• Informacje na temat:

    czy do risotto dodajemy smietane

Przepisy na temat: czy do risotto dodajemy smietane
  • Zielone risotto ze szparagami

    Już niedługo na naszych stołach pojawią się szparagi. Zwykle można je kupić pod koniec kwietnia i są dostępne przez około dwa-trzy miesiące. Można je przygotowywać na wiele sposobów, doskonale smakują np. w zielonym risotto.

  • Chrzan to niezbędny dodatek ogórków kiszonych /często również konserwowych/, składnik tradycyjnej ćwikły, element wielkanocnego menu i... No właśnie: sezon ogórkowy za nami a do Wielkanocy jeszcze daleko. Co więc zrobić z korzeniami chrzanu, których nie wykorzystaliśmy ? Chrzan warto przetworzyć i docenić nie tylko ze względu na cenę /ok. 20 zł za 1 kg/ ale również walory lecznicze i zdrowotne.

  • Risotto ze szparagami-sezonowy obiad z klasą

    Sezon na szparagi wcale nie jest długi, wiec korzystajmy z tych darów natury póki to możliwe. Szparagi, poza tym, że są wspaniałe, jako osobne danie, mogą ubogacić popularną potrawę. Risotto ze szparagami i białym winem - czy to nie brzmi znakomicie?

  • Jaki użyć tłuszcz do pieczenia.

  • ABC letniej diety

    ...także risotto (wystarczy osobno ugotować ryż i mrożonkę warzywną, np. sałatkę meksykańską Hortex, wymieszać, doprawić i posypać startym żółtym serem). K jak kuchnia regionalna To jedna z atrakcji(...). Bądź wyrozumiała i nie zmuszaj go do jedzenia. Raczej staraj się tak układać jadłospis, by w porze największych upałów brzdąc jadał lekkie dania. Zaproponuj mu sałatkę z kurczaka z owocami albo tuńczyka...

  • Chcesz się nauczyć ubijać śmietanę? Musisz najpierw zrobić masło:) Jeśli tak jak ja masz odwieczny problem z konsystencją bitej śmietany, a to za płynna, a może się zwarzyła, a jak długo ją ubijać żeby nie przebić, itp. Polecam Ci banalny sposób jak stać się mistrzem w ubijaniu śmietany.

  • Risotto w bardzo apetycznej barwie, o ciekawym smaku. Sycące, niewymagające i prawie jednogarnkowe, bo jedynie kurczaka trzeba podsmażyć osobno. Wyjątkowości nadaje mu wiosenny kolor.

  • Gdy nie ma za dużo czasu na przygotowanie pożywnego dania? polecam risotto, nie jest skomplikowane w przygotowaniu, a bardzo pożywne.

  • Dobre i proste

  • Risotto to pyszne danie, które można przyrządzać na wiele sposobów; z mięsem, bez mięsa i z różnorodnymi dodatkami. Ja tym razem przyrządziłam risotto z kurczakiem, papryką, pieczarkami i pomidorami.

Artykuły na temat: czy do risotto dodajemy smietane
  • ABC letniej diety

    ...także risotto (wystarczy osobno ugotować ryż i mrożonkę warzywną, np. sałatkę meksykańską Hortex, wymieszać, doprawić i posypać startym żółtym serem). K jak kuchnia regionalna To jedna z atrakcji(...). Bądź wyrozumiała i nie zmuszaj go do jedzenia. Raczej staraj się tak układać jadłospis, by w porze największych upałów brzdąc jadał lekkie dania. Zaproponuj mu sałatkę z kurczaka z owocami albo tuńczyka...