• Informacje na temat:

    dania ryba w galarecie

Przepisy na temat: dania ryba w galarecie
  • Ryba na słodko w galarecie

    Ryba w galarecie to wykwintna, elegancko wyglądająca na stole potrawa. Dodatkowo jej zaletą jest fakt, że można bawić się jej smakami. Opcję na słodko pokocha każdy miłośnik wyszukanych świątecznych dań.

  • Ryba dla każdego?

    Jednak jeśli zdejmiemy z niego spieczoną skórkę, maluch może spróbować odrobinę mięsa (należy tylko uważać na ości!). Niemowlę można oprócz tego poczęstować zupką rybną, zaś dwulatka - karpiem w galarecie lub rybą w warzywach. ● Domowa zupka z rybą (po 8. miesiącu) Marchew, pietruszkę i ziemniaka pokrój na kawałki i włóż do wrzątku. Oczyść z ości porcję surowego fileta z morszczuka i dodaj...

  • Dorsz z białą czekoladą - poleca na święta mistrzyni cukiernictwa

    Ryba w galarecie, smażona, pieczona - a może by tak zaskoczyć domowników i przygotować rybę w sosie z białej czekolady. Swoim przepisem na dorsza w słodkiej polewie dzieli się mistrzyni cukiernictwa Joanna Klimas-Profus.

  • Nadesłane przez mariner4

  • Jak stosować żelatynę?

    Praktyczne porady dzięki, którym przygotujesz pyszne desery, ciasta i dania w galarecie!

  • Dietetyk: kolacja wigilijna może być nie tylko lekka, ale i bardzo zdrowa

    Gdyby rozłożyć wigilijne potrawy na czynniki pierwsze, okaże się, że kolacja wigilijna może być zdrowa. Pod warunkiem, że zachowamy umiar i w odpowiedni sposób przygotujemy dania - podkreśla dietetyk Aneta Łańcuchowska.

  • Wigilia u mistrza Amaro: Śledź podany jak lody, barszcz z głębią umami

    Jeśli pierogi, to te które nie mają ciasta na bazie mąki. Zamiast karpia - jesiotr w galarecie, czyli cieniutkiej powłoki wykonanej z mleka. Jeden z najwybitniejszych polskich kucharzy, właściciel jedynej w naszym kraju restauracji wyróżnionej gwiazdką Michelina - Wojciech Modest Amaro – zdradza, jak wygląda wigilijne menu w jego Atelier.

  • Wielkanocne specjały. Czego nie może zabraknąć na świątecznym stole?

    Wielkanoc to czas, który spędzamy w rodzinnym gronie w towarzystwie pysznego jedzenia. Podobnie, jak Boże Narodzenie, święta wielkanocne obfitują w tradycyjne dania, które koniecznie muszą pojawić się na stole w tym czasie. Jakich specjałów nie może zabraknąć na najważniejszym śniadaniu w roku?

  • Co w różnych rejonach Polski je się na śniadanie wielkanocne?

    Są potrawy, które bez względu na region rządzą na wielkanocnych stołach w całej Polsce. Do nich należy między innymi żurek, biała kiełbasa czy słodkie mazurki. Inne dania są specyficzne dla konkretnego regionu. Co jada się na śniadanie wielkanocne w różnych rejonach Polski?

  • Wigilijne potrawy dla malucha

    Zanim zasiądziecie do uroczystej kolacji, sprawdź, jak przyrządzić świąteczne dania, by mógł ich spróbować również wasz brzdąc.

Artykuły na temat: dania ryba w galarecie
  • Klasyczny karp w galarecie

    Przepis na tradycyjne świąteczne danie.

  • Kulinarne zalety pstrąga

    ...oraz dodatkiem prażonych migdałów. Możemy jednak przyrządzać z niego bardziej wymyślne dania. Na Kaszubach z wędzonego pstrąga przygotowuje się mus podawany z twarogiem. Pstrąg w galarecie(...) również zastąpić łososia w sushi, świetnie komponuje się ze świeżym ogórkiem lub z awokado. Filety z dużego pstrąga są świetnym surowcem do przyrządzenia ceviche - dania, w którym surowa ryba...

  • Lecznicze galarety

    Z drobiu, owoców, warzyw, ryb, kurczaka – galarety są zdrowsze, niż myślisz. Poznaj ich zalety.

  • Święta inaczej

    Co roku ten sam stół, zastawa, a na niej ci sami "goście": karp, pierogi z kapustą, bigos, śledzie w śmietanie. A gdyby tym razem zaprosić kilku nowych uczestników? Pokażemy ci, jak odmienić tradycyjne dania, by miały więcej witamin, były mniej kaloryczne i pozostały tak samo smaczne.

  • Odejmij sobie lat, jedząc wielkanocne smakołyki

    Tradycyjne przysmaki, które co roku goszczą na naszych stołach, symbolizują odradzanie się i witalność. I rzeczywiście, składniki, z których przyrządzamy te dania, pomagają nam dłużej zachować dobre zdrowie i formę.

  • Ania Starmach: Obiady trzeba celebrować

    W swojej najnowszej książce "Pyszne obiady" jurorka Masterchefa, Anna Starmach, dzieli się swoimi ulubionymi przepisami na tradycyjne i nowoczesne dania obiadowe. O tym, dlaczego warto przykładać wagę do tego posiłku, jak wyglądały tradycyjne obiady w jej rodzinnym domu i co jadła w podróży poślubnej opowiada w rozmowie ze Styl.pl.

  • Jak nie przytyć w święta?

    .... Kolejność ma znaczenie. Po barszczu przejdź od dań bogatych w białko i o niskiej zawartości tłuszczu (np. karpia w galarecie), najlepiej wspomagając je warzywami, czyli w tym wypadku kapustą. Białko i warzywa szybko pozwalają zapomnieć o głodzie - nie przesadzisz z pierogami i ciastem. Nakładaj małe porcje i jedz powoli. Tę zasadę stosuj przez całe święta. Dania popijaj wodą. Kompot z suszu ma...

  • Bez karpia nie ma wigilii

    ...temu, co wam proponują. Ten prawdziwy, klasyczny, musi być z rodzynkami, migdałami, cebulą, marchewką i w naturalnej, nie "żelatynowej" galarecie. Dlaczego potrzeba jest świeża ryba? W karpiu po(...) nieprawdopodobnie pracochłonne, dlatego ja na Wigilię preferuję karpiowe faworki, do których dodaję kogel-mogel ze świeżo utartym chrzanem i wszyscy są zachwyceni. Bardzo lubię też karpia w galarecie...

  • ...( ... ). Włosi lubią połączenie bazylii z pomidorami i rozmarynu z baraniną, Niemcy - cząbru z fasolą, Francuzi - estragonu z kurczakiem i kopru włoskiego z rybami". ( Wielka księga ingrediencji, P.Dowell(...) - cząber, majeranek, gałka muszkatołowa, zioła prowansalskie, pietruszka, pieprz &$149; dania jednogarnkowe z ziemniakami - lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, pieprz, cebula...

  • Od zasmażki do fusion

    ...głodny, zjedz snickersa", "A świstak siedzi i zawija je w te sreberka" (tekst z reklamy czekolady Milka z 1998 roku stał się synonimem opowiadania bzdur) i "Czy wiecie, co mój synek zrobił dzisiaj rano(...) dania do wyboru, łagodne i na ostro, przeważnie brało się oba).  Nowy ustrój otworzył nas na Orient. Ach, te budki na MDM-ie! Ach, te chińskie zupki z torebki z pofalowanym makaronikiem. Oj, dużo wody...