• Informacje na temat:

    czy zupę krem można bez blendera

Przepisy na temat: czy zupę krem można bez blendera
  • Wegańskie lody i chłodnik z napojami roślinnymi

    W gorące, letnie dni najlepiej sprawdza się lekkie, orzeźwiające menu. Doskonałą propozycją na lunch będzie chłodnik z awokado i ogórka - pyszna zupa, prosta i szybka w przygotowaniu. A gdy przyjdzie ochota na "coś słodkiego" - niezastąpione okazują się oczywiście lody.

Artykuły na temat: czy zupę krem można bez blendera
  • Wyniki testów blenderów firmy Philips

    ...jabłko, czy miękki jak banan). Poza tym moim zdaniem ogromnym plusem tego blendera jest fakt, iż posiada on metalową końcówkę ucieracza, którą można bez obaw włożyć np. do gorącej zupki i ją(...) potraw, jakie można przygotować tym jednym urządzeniem jest zdecydowanie zadziwiająca, począwszy od koktajli, drinków czy deserów, skończywszy na obiadku dla dziecka, bądź zupie krem dla drorosłych...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Bezprzewodowy blender Braun Multiquick 7

    Era ograniczeń w kuchni z powodu przewodów zasilających i gniazdek elektrycznych bezpowrotnie minęła! Nowoczesny, bezprzewodowy blender Braun Multiquick 7 to prawdziwa innowacja.

  • Jesteśmy narodem uwielbiającym zupy. Statystyczny Polak zjada nawet 100 litrów zup rocznie, a to niewątpliwie stawia nas w światowej czołówce. Nie dość, że smaczne, to w dodatku zdrowe. Ale czym zagęścić zupę, by nie zmienić jej pysznego smaku i prozdrowotnych właściwości? Wiadomo, że najlepsze zupy to te, które przygotowane były przez nasze babcie. Jednak prędzej czy później, nadchodzi moment, w którym sami musimy zadbać o smak naszych dań. Tyczy się to zarówno najróżniejszych wypieków, jak...

  • Zazieleń swoje codzienne... menu

    ..."Clean is green"- tak w skrócie można wyrazić trend, jaki opanował Instagrama i fanów zdrowego żywienia. Ambasadorami nurtu są... zielone zupy i koktajle polecane wiosną, kiedy budzimy się z zimowego snu chcąc szybkiego powrotu do formy.

  • Niektóre sprzęty sprawdzają się w kuchni w bardzo wielu sytuacjach i znacznie ułatwiają przygotowywanie posiłków. Choć pokolenie naszych mam i babć świetnie radziło sobie i bez tego typu udogodnień, dziś trudno wyobrazić sobie bez nich życie. Mamy tu na myśli przede wszystkim blendery i roboty kuchenne, które w wielu sytuacjach - jak choćby przyrządzanie zdrowych i pysznych smoothies - okazują się wprost nieodzowne. W tym artykule chcemy poświęcić trochę miejsca tym pierwszym i zastanowić...

  • Historia pewnej bułki

    Jak to paryżanka, jest szczupła i elegancka. Idealna powinna mieć złotą, chrupiącą skórkę, a wnętrze sprężyste i miękkie. Spory, czy bagietka jest wynalazkiem Francuzów, czy ulepszoną przez nich wersją wiedeńskiej bułki, trwają. Ale nikt nie przeczy, że to smakowite pieczywo, które można jeść solo lub podawać w interesującym towarzystwie...

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...

  • Sylwestrowe nieporozumienia

    Ostatni dzień roku, który na zawsze zostaje w pamięci? Wcale nie taki, kiedy wszystko szło zgodnie z planem. Aktorka Katarzyna Zielińska do dziś uśmiecha się na myśl o pewnej awarii, sopranistka Aleksandra Kurzak wspomina noc w samolocie, kapitan Roman Paszke wraca do chwil spędzonych w ciemnościach na środku morza. A kucharz Robert Sowa opowiada o kolacji, którą przygotowywał bez prądu.

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...