• Informacje na temat:

    czy do pasty z ryby mozna dodac cebule

Przepisy na temat: czy do pasty z ryby mozna dodac cebule
  • Już czas na ryby!

    Dzieci, które jedzą ich dużo, są zdrowsze, mają mocne kości i zęby, łatwiej też się koncentrują. Czy wiesz, że ten wartościowy przysmak można podać nawet niemowlęciu?

  • Dzieci i ryby

    ...nerwowego, są niezbędne dla prawidłowej budowy siatkówki oka i poprawiają odporność. Szczególnie dużo kwasów omega-3 zawierają tłuste ryby morskie, czyli: łosoś, śledź, halibut, makrela czy flądra. Są(...) sprężysta i soczysta. Wtedy najlepiej smakuje. Rybę można podawać na różne sposoby. Nie tylko panierowaną w rozmąconym jajku i bułce tartej. Dzieciom na pewno zasmakują bardzo delikatne pulpeciki z ryby...

  • Bo życie musi mieć smak

    .... Przyprawia się nim różnego rodzaju zupy i sosy oraz wszelkie tłuste dania, które dzięki tej przyprawie stają się łatwiejsze do strawienia. Można łączyć go z innymi przyprawami, np. szałwią(...) jako mieszanka przyprawowa, np. z majerankiem, bazylią, pieprzem i tymiankiem. Oregano także może poszczycić się właściwościami poprawiającymi zdrowie. Tak jak majeranek poprawia trawienie, poza tym...

  • Zioła z kuchennego parapetu

    Minerały i witaminy zawarte w świeżych ziołach są w łatwy sposób przyswajane przez organizm. Wzmacniają układ immunologiczny, dostarczają przeciwutleniaczy i polepszają samopoczucie. Zdrowy zamiennik soli: Światowa Organizacja Zdrowia od lat alarmuje, że jemy za dużo soli. Tymczasem w wielu potrawach z powodzeniem można ją zastąpić estragonem, tymiankiem albo lubczykiem. Ten ostatni doskonale...

  • Egzotyczne warzywo: Koper włoski

    Koper włoski (inaczej fenkuł) do niedawna znaliśmy głównie w postaci herbatki na wzdęcia u niemowląt. Tymczasem to warzywo popularne na południu Europy, w Indiach, czy Tajlandii. Jest chrupiący, ma(...) beszamelem i piecze ok. 30 min w 180 st. Można go też smażyć w cieście naleśnikowym (bulwy kroimy w plastry ok. 1/2 cm grubości). Łodygi dodane do zupy razem z włoszczyzną sprawiają, że bulion jest...

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    ...kilka dodatkowych kalorii. Zobaczysz, że nikt nie zauważy różnicy. Goście będą zbyt zajęci smakowaniem soczystej wołowiny z bazylią i mozzarellą, opakowanych w chrupiącą ciabattę. Składniki na 4 porcje: 1 mała cukinia 1 średnia cebula 400 g chudej mielonej polędwicy wołowej 2 ząbki czosnku, obrane i zmiażdżone 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżka pasty...

  • Jak gotuje Murakami?

    ...z kurczaka. Moim zdaniem to jedyna rzecz warta zjedzenia w Denny's. Wypróbowałem prawie wszystko, co mają w karcie. Czy jadłaś ich sałatkę z kurczaka? Mari kręci głową. - Jest niezła. Sałatka z kurczaka i chrupiące grzanki. W Denny's nie jem nic innego. - Skoro tak, to po co za każdym razem przeglądasz menu? Chłopak rozciąga palcami zmarszczkę w kąciku oka. - Zastanów się. Czy to nie...

Artykuły na temat: czy do pasty z ryby mozna dodac cebule
  • Czas na ryby

    ..., czy nie zawiera ości. W menu starszego smyka ryby mogą pojawiać się pod różną postacią (gotowane, pieczone, smażone, a także wędzone oraz zmiksowane, dodane do zupki). Najważniejsze, by maluch jadał(...) kontrolę jakości wszystkich składników. Sprawdzono też, czy zawarte w tych daniach ryby nie mają pozostałości szkodliwych zanieczyszczeń. Konsultacja: dr inż. Anna Stolarczyk, dietetyk z Centrum...

