• Informacje na temat:

    dania gotowane w szybkowarze

Przepisy na temat: dania gotowane w szybkowarze
  • Danie jednogarnkowe

    Sposób przygotowania:  Namoczoną przez noc fasolę gotujemy w osolonej wodzie (najlepiej w szybkowarze, co trwa kilka minut). Cebulę obieramy i siekamy w grubą kostkę. Papryki myjemy, czyścimy z gniazd nasiennych, ziemniaki obieramy i wszystko kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy ze skórek i przekrawamy na pół (jeśli są duże, to kroimy w ćwiartki). W rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy...

  • Danie jednogarnkowe

    Sposób przygotowania: Namoczoną przez noc fasolę gotujemy w osolonej wodzie (najlepiej w szybkowarze, co trwa kilka minut). Cebulę obieramy i siekamy w grubą kostkę. Papryki myjemy, czyścimy z gniazd nasiennych, ziemniaki obieramy i wszystko kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy ze skórek i przekrawamy na pół (jeśli są duże, to kroimy w ćwiartki). W rondlu rozgrzewamy olej...

  • Kolorowy gulasz

    Namoczoną przez noc fasolę gotujemy w osolonej wodzie (najlepiej w szybkowarze, co trwa kilka minut). Cebulę obieramy i siekamy w grubą kostkę. Papryki myjemy, czyścimy z gniazd nasiennych, ziemniaki obieramy i wszystko kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy ze skórek i przekrawamy na pół (jeśli są duże, to kroimy w ćwiartki). W rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę oraz czosnek przeciśnięty...

  • Kolorowy aromatyczny gulasz

    Dania jednogarnkowe są nie tylko smaczne, ale też bardzo pożywne. Taki obiad zrobisz na dwa dni.

  • Kolorowy gulasz

    ...w osolonej wodzie (najlepiej w szybkowarze, co trwa kilka minut). Cebulę obieramy i siekamy w grubą kostkę. Papryki myjemy, czyścimy z gniazd nasiennych, ziemniaki obieramy i wszystko kroimy w kostkę...

  • Nasze ulubione potrawy o właściwościach oczyszczających

    ...jaglanej do codziennego menu - np. pod postacią porannej jaglanki lub kitchari przygotowanego na bazie tej kaszy. Przepis na kitchari: Składniki: 2 łyżki oleju kokosowego lub ghee (masła klarowanego(...): namoczona przez noc fasolkę adzuki gotujemy (najlepiej w szybkowarze) aż będzie miękka i częściowo rozgotowana.  Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Z masy formujemy kulki tej samej...

Artykuły na temat: dania gotowane w szybkowarze
  • Jak gotować w szybkowarze?

    ...umieszczasz w szybkowarze powinny być całkowicie zanurzone w wodzie. W przeciwnym razie mogą nie zostać idealnie ugotowane. Dokładne zamknięcie urządzenia umożliwi ci zachowanie takiej samej temperatury...

  • Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.Bez warzyw trudno dzisiaj wyobrazić sobie smakowicie zastawiony stół. Są nie tylko nieocenionym dodatkiem smakowym do najwykwintniejszych potraw, ale także dekoracją - w zdecydowanej większości? jadalną. Bogactwo form przekłada się wprost na bogactwo możliwości ich wykorzystania, czego...

  • Kolorowy aromatyczny gulasz

    Skład na 5 porcji: szklanka czerwonej fasoli, 250 g pieczarek, cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 3 kolorowe papryki (żółta, czerwona, zielona), 2 duże ziemniaki, łyżeczka ziół prowansalskich, pieprz i sól, łyżeczka słodkiej mielonej papryki, olej. Namoczoną przez noc fasolę gotujemy w osolonej wodzie (najlepiej w szybkowarze, co trwa kilka minut). Cebulę...

  • Nie istnieje nic takiego jak dieta cukrzycowa. Diabetycy tak naprawdę powinni przestrzegać jednej diety - diety zdroworozsądkowej, zalecanej właściwie wszystkim. Nagłe skoki cukru we krwi, których w przypadku cukrzycy należy unikać, nie są korzystne także dla osób zdrowych. Dieta w cukrzycy nie odbiega od diety zalecanej każdemu. / fot. 123rf.com W dużym uproszczeniu cukrzyca to choroba metaboliczna, która zaburza działanie lub produkcję insuliny w organizmie. Insulina to hormon niezbędny do...

  • Żeberka „palce lizać” z brzoskwiniowym sosem BBQ

    ...i pasteryzuj przetwory w szybkowarze przez 20 minut. Wyjmij słoiki i poczekaj, aż ostygną. Przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu w kuchni. Opcje: Można upiec brzoskwinie na grillu, aby uzyskać...

  • Ciepłe światło choinki, stos prezentów i stół uginający się od potraw to nieodłączne elementy świątecznej atmosfery, na którą czekamy cały rok. Każda gospodyni pieczołowicie przygotowuje się do najważniejszej kolacji w roku. To, jakie specjały pojawią się na wigilijnym stole, zależy od regionu, w którym mieszkamy, ponieważ każdy zakątek Polski ma własną niepowtarzalną kulinarną historię. To, co łączy wigilijną kolację w całej Polsce to liczba dań. Tradycyjnie powinno być dwanaście starannie...

  • Czenaki litewskie

    Czenaki to litewskie pieczonki. Tradycyjnie przygotowuje się je w małych glinianych garnkach z pokrywkami, które po wypełnieniu składnikami wstawia się do pieca. W ten sposób przygotowane czenaki jest wyjątkowo smaczne, a po wyjęciu z pieca każdy dostaje swoją porcję w odrębnym naczyniu.

  • Gotowanie warzyw wydaje się jedną z najzdrowszych form ich przygotowywania. Jednak najnowsze wyniki badań rzucają nowe światło na ten pogląd. Okazuje się bowiem, że znacznie korzystniejsze dla naszego organizmu może być ich… smażenie! Fot. 123RF Zazwyczaj, gdy chcemy przygotować naprawdę zdrowy posiłek, rezygnujemy ze smażenia potraw, decydując się na ich gotowanie lub pieczenie. W końcu cóż mogłoby być zdrowszego niż porcja warzyw ugotowanych na parze? Okazuje się jednak, że niektórzy...

  • Wolowina z marchewka - klasyka francuskiej kuchni

    ...czasochlonne... 3 h w zwyklym garnku 1,5 h w szybkowarze. Ja wybralam te druga opcje. Na 4 dorosle porcje: 700-800 g dobrej woliwny pokrojonej w kostke cebula, zabek czosnku 1/2 szk bialego(...) i drewniana lyzka dobrze mieszamy wrecz "drapiemy dno garnka". Dodajemy z powrotem mieso i cebule z czosnkiem, bouquet garni, sol i pokrywamy woda . Przykrywamy i gotujemy w szybkowarze 1 h, w garnku...

  • W pierogach, pasztecikach, krokietach lub solo - kapusty pod różnymi postaciami po prostu nie może braknąć na wigilijnym stole. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Powszechnie sądzi się, że polska tradycja wigilijna przewiduje obowiązkową obecność dwunastu potraw. Według jednych podań mają one symbolizować ilość miesięcy w roku, według innych - liczbę Apostołów. Tymczasem w tradycji staropolskiej wieczerza wigilijna składała się z dziewięciu dań na dworach...