• Informacje na temat:

    dania na parze przepisy

Przepisy na temat: dania na parze przepisy
  • Przepisy na cały tydzień

    Sycące dania obiadowe. Przygotujesz je bez trudu!

  • Przepis wart wypróbowania: "Przepisy na drugi dzień świąt"

  • Dania z różnych regionów Polski

    Magda Grzebyk jest dziennikarką, kulturoznawczynią i specjalistką od marketingu, a także założycielką popularnego bloga. Z miłości do podróży i kuchni powstała książka „Cudne manowce”, w której prezentuje najpiękniejsze i najbardziej sielankowe miejsca na wyjazd rodzinny, służbowy lub samotny. W książce prezentuje również wiele przepisów na przysmaki i dania regionalne z całej Polski.

  • Sekretem udanego grilla jest marynata. To ona nadaje charakter potrawom z grilla, dlatego warto starannie dobrać jej składniki. To całkiem proste i pozwala na dużą dowolność. Kompozycje do marynowania mogą być słodkie, wytrawne, czy pikantne. Zależy to od naszej wyobraźni. Podstawą dobrej i smacznej marynaty jest dobór odpowiednich przypraw. Drugim ważnym składnikiem jest płyn, czyli oliwa, albo olej, ocet lub sok z cytryny, czy wino, miód. I cała gama dodatków jak np. musztarda, ketchup,...

  • Wielkanocne dania na stół! Sprawdzone przepisy dla wymagających

    Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami! Jakich potraw nie może zabraknąć na świątecznym stole? Oczywiście żurku, białej kiełbasy i jajek podawanych na różne sposoby. Czy istnieją przepisy, które z powodzeniem przygotuje każdy, niezależnie od umiejętności kulinarnych? Tak, mamy ich nawet kilka!

  • Wypróbowany przepis na "Przepisy idealne dla mężczyzn"

  • Przepisy na lekkie obiadki

    ...(w postaci surówek, sałatek), przyrządzać na parze, ewentualnie gotować jak najkrócej w małej ilości wody. Oto propozycje dań, które zaspokoją gusta nawet bardzo wymagającego małego smakosza. Chłodna zupa...

  • Delikatne mięso ugotowane na parze. Smaczne danie na obiad.

  • Odżywcza kuchnia Szymona Czerwińskiego

    Szymon Czerwiński zdradził przepisy na potrawy bogate w składniki odżywcze. Na pierwszy ogień poszedł domowej roboty chleb z brokułami i mielonymi migdałami zamiast mąki.  Jeśli jesteśmy zwolennikami wędlin, warto też przygotować je własnoręcznie. Wystarczy zamarynować pierś z kurczaka lub z indyka, a następnie szczelnie zawinąć w folię spożywczą. Nie gotujemy jej a parzymy w wodzie przez około...

  • Danie wykwintne a zarazem dietetyczne

Artykuły na temat: dania na parze przepisy
  • Za dużo zapasów? Przepisy zero waste na wykorzystanie wędlin, które zostały po świętach

    ..., bez utraty walorów smakowych. Dzięki temu możemy nieco odetchnąć po świątecznym obżarstwie i dopiero za jakiś czas skosztować tych pyszności. Ziemniaki zero waste Do przygotowania tego dania(...) wywarem umieszczamy ziemniaki oraz warzywa, których chcemy się pozbyć i gotujemy je na parze. Gdy wywar znacznie się zredukuje, przecedzamy go i dodajemy przecier pomidorowy, gotując aż sos się zagęści...

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • Jajka gotowane na parze (Kai Toon)

    ...wieprzowinę, czosnek i cebulki dymki na sam spód naoliwionej miski. Wlej jajeczną miksturę, przykryj i gotuj na parze przez 15-20 minut, aż będzie stałe. 5.     Podawaj z ryżem jako część większego posiłku.   Przepisy pochodzą z Polsat Food Network. Kanał Polsat Food Network prezentuje szereg inspiracji kulinarnych z różnych stron świat. W ramówce listopadowej znajdziesz program "Marion...

  • W Polsce coraz popularniejsze stają się brunche, czyli połączenie śniadania (breakfast) i lunchu. Eksperci marki Sandra przygotowali kilka przepisów, które pozwolą Wam przygotować taki posiłek samodzielnie w domu. Fot. materiały prasowe Typowy brunch celebruje się z rodziną lub przyjaciółmi, nieśpiesznie spożywając dania charakterystyczne zarówno dla śniadania, jak i obiadu.Brunch pełni funkcję późnego śniadania lub wczesnego obiadu, do którego zasiadamy około południa. Staje się on coraz...

  • Ulubione dania Polaków

    Kotlet schabowy, ziemniaki i surówka - to ulubione dania Polaków. Tak wynika z najnowszych badań przeprowadzonych przez TNS OBOP.

  • Topinambury coraz częściej pojawiają się w naszych sklepach, jednak wielu z nas nie wie, w jaki sposób można je wykorzystać. Najwyższy czas to zmienić. Fot. 123RF/Picsel Topinambur jest rośliną, którą na początku XVII wieku, przywiózł z Ameryki Północnej podróżnik Samuel de Champlain. Do Polski trafiła dopiero sto lat później. Warzywo to zaskakująco szybko zyskały popularność, stając się istotnym elementem diety mieszkańców Starego Kontynentu. Stało się tak głównie ze względu na łatwość ich...

  • Pyszności z Azji

    Z podróży przywozimy nie tylko pamiątki, ale też nowe, ciekawe przepisy. To idealny moment, aby spróbować smacznych, orientalnych dań.

  • Dania jednogarnkowe sprawdzą się w każdej kuchni, zarówno w tej, gdzie królują jedynie rośliny, jak i w tej, gdzie kucharzami są zagorzali mięsożercy. Wystarczy kilka dobrej jakości składników, aby szybko przygotować smaczny obiad dla całej rodziny. Fot. 123RF/Picsel Jeść lubi każdy. Bez problemów znajdziemy również miłośników gotowania. Niestety, wydaje się, że entuzjastów zmywania naczyń mamy jak na lekarstwo. Jak więc zminimalizować liczbę garnków, które piętrzą się w zlewie po kulinarnych...

  • Danie z tego... co zostanie

    Oto przepisy, dzięki którym w kuchni nic się nie zmarnuje. Zupa porowo-serowa Składniki: • 80 dag porów • 10 dag sera żółtego (może być zeschnięty) • 20 dag śmietankowego serka topionego • 750 ml bulionu warzywnego lub drobiowego (może być z kostki) • 3/4 szklanki śmietanki kremówki • 4 kromki czerstwego chleba • 2 łyżki masła • 2 łyżki oleju • sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku, natka...

  • Jesień to idealny moment, by wybrać się do pobliskiego lasu na grzybobranie. Z pachnących kapeluszy warto przyrządzić pyszne dania i cieszyć się smakami, które oferuje las. Szlachetne sosy, aromatyczne farsze, a może popularne zupy grzybowe? Sposobów na wykorzystanie leśnych przysmaków jest mnóstwo - nic tylko palce lizać! Wrzesień i październik to najlepszy czas dla grzybiarzy. To właśnie wtedy polany zasiane są rudymi kurkami, a w lasach dojrzewają brązowe kapelusze maślaków, które tylko...