  • Kolejna książka z bestsellerowej serii "Podstawy gotowania"!Przeczytaj, jeśli zastanawiasz się, jak poznać, czy ryba jest świeża, jakie gatunki będą dobrze smakować w warzywnej potrawce, a które najlepiej pasują do galarety. Wstęp podpowie Ci, jak należy się rozprawić z surową rybą: wypatroszyć ją, pozbawić skóry, umyć... Poznasz też patenty na udane smażenie, grillowanie i duszenie ryb. A później - pora na 45 sprawdzonych przepisów na ryby na zimno, gotowane (także na parze), pieczone, z...

  • Dzieci i ryby

    ...na pracę układu nerwowego, są niezbędne dla prawidłowej budowy siatkówki oka i poprawiają odporność. Szczególnie dużo kwasów omega-3 zawierają tłuste ryby morskie, czyli: łosoś, śledź, halibut, makrela czy flądra. Są one najbardziej wartościowe. Jednak warto też jeść chude ryby morskie: dorsza, solę, mintaja i morszczuka. Dla małego i dużego Ze względu na cenne wartości odżywcze, ryby znajdują...

  • Charakterystyczne gatunki, fantastyczne ilustracje, opowieści wędkarzy i przepisy kulinarne! Książka stanowi swego rodzaju atlas obejmujący znaczną część ryb, występujących w polskich wodach. Została napisana z myślą o turystach, żeglarzach czy weekendowych spacerowiczach, interesujących się tą częścią rodzimej przyrody, mało podatną na obserwację bezpośrednią. Zawiera mniej lub bardziej zwięzłe opisy poszczególnych gatunków: podstawowe informacje o miejscach występowania, zwyczajach...

  • Makrobiotyczna dieta doda energii na wiosnę

    O diecie makrobiotycznej mówi się trochę mniej niż o bezglutenowej czy białkowej, bo nie daje takich błyskawicznych efektów odchudzania. Traci się na niej nadwagę wolniej, ale za to na dobre. Nie ma(...) zmarszczek), wzmocnią włosy i paznokcie. Idealna na koniec zimy Iza Czajka, fizjolog żywienia: Polecałabym tę dietę zwłaszcza tym, którzy prowadzą siedzący tryb życia. Dostarczy tyle błonnika, że...

  • Niektórzy kojarzą cebulę głównie ze łzami i z niezbyt przyjemnym oddechem. Inni natomiast traktują ją, jako panaceum na wiele dolegliwości. Czy wiedzieliście, że cenne substancje znajdziemy nawet w łupinkach tego warzywa? Fot. 123RF/Picsel Nasze babcie uznawały cebulę za magiczne remedium na wszelkiego rodzaju dolegliwości. Przepis na domowy syrop  znał i stosował niemal każdy. Nie była to nowa tradycja, gdyż warzywo to było wykorzystywane przez medyków już w starożytności. Co ciekawe,...

  • Modne kuracje dla zdrowia

    W internecie można znaleźć ciągle nowe kuracje i produkty dla zdrowia. Te, które wybraliśmy, są bezpieczne. Wypróbuj, czy także skuteczne.

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • Jedz to, co cię leczy

    Od lekarza wyszłaś z receptą na leki i zaleceniem zmiany diety. Leki wykupić łatwo, ale co z jedzeniem? Nie wolno już ani grama tłuszczu? Jeść mięso czy lepiej nie? Nasza ekspertka radzi, na co zwrócić uwagę i od czego zacząć.

  • Z każdej strony słychać głosy, że jedzenie ryb bardzo korzystnie wpływa na zdrowie i dostarcza drogocennych dla organizmu składników. Niestety, na polskich stołach ryby pojawiają się nadal zbyt rzadko. Fot. 123RF/PICSEL Dietetycy zalecają spożywanie dań z ryb minimum 2 razy w tygodniu. W rzeczywistości na dania z rybą Polacy decydują się zdecydowanie rzadziej – przeciętnie raz na dwa tygodnie. Roczne spożycie ryb i owoców morza w naszym kraju to około 11 - 12 kilogramów - to ponad dwukrotnie...