• Informacje na temat:

    dania mięsne jako ozdoba i smak

Przepisy na temat: dania mięsne jako ozdoba i smak
Artykuły na temat: dania mięsne jako ozdoba i smak
  • Potrawy radości

    ...​Znane były we wszystkich epokach i w każdej kulturze. Ich woń, smak, sam wygląd - budziły dobre emocje, pogodne myśli, chęć wzajemnego częstowania się i dzielenia. Receptury zmieniały się w ciągu wieków, ale używane do ich sporządzania produkty pozostawały takie same.

  • Zjeść obiad, czy może deser? Teraz nie musisz wybierać, bo jedna z amerykańskich restauracji postanowiła stworzyć mięsne lody. Odważyłbyś się ich spróbować? Fot. 123RF/PICSEL Jeśli myślałeś, że w kwestii kulinariów już nic cię nie zaskoczy, byłeś w błędzie. W końcu któż mógłby się spodziewać, że ktokolwiek wpadnie na pomysł, aby sprzedawać mięsne lody? Co więcej - kto by pomyślał, że ten szalony trend kulinarny zacznie cieszyć się całkiem sporą popularnością? Amerykańska restauracja...

  • Jak skomponować idealne menu weselne?

    ...? Schabowy raz? Może pięć razy? Wesele najczęściej zaczyna się od obiadu: lekkiej przystawki zaostrzającej apetyt (nie zawsze), zupy, drugiego dania oraz deseru. Potrawy mogą być serwowane - wtedy(...) musiała jeść ociekającego tłuszczem kotleta, a wujek-tradycjonalista nie spojrzy z pogardą na grillowaną pierś kurczaka. Później serwuje się dania ciepłe (optymalnie trzy lub cztery, aby jedzenia nie...

  • Opinie na temat mrożonek są podzielone: niektórzy uważają je za szkodliwe i wykluczają z diety, dla innych są źródłem witamin w trakcie zimy i podstawą wartościowych dań obiadowych. Dziś, dzięki odkryciom naukowców, wiemy, że mrożonki są równie wartościowe jak świeże produkty, a niekiedy nawet zdrowsze. Fot. 123RF/Picsel Według naukowców z Hallam University w Sheffield mrożone warzywa i owoce mogą być zdrowsze niż świeże - dzieje się tak dlatego, że zamraża się świeżo zebrane warzywa, pełne...

  • Na Złotej Górze

    Fong See - mój pradziadek, opuścił Chiny w 1871 roku jako miody chłopak, z zamiarem szukania szczęścia na Złotej Górze (tak Chińczycy nazywali Stany Zjednoczone). Dożył setki.

  • Odpowiednia mieszanka przypraw potrafi nadać każdemu daniu niepowtarzalny aromat. Dlatego nie warto ograniczać się tylko do soli i pieprzu, które bez właściwych ziół i warzyw nie wydobędą z potrawy odpowiedniego smaku. Warto wiedzieć, które przyprawy idealnie komponują się z mięsem, a które pasują do zup i sałatek. Oto nasze podpowiedzi! Najlepsze przyprawy do mięs Jak poprawić smak mięsa? Wszystko zależy od jego gatunku. W przypadku drobiu zdecydowanie możemy pozwolić sobie na eksperymenty....

  • Koszyk pełen pomysłów na wielkanocne potrawy  z marką WINIARY!

    Majonez Dekoracyjny WINIARY – jego wyjątkowy smak, doskonała jakość oraz kremowa konsystencja zdobyła sobie serca Polaków i od lat jest najczęściej wybieranym majonezem w naszym kraju. Doskonały do(...) i duszonych mięs. Sprawdzi się także jako dodatek do zup, sosów  czy gotowanych kasz. Podkreśla smak i aromat mięs, które jednocześnie stają się bardziej soczyste. Dodaje gęstości i odpowiedniego koloru...

  • Wpadłeś tutaj po szybki przepis na coś dobrego? Zaskoczymy Cię. Dziś zamiast przepisów mamy dla Ciebie kilka... nieprzepisów. Podpowiemy, jak zamiast „byle czego” zrobić coś z niczego i wyzwolić smak dania. I jeszcze jedno. Plan zakupów i waga kuchenna nie będą Ci potrzebne! Znów zabrakło Ci czasu na chodzenie po supermarkecie i wyszukiwanie produktów podanych w przepisie? Przejrzyj szafki i półki w lodówce, a na pewno znajdziesz coś, co będzie pasować do Twojego ulubionego pieczywa i...

  • Czy odchudzanie i prowadzenie bloga kulinarnego mogą iść w parze? Do tej pory nie byłam o tym przekonana, bo czy można gotować i piec niesamowite pyszności dla osób będących na diecie? Okazało się, że tak, dieta wcale nie musi wykluczać smacznych posiłków. Najlepszym na to dowodem jest blog Lepszy smak.... Na wstępie muszę się przyznać, że jeden przepis już wypróbowałam i nie chwaląc się Bifteki, czyli greckie kotlety mielone wyszły rewelacyjnie :). Blog dosłownie pęka w szwach od...

  • Francuzki zwykły mawiać, że marchew to najtańszy kosmetyk. Co takiego zawierają popularne, pomarańczowe warzywa, że zostały docenione przez rodaczki samej Coco Chanel? I co z nimi zrobić w kuchni? Fot. 123RF/Picsel Marchew to bogactwo beta-karotenu, który jest szalenie ważny dla naszej cery. Odpowiednie dawki marchwi w diecie pomogą uporać się z nadmierną bladością i nadadzą skórze lekko złotego odcienia. Beta-karoten, który nasz organizm zamienia na prowitaminę A zadba też o nasz wzrok....