• Informacje na temat:

    czy marchewka z płatkami owsianymi na kolacje

Artykuły na temat: czy marchewka z płatkami owsianymi na kolacje
  • Dieta na lata - 20+

    Co wolno dwudziestolatce, czterdziestolatce już niekoniecznie. Ale nie znaczy to, że nie mają równych szans. O czym mowa? O zgrabnej sylwetce. Może ją mieć każda z nas. Co jeść, a czego unikać, gdy masz 20 lat? Radzą: internista, dietetyk, psycholog.

  • Ania Starmach, jurorka MasterChefa i MasterChefa Juniora, dzieli się swoimi najlepszymi pomysłami na wyjątkowe kolacje! „Pyszne kolacje" to zestaw kulinarnych pewniaków. Przepisów, dzięki którym szybko i z łatwo dostępnych składników wyczarujesz wspaniały posiłek dla siebie i swoich bliskich.W książce znajdziesz też praktyczne porady, jak dobrać odpowiednie wino do potrawy, jak je smakować i przechowywać, aby móc w pełni cieszyć się jego walorami. Książka ukaże się nakładem Wydawnictwa Znak....

  • Dieta na lata - 20+

    Co wolno dwudziestolatce, czterdziestolatce już niekoniecznie. Ale nie znaczy to, że nie mają równych szans. O czym mowa? O zgrabnej sylwetce. Może ją mieć każda z nas. Co jeść, a czego unikać, gdy masz 20 lat? Radzą: internista, dietetyk, psycholog.

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z marchewki. Fot. 123RF/Picsel Marchew to jedno z najpopularniejszych warzyw na świecie. Czy wiedzieliście, że znanych jest ponad 60 odmian tej rośliny, a wykorzystuje się ją w niemal każdym zakątku naszego globu? Francuzki zwykły mawiać, że marchew to najtańszy kosmetyk i jak się okazuje, wcale się nie myliły. Jednak to nie wszystko. Wielokrotnie...

  • Dieta na lata 20+

    Co wolno dwudziestolatce, czterdziestolatce już niekoniecznie. Ale nie znaczy to, że nie mają równych szans. O czym mowa? O zgrabnej sylwetce. Może ją mieć każda z nas. Co jeść, a czego unikać, gdy masz 20 lat? Radzą: internista, dietetyk, psycholog.

  • Dwa razy do roku, w Beskidzie Niskim, swoje podwoje otwiera osobliwa restauracja. Nie ma adresu i nie znajdziemy jej w przewodnikach. Ni stąd, ni zowąd dziesięciu kucharzy postanawia wydać ucztę. Potrzebne im są tylko stoły i trochę sprzętów. Resztę umeblowania zapewniają góry. Fot. Towarzystwo z Beskidu Niskiego Przejść parę kilometrów górskim szlakiem, przeskoczyć przez strumień, zatrzymać się na chwilę, by odetchnąć i nacieszyć się pięknem, otaczającej nas natury. Na chwilę, bo na końcu...

  • Walentynki to dzień, który trzeba zaplanować z wyprzedzeniem. Marne szanse, że w ostatniej chwili uda nam się kupić bilety do kina, czy zarezerwować miejsce w dobrej restauracji. Brak inicjatywy może nam zrekompensować dobre menu w domowym zaciszu. Fot. 123RF/Picsel Jeśli jeszcze nie pomyśleliśmy co podać na kolację dla ukochanej lub ukochanego, to jest to absolutnie ostatnia szansa. Podsuwamy kilka efektownych i szybkich w wykonaniu pomysłów. Grillowane bakłażany z tymiankiem i serem   -...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Walentynki zbliżają się wielkimi krokami…W święto zakochanych chcesz zaskoczyć swoją drugą połówkę? Przygotuj wyjątkową kolację dla ukochanej osoby, która na długo zapadnie wam w pamięć. Fot. 123RF/Picsel Nie od dziś wiadomo, że droga do serca ukochanej osoby prowadzi przez żołądek. Ludzie od wieków szukali magicznych sposobów, by rozkochać w sobie wybraną osobę - opracowywali receptury miłosnych eliksirów i potraw, których działanie pozwoliłoby uwieść każdą kobietę i każdego mężczyznę. Od...

  • Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie. Składniki: - 400g mięsa mielonego wieprzowego - 2 łyżki migdałów w plastry - 1 marchewka - 1 kostka paprykowa - 100 ml śmietany Sposób przygotowania: 1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski 2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze. 3. Kulki oprósz w mace obsmaż na...