczą na stołach Polaków. Warto jednak zadbać, aby w parze z ilością szła również jakość. Oto pięć gatunków ryb, których lepiej nie serwować bliskim. Fot. 123RF/Picsel Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co więcej, specjaliści do spraw żywienia polecają zjadanie ryb ze...