• Informacje na temat:

    dania w formie silikonowej

Przepisy na temat: dania w formie silikonowej
  • Włoska polenta w wersji słodko-kwaśnej

    Nie pizza, nie makaron, a polenta - oto, co jeszcze może kojarzyć się z kuchnią włoską. Danie to przygotowuje się z mąki lub kaszki kukurydzianej. Można podać je nie tylko w formie wytrawnej, np. jako dodatek do mięsa, ale i na słodko, np. z lime curd.

  • Witajcie nie macie pomysłu na mięso z chrząstką a znudziło wam się je robić tylko w sosie ? Podam wam dziś przepis na wykorzystanie tego właśnie mięsa. Dziś jest niedziela u każdego za pewne jest rosół ja jak zwykle odmieniec ale u nas na trzy osoby dwa dania się nie opłaca bo i tak by nie zjedli a wyrzucać jedzenia szkoda.

  • UDAJE SĘKACZ ALE SMAKUJE JAK ON.DOŚC POSTY W WYKONANIU.

  • Proste, bo kto nie zna nalesników, ale forma podania plus sos, niebiańsko łaskoczą kubki smakowe:))) Danie, które długo się nie nudzi, na obiad i kolację:)))

  • Owsianka pieczona w formie Muffinki

  • Dziś obiadek dla leniwców, ja też mam dziś leniwy dzień a że u mnie uwielbiają w domu wszystko co związane jest z kluskami pszennymi dlatego wymyśliłam je trochę inaczej a mianowicie dodałam twaróg i nie żałuję bo smak fajny taki typowo kluskowy lekko słodki. Rodzinka zadowolona jedli aż im się uszy trzęsły.

  • Można go podać na ciepło, jako znakomitą przystawkę.Przygotowany w domu, smakuje zupełnie inaczej niż ten, kupiony w sklepie.

  • Jesli mamy domowników z których kazdy ma swoje ulubione ciasto, mozemy spróbowac zadowolic wszystkich smacznym "tortem", który zawiera w sobie kilka wariacji ulubionych ciast: ciasta z jablkiem, sernika i jablkowej strudli. Tort ten charakteryzuje sie chrupiacym, aromatycznym ciastem i nadzieniem twarogowo-jablkowym. Dla ulatwienia mozna zastosowac gotowe ciasto filo, ale wlasne ciasto na strudel nie jest zbyt skomplikowane, a wykonane z aromatycznymi dodatkami nadaje mu niepowtarzalnego smaku.

  • smak gołąbków a o ile prościej

  • Smaczny pomysł na "Domowy kuch w formie babeczek"

Artykuły na temat: dania w formie silikonowej
  • Marcin Prokop i Szymon Hołownia opowiedzieli o przeszłości

    .... Do momentu, kiedy zacząłeś mieć fochy, że właśnie wtedy kiedy od dwudziestu minut rozkładasz pawi ogon jakiegoś piętrowego żartu, ja przerywam ci w pół zdania, nie zadawałem sobie w ogóle pytania...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze względu...

  • Uroki wsi

    ...​Dania wywodzące się z kuchni chłopskiej są wyjątkowo pożywne, a jednocześnie proste w przygotowaniu. Idealnie nadają się na jesienne stoły.

  • Menu na wigilijną kolację nie stanowi większego problemu. Obowiązkowe, tradycyjne dwanaście potraw zwalnia nas z wymyślania specjalnych dań na ten dzień. Inaczej jest jednak z posiłkami, które chcemy zaserwować podczas pierwszego i drugiego dnia świąt. Świąteczny obiad nie musi być nudny!/123rf/PICSEL Dwudniowe świętowanie Bożego Narodzenia często wiąże się z wizytą rodziny. Na myśl o przygotowywaniu schabowych z kapustą dostajesz drgawek? Podoba reakcje wzbudza u ciebie myśl o tradycyjnych...

  • Na co zwrócić uwagę przy zakupie laktatora?

    ...odciąganie pokarmu będzie jeszcze bardziej komfortowe i bezproblemowe. 3.  Cichy i poręczny Laktatora z pewnością nieraz będziesz używać przy śpiącym maluszku lub podczas oglądania ulubionego serialu...

  • Karp to jedna z najpopularniejszych ryb na świątecznym stole. Jednak nie warto ograniczać się wyłącznie do niego. Podpowiadamy, jakie jeszcze dania rybne możecie zaserwować bliskim w czasie świąt. Fot. 123RF/Picsel Mimo że karp obecny jest na polskich stołach od wieków to, uwaga, nie jest typową rybą wigilijną.Owszem, możemy mówić o świątecznej tradycji karpia, ale będzie to tradycja PRL-owskiej Centrali Rybnej. Karp na każdym polskim stole to obyczaj ustanowiony w smutnym roku 1948. Hilary...

  • Jaja utrzeć z cukrem na jednolitą masę. Dodać stopniowo mąkę wraz z rozpuszczoną na małym ogniu, gorącą lecz nie wrzącą margaryną cały czas ucierając by nie zrobiły się grudki. Do masy dołączyć proszek do pieczenia, aromat i cukier waniliowy. Całość dokładnie wymieszać. Tak przygotowane ciasto wlać do silikonowej formy na babkę, lub wysmarowanej tłuszczem (np. margaryną) i posypanej bułką tartą...

  • We Francji do obiadu i kolacji koniecznie należy podać kieliszek różowego lub czerwonego wina, które nie tylko wzbogaca walory smakowe potrawy, ale także znakomicie wspomaga trawienie. Nie każdy jednak wie, że wino również idealnie sprawdzi się jako składnik różnego rodzaju posiłków. Trudno wyobrazić sobie takie dania, jak Coq au vin, spaghetti Gordona Ramasay'a czy nasz słynny Polski bigos, bez dodatku wina, które znakomicie podkreśla ich smak i aromat. Dzięki dodatkowi odrobiny alkoholu...

  • Higiena intymna w wersji eko

    ...  trening  toaletowy zwykle między drugim a trzecim rokiem życia, one zaś w łagodnej i naturalnej formie realizują go niemal od urodzenia. Bez łez i stresów. Korzyści płynących z pożegnania pieluch jest...

  • W sklepach od kilku tygodni można znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Smaku młodych ziemniaczków nie da się podrobić. Są wyjątkowo delikatne i właściwie nie potrzebują żadnych dodatków. Najczęściej dorzucamy do nich jedynie koperek i odrobinę masła, aby cieszyć się szybkim i sezonowym daniem. Czasem warto jednak nieco bardziej się wysilić, aby przygotować potrawę, która zaskoczy